Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 100 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      137
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      110
    • Caffé Macchiato
      17
    • Caffé mocha
      105
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      346
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Det billigste jeg finner er til 411 kr inkludert frakt. Det er godt over tollgrensa så da må du nok ut med ca 100 kr i mva og 140 kr i fortollingsgebyr, totalt 653 kr.

 

Men du vet vel at du kan lage to kopper med ett press i én Aeropress? Det gjøres ved å doble mengden kaffe uten å doble mengden vann. Da får du en knallsterk kaffe i en kopp, som du så heller halvparten av over til en annen kopp. Så fyller du opp begge koppene med vann fra vannkokeren.

 

Ingenting å hente altså.

 

Eg brukar dobbelmetoden i dag, men synest ikkje den blir like god som når det blir laga enkeltkoppar. Kanskje placeboeffekt, men eg synest den blir tynnare.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det billigste jeg finner er til 411 kr inkludert frakt. Det er godt over tollgrensa så da må du nok ut med ca 100 kr i mva og 140 kr i fortollingsgebyr, totalt 653 kr.

 

Men du vet vel at du kan lage to kopper med ett press i én Aeropress? Det gjøres ved å doble mengden kaffe uten å doble mengden vann. Da får du en knallsterk kaffe i en kopp, som du så heller halvparten av over til en annen kopp. Så fyller du opp begge koppene med vann fra vannkokeren.

 

Er mulig smaken ikke blir noe dårlige, men det er verdt å merka at koffein er løselig i vann og hvis du bruker mindre vann får du mindre koffein.

Lenke til kommentar

Er mulig smaken ikke blir noe dårlige, men det er verdt å merka at koffein er løselig i vann og hvis du bruker mindre vann får du mindre koffein.

 

Du kan løse ca 15 gram koffein i en liter vann. Tror ikke det blir et stort problem.  Det eneste er at kaffen som ligger igjen i gruten vil være sterkere, så du får litt mindre utbytte.

 

 

 

Mesh, all the way. Det andre har for lite hull per areal filter, du kommer til å måtte presse med kroppsvekt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Det billigste jeg finner er til 411 kr inkludert frakt. Det er godt over tollgrensa så da må du nok ut med ca 100 kr i mva og 140 kr i fortollingsgebyr, totalt 653 kr.

 

Men du vet vel at du kan lage to kopper med ett press i én Aeropress? Det gjøres ved å doble mengden kaffe uten å doble mengden vann. Da får du en knallsterk kaffe i en kopp, som du så heller halvparten av over til en annen kopp. Så fyller du opp begge koppene med vann fra vannkokeren.

 

Er mulig smaken ikke blir noe dårlige, men det er verdt å merka at koffein er løselig i vann og hvis du bruker mindre vann får du mindre koffein.

 

Jeg kan ikke tenke meg til at koffein er i nærheten av metningspunktet i vann i en vanlig kaffekopp. Ref. espresso. Det samme vil jeg tippe gjelder alle smakssofffer også. Vann er fra et kjemisk perspektiv et fantastisk løsemiddel.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

 

Er mulig smaken ikke blir noe dårlige, men det er verdt å merka at koffein er løselig i vann og hvis du bruker mindre vann får du mindre koffein.

 

Du kan løse ca 15 gram koffein i en liter vann. Tror ikke det blir et stort problem. Det eneste er at kaffen som ligger igjen i gruten vil være sterkere, så du får litt mindre utbytte.

 

Mesh, all the way. Det andre har for lite hull per areal filter, du kommer til å måtte presse med kroppsvekt.
Da blir det mesh på meg ??
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

 

 

Det billigste jeg finner er til 411 kr inkludert frakt. Det er godt over tollgrensa så da må du nok ut med ca 100 kr i mva og 140 kr i fortollingsgebyr, totalt 653 kr.

 

Men du vet vel at du kan lage to kopper med ett press i én Aeropress? Det gjøres ved å doble mengden kaffe uten å doble mengden vann. Da får du en knallsterk kaffe i en kopp, som du så heller halvparten av over til en annen kopp. Så fyller du opp begge koppene med vann fra vannkokeren.

 

Er mulig smaken ikke blir noe dårlige, men det er verdt å merka at koffein er løselig i vann og hvis du bruker mindre vann får du mindre koffein.

 

Jeg kan ikke tenke meg til at koffein er i nærheten av metningspunktet i vann i en vanlig kaffekopp. Ref. espresso. Det samme vil jeg tippe gjelder alle smakssofffer også. Vann er fra et kjemisk perspektiv et fantastisk løsemiddel.

 

Det er ikke så enkelt. Det kan man tydelig se hvis man sammenligner koffein innholdet i espresso og vanlig trakter kaffe. Espresso har høyere koffein andel per liter, men det er mer koffein i en normal kopp med kaffe. Jeg vil altså få i meg mer koffein hvis jeg trakter meg kaffe på normal måte enn hvis jeg lager meg foreksempel en amricano.

 

Det handler om mer enn bare hvorvidt stoffene er i nærheten av metningspunktet. Det handler om hvordan kjemikaler blir ekstrahert fra kaffen, som en funksjon av hvor mye vann du bruker, temperatur og generelt sett byggeteknikker.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Det er lett å finne god og dyr kaffe i Oslo. Men det er vanskelig å finne billig kaffe som også er god. Har nettopp begynt å kjøpe denne på Grønland. Der får du en hel kilo espressobønner for 130 kroner. For meg er det mye mer aktuelt enn å betale samme prisen for bare 250 gram. 

 

 

Hvilken butikk på Grønland? Kan gjerne tenke meg å prøve denne

Lenke til kommentar

 

Det er lett å finne god og dyr kaffe i Oslo. Men det er vanskelig å finne billig kaffe som også er god. Har nettopp begynt å kjøpe denne på Grønland. Der får du en hel kilo espressobønner for 130 kroner. For meg er det mye mer aktuelt enn å betale samme prisen for bare 250 gram. 

 

 

Hvilken butikk på Grønland? Kan gjerne tenke meg å prøve denne

 

Grønland torg, rett over t-banestasjonen. Der har de tre varianter av denne. 

Det er av typen som sier "highest quality arabica beans" uten å nevne hvor de kommer fra. Selv syns jeg dette blir bedre cappucino av enn i mange kaffebarer. Men det er nok sannsynligvis på grunn av 10% robusta. Som jeg personlig liker.

 

Den gir i hvert fall veldig bra crema på min Rancilio Silvia. Langt bedre enn mye spesialkaffe. Og selv om alle små nyanser ikke er like tydelig, er det en mye kraftigere body, som likevel har sødme og et floralt preg. 

Endret av Ramius
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hva slags kaffe skal du lage? Enten kjøper du Wilfa til 500 (hvis du ikke skal lage espresso) eller så kjøper du for eksempel Rancilio Rocky til 3000 (hvis du skal lage espresso).

Det er til espresso.

Noen som vet om man får tak i den Rancilio Rocky i Oslo?

Ser den er ganske hyggelig priset her i forhold til andre steder, så mulig det blir nettbestilling.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...