Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 109 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      139
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      111
    • Caffé Macchiato
      18
    • Caffé mocha
      108
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      348
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Ser i Aftenposten idag at Rema skal begynne å selge Starbucks sin iskaffe, skal vist konkurere mot Tine sin iskaffe.

Tja, det har Delli de Luca eller var det 7-11 gjort lenge - ikke noe å trakte etter.

Delli de Luca ja, som det er relativt få av i landet. ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå har jeg vært en tur på Java på St. Hanshaugen og kjøpt meg espressoblandingen "Crescendo", fra Kaffa-brenneriet. Den var faktisk dyrere enn Wendelboe sin kaffe. Syns det er veldig lite i disse posene for 100 kroner altså.

 

Har ikke prøvd den enda, men syns det er veldig spennende å prøve espresso fra norske brennerier. Er det noen flere jeg burde prøve ut? Etter Kaffa sin pose skal jeg prøve Roastworks.

Da du endelig skulle teste KAFFA, hvorfor endte du opp med den mildeste espressobladingen deres? Du synes også å være opptatt av pris, men Crescendo er den dyreste ....

http://kaffa.myshopi...ions/kaffebnner

 

Jeg beklager at jeg glemte LIPPE i farten forige gang. Han har nok en stil som kanskje passer deg bra. Han har blant annet en #5 som inneholder 10% Robuasta. Denne blandingen kommer garantert igjennom melk i alle former for melkedrikker, og det er ikke mange år siden jeg lovpriste den på dette forumet.

http://temperato.no/butikk/

 

Lol, hva vet jeg om at det er den mildeste, den høres jo ikke mild ut. Men tenkte jeg skulle prøve Forte neste gang. Tar jo toppen to uker å tømme disse posene.

 

Er Lippe norskt produsert? Høres spennende ut, men ligger vel ikke helt i Oslo etter min standard. Drar ikke ned dit for en pose kaffe liksom. Selges denne kaffen i sentrum noe sted? Eventuelt Grunerløkka eller St. Hanshaugen?

 

Hva syns dere forresten om bønnene de selger på Cortado? Der syns jeg man får forsvarlige mengde kaffe for penga. Én kilo espressobønner for 200 kroner. De har riktignok en del Robusta i blandingene sine, men husker jeg kjøpte en "franskbrent" brasiliansk kaffe der for en stund siden.

Endret av Ramius
Lenke til kommentar

Er Lippe norskt produsert? Høres spennende ut, men ligger vel ikke helt i Oslo etter min standard. Drar ikke ned dit for en pose kaffe liksom. Selges denne kaffen i sentrum noe sted? Eventuelt Grunerløkka eller St. Hanshaugen?

 

Hva syns dere forresten om bønnene de selger på Cortado? Der syns jeg man får forsvarlige mengde kaffe for penga. Én kilo espressobønner for 200 kroner. De har riktignok en del Robusta i blandingene sine, men husker jeg kjøpte en "franskbrent" brasiliansk kaffe der for en stund siden.

Cortado? Kaffe fra Italia burde være billig siden den er så gammel at det nesten ikke er igjen noe av smakene fra kaffebønnene. Høyst sansynlig vil den mest fremtredene smaken være resultat av forkulling/mørkebrendte bønner ...

 

LIPPE? Alexander von der LIPPE er norsk, det bare høres litt utenlansk ut! Her i Kristiansand vet jeg om tre steder som selger LIPPE, men aner ikke om noen i Oslo. Du kan jo sende dem en melding, men husk at når du kjøper i nettbutikken deres får du altid fersk kaffe!

Lenke til kommentar

Er Lippe norskt produsert? Høres spennende ut, men ligger vel ikke helt i Oslo etter min standard. Drar ikke ned dit for en pose kaffe liksom. Selges denne kaffen i sentrum noe sted? Eventuelt Grunerløkka eller St. Hanshaugen?

 

Hva syns dere forresten om bønnene de selger på Cortado? Der syns jeg man får forsvarlige mengde kaffe for penga. Én kilo espressobønner for 200 kroner. De har riktignok en del Robusta i blandingene sine, men husker jeg kjøpte en "franskbrent" brasiliansk kaffe der for en stund siden.

Cortado? Kaffe fra Italia burde være billig siden den er så gammel at det nesten ikke er igjen noe av smakene fra kaffebønnene. Høyst sansynlig vil den mest fremtredene smaken være resultat av forkulling/mørkebrendte bønner ...

 

LIPPE? Alexander von der LIPPE er norsk, det bare høres litt utenlansk ut! Her i Kristiansand vet jeg om tre steder som selger LIPPE, men aner ikke om noen i Oslo. Du kan jo sende dem en melding, men husk at når du kjøper i nettbutikken deres får du altid fersk kaffe!

Cortado er kanskje den største espressomaskin-butikken i Oslo. De spesialiserer seg på utstyr til kaffe, og det er mest det man kjøper der, men så selger de også bønner som tilbehør. Selv om navnet er italiensk så har de bønner fra flere steder i verden. Men blandingene er litt mer gammeldagse enn kanskje du er vant til nå. Flere består av halvparten robusta, og flere går ved navnene "franskbrent" og "italienskbrent" - som er greit for meg. Men så har de noen perler i ny og ne.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvilken kvern bruker dere? Jeg har bestilt AeroPress, har dere noen tips til en som passer bra? Jo billigere jo bedre.

Feil, billigere er ikke bedre! Du skal absolutt ikke kjøpe en av disse hakkegreiene som selges som kverner. Det er hakker og de kan aldri gi et jevnt resultat. Den billigste eletriske kvernen som er å anbefale er en fra Wilfa. Den skulle fungere greit til både aeropress og trakter. Selv har jeg vært på togtur med aeropress, vankoker og Skeleton. Også når jeg lager press hjemme bruker jeg denne håndkvernen:

 

http://kaffa.myshopi...ections/kverner

Lenke til kommentar

Jeg kjøpte Krups sin kvern til 600 kroner. Den gjør jobben helt utmerket. Ser ingen grunn til å kjøpe noe dyrere.

Det er synd butikkene kaller nøttehakkerne for kverner.

 

Angående WIlfa sin kvern, så sier de:

De koniske knivbladene hindrer varmeproduksjon under kverning.

 

Jeg mener nå at jeg lærte her for flere poster tilbake, at en kvern bør ha kjeramisk kvernestein for best resultat.

Endret av Ramius
Lenke til kommentar

Hvilken kvern bruker dere? Jeg har bestilt AeroPress, har dere noen tips til en som passer bra? Jo billigere jo bedre.

Har du sett på dette?

 

Vurderer sterkt en Bistro fra Bodum til 699,- hos Hegdehaugen. Har opparbeidet en rundelig slant med penger på Trumf, så hvorfor ikke. Eller bør jeg gå for Rancilio Rocky først som sist?

 

Noen som har erfaringer å dele vedrørende Bistro?

Tobias Abrahamsen: Har du noe skyte inn her vedrørende dilemmaet mitt? :)

 

Har forresten Hario Skerton, men har lyst til å avansere på kvernefronten. Tar også tid og energi når jeg skal kverne større porsjoner kaffe for flere personer.

Lenke til kommentar

Nå drakk jeg nettopp en espresso av Crescendo-bønnene fra Kaffa. Jeg er ikke helt imponert gitt. Det var ganske smaksløst.

 

Vannet var ferskt, kverningsgraden perfekkt, solid og mørk crema, perfekt bryggetid. Men smaken er rett og slett svak.

 

Jeg begynner å mistenke at disse norske mikrobrenneriene kanskje kvier seg litt for å brenne bønnene mer, og er redde for å skape bitterhet. Og når de sier de er opptatt av å få frem kaffens naturlige aromaer og nyanser, så tendenserer de mot for lite behandling av bønnene.

 

Kjøper ikke denne igjen, men skal prøve ut de andre blandingene til Kaffa før jeg bedømmer dem.

Lenke til kommentar

Cortado er spansk, bare til opplysning. Og Kaffa, Mocca og Java er drevet av Robert Thoresen som var første (tror jeg) verdensmester i Baristakunst.

 

Ramius:Stockfleths er delvis eid av SH og får kaffen sin derifra. SH er også importør og brenner for Kaffebrenneriet, så noen av SH-kaffene finner du her. Du kan forresten sjekke ut Copa Con Oro på Torshov, de har noe interessante kaffe og gjenre fra land vi ellers ikke drikker så mye av her i Norge.

Lenke til kommentar

Tobias Abrahamsen: Har du noe skyte inn her vedrørende dilemmaet mitt? :)

 

Har forresten Hario Skerton, men har lyst til å avansere på kvernefronten. Tar også tid og energi når jeg skal kverne større porsjoner kaffe for flere personer.

He-he! Jeg han godt forstå energibruken ved håndkverning av flere posjoner. Har du gjester kan du jo sende kverna mellom gutta og se hvem som holder ut lengst ... laugh.gif

 

Jeg har aldri kommet over noe skryt av Bistro kvernen, men det kan hende at HomeBarista har testet den ut. Du bør også tenke litt på bruken av kvernen. Om du skal bruke den bare til en bryggemetode eller flere. Om du f.eks. drikker både espressobasert og annen svart kaffe samme dag, kan det være lurt å gå for en maskin med steg (i kontrast til stegløs innstilling), da blir det mye enklere å finne tilbake til de forskjellige kverningsgradene. Som aller laveste innstegsmodell vil jeg nok ikke gått for noe annet enn Wilfa'n som vi har linket til litt ovenfor. Den selges av Tim, KAFFA, S/H og det skulle borge for at dette er en grei start.

Litt høyere opp i pris er Rocy et meget godt alternativ. Denne har også steg.

Selv har jeg Mazzer mini E både hjemme og på jobb. Mazzer er fantastisk på espresso! Jeg har også kjøpt en Malkönig Vario som også er en knallgod maskin. Denne er bygget for å være en multibryggemetode kvern, og har både steg og keramiske kniver/stener.

Lenke til kommentar

Rart Kaffebrenneriets kaffe suger da, og Stockfleths sin er nydelig.

 

Skal sjekke ut den på Torshov, brenner de den selv, eller er det import?

 

Så vil jeg gjerne at dere kaffenerder forklarer forskjellen på Wilfa sin kvern, som tross alt ikke bruker kvernestein, men knivblader, på lik linje med nøttehakkere.

 

Du får kverner med ordentlig keramisk kvernestein for under tusenlappen, bare du leter. Og så lenge du kan stille kverningsgraden og den er ment for kaffebønner, så gjør det jobben mer enn godt nok.

Lenke til kommentar

Så vil jeg gjerne at dere kaffenerder forklarer forskjellen på Wilfa sin kvern, som tross alt ikke bruker kvernestein, men knivblader, på lik linje med nøttehakkere.

Nei Wilfa bruker ikke knivblader som "nøttehakkere". Den har koniske kniver. Faglig kalles kvernsteinene kniver fordi rifflene i stenene skjærer bønnene. Avstanden mellom stenene avgjør malingsgraden. Denne avstanden kan justeres ved steg eller stegløst og er konstant. Når vi snakker om kvernstener er det bare for å skille ut de derre nøttehakkerne som visper rundt med kniver. Egentlig er de heller ikke laget av stein, det er en eller annen form for metall, og i noen tilfeller er det altså keramiske stener/kniver ....

 

Se bildet av Wilfa'n

http://wilfa.no/kata...ekvern_Malt.pdf

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...