Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 100 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      137
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      110
    • Caffé Macchiato
      17
    • Caffé mocha
      105
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      346
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Nombre de Dios skal i år sende inn en prøve med tørket kaffe til kaffebrenneriet. Hvis den kommer i butikk er jeg spent på forskjellen, håper årets parti vil ha de samme nøtte- og sjokoladetrekkene som i fjor. Tørket kaffe er klart best, men Nombre de Dios á 2008 var nesten perfekt.

Endret av Kaffe Bob
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

He-he!

I går testet jeg ut en ny restaurant. Jeg bruker å bestille en dobbel cappuccino på slike steder, og jeg bruker altid å gjøre stort poeng av at je ikke vil ha det derre forferdelige krydderet. Denne gangen tenkte jeg at jeg skulle la være å si noe, og fikk med cappoccino-krydder. Jeg sente den tilbake, og sa at det syntes jeg at e skulle ha spurt meg om før de kryddret. Den stakkars servitøren svarte forfjamset at det skulle være krydder på cappuccino. Jeg sa ingen ting, men jeg hadde lyst til å spørre henne om de kliner keshup over pommes frittes eller båtpotetene til gjestene, uten om å spørre også. Eller tenk om pøsemannen ikke skulle spurt, men bare kjørt ivei med både ketchup og sennep! Hva om noen bestilte et glass vin, tenk om servitøren hadde krydret den! Når jeg bestiller cappuccino forlanger jeg å bestemme selv om jeg vil tilsette krydder som totalt forandrer drikkens karakter!

Lenke til kommentar
Jeg har vært så heldige å møte Maria Botto. :grin:

Sånn å forstå! Hvordan var hun som person?

 

Oljen ligger som en tykk hinne på kaffen, kompleks til de grader. En av de mest oljete jeg har sett.

Vedrørende olje; jeg regner med at du ikke bruker vanlig kaffetrakter. Om det stemmer det som SwissGold argumenterer med så er det slik at papirfilterene suger til seg det meste av oljene i kaffen. Jeg synes at dette låter fornuftig, og at disse gullfilterene kanskje har noe for seg. Er det noen av dere som har noen formeninger om dette?

Var en liten overdrivelse fra min side. :wee: Bruker kaffevennen Moccamaster KBC-741BA. Tømmer alltid det gamle vannet som blir igjen i maskinen før jeg lager ny kaffe. Regel nr. 1. Men ja, det er alltid noe olje fra de kraftige kaffesortene som drypper ned i kanna - så filteret absorberer ikke alt ser det ut til. Litt sein med tilbakemeldingene her nå, mye å gjøre om dagen.

 

Ser dere diskuterer krydderbruk på kaffen; har prøvd vaniljestenger som jeg finhakket og hadde i kaffen. Det var overkommelig, mild i smaken. Har liggenes noen stenger igjen fra ifjor. :)

Lenke til kommentar

Ang. Clean Drop. Slikt rensemiddel til kaffetrakteren.

 

Jeg brukte det i dag. Opp i kanna kom det såpevann og nesten brun sirup av gammel kaffe. Ganske disgusting. Aldri renset den før.

 

Hvor mye må man egentlig skylle trakteren etterpå? Jeg kjørte rent vann gjennom 4 ganger. Men det smakte fortsatt merkelig av kaffen.

Lenke til kommentar
Ang. Clean Drop. Slikt rensemiddel til kaffetrakteren.

 

Jeg brukte det i dag. Opp i kanna kom det såpevann og nesten brun sirup av gammel kaffe. Ganske disgusting. Aldri renset den før.

 

Hvor mye må man egentlig skylle trakteren etterpå? Jeg kjørte rent vann gjennom 4 ganger. Men det smakte fortsatt merkelig av kaffen.

 

Det kommer seg som regel etter et par kok, ikke noe farlig, har opplevd dette selv også et par ganger. Er vel kanskje bare du som har blitt vant til smaken kaffemaskinen ga kaffen :p

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Koselig tråd dette, tror jeg må lese litt mer her.

Jeg fikk forresten tak i hermetisk pulverkaffe som hette Columbita fra en som nylig flyttet ut her, noen av dere som har noen formening om hva det er? Den smaket forferdelig når jeg blandet den tynt, men når jeg tok en 2-3 toppa spiseskjeer til en 2 dl kopp ble det veldig god og fyldig smak, og det var faktisk nokk koffein til at jeg kjente det :) (som betyr 100-150 mg en plass). Ut fra smaken kan jeg tenke meg at den hadde passet godt med dooley's, eller til å lage en irish, men har ikke fått somlet meg til det ennå. Jeg kan også tenke meg den kunne passet godt med litt brunt sukker i, men jeg hadde ikke noe liggende :(

C8H10N4O2 :love:

Lenke til kommentar

Jeg liker traktekaffe og espresso også, men jeg kan også fint drikke pulverkaffe når behovet for koffein melder seg. Denne pulverkaffen her, columbita, er faktisk bedre enn en del trakte-typer jeg har smakt.

Dooley's funker kjempefint i kaffe da, det smaker som beylies med litt karamell. Det er ikke noe å drikke seg full på, men det er kos :)

Lenke til kommentar
Noen som har smakt espresso fra Blue Mountain ? Eller noen som vet hvor man får kjøpt det?

 

Skal visst være den beste espressotypen

Blue Mountain er utrolig overevurdert! Jeg har heller aldri sett den som espressobrent, men om du kommer over den, kan du jo kverne og prøve den i espressomaskinen allikevel. Jeg tørr vedde på at hvilken som helst skikkelig freskbrent kaffe kan måle seg med en gammel Blue Mountain (max 3 uker siden brennedato).

Lenke til kommentar

Tenkte jeg skulle spørre dere kaffe-ekspertene her.

Trenger tips til en espresso type som er grei/god på smak, og som man får MASSE koffein ut av, og helst ikke alt for dyrt (alså, det trenger ikke å være billig-merke, bare ikke dyre luxus-merke). Jeg har prøvd noen random brands, men det er stor forskjell på smak og effekt (og pris), så i stedet for mye prøv og feil tenkte jeg kanskje dere har noen tips.

Lenke til kommentar
Tenkte jeg skulle spørre dere kaffe-ekspertene her.

Trenger tips til en espresso type som er grei/god på smak, og som man får MASSE koffein ut av, og helst ikke alt for dyrt (alså, det trenger ikke å være billig-merke, bare ikke dyre luxus-merke). Jeg har prøvd noen random brands, men det er stor forskjell på smak og effekt (og pris), så i stedet for mye prøv og feil tenkte jeg kanskje dere har noen tips.

99% av kaffe som omsettes i Norge er en eller annen form for Arabica-bønne. Det finnes natulige variasjoner nå det gjelder koffein, men forskjellene er generelt minimale. Når du ønsker deg bønner som ikke er dyre snaker du nesten altid om blends/blandinger av kaffe fra hele verden, og derfor er det nytteløst å etterspørre kaffeblends med høyt innehold av koffein. Det er foskjell på smak, men at foskjellige merker skal ha foskjellig effekt er i beste fall en plasebo-effekt! Det er også en myte at espresso inneholder mere koffein enn vanlig kaffe, i alle fall relatert til antall serveringsposjoner. En espresso er ca 30 mil laget på ca 7 g kaffe, og en vanlig kaffekopp er ca 1,5 dl laget på ca 7 g kaffe, det vil si omtrent samme mengde koffein per kopp. det blir selvfølgelig anderledes om du sammenligner 1 dl vanlig kaffe med en dl espresso. For for å lage en dl espresso har må du ekstrahere ca 3 ganger så mye kaffe, og da blir det selvfølgelig mer koffein per dl.

 

Denne tabellen viser koffeininnehold per dl:

http://www.kaffe.no/?l=7&ls=49&h=135

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...