Gå til innhold

Mazda RX-7 på Gatebil


Anbefalte innlegg

Her er et bilde jeg knipset på Gatebil tidligere i dag. Bildet er bare tatt i jpeg (på grunn av lite minnekort..) og det ble derfor en mer trøblete etterbehandling.

 

Juster levels, color balance og curves.

 

Blir det alt for mye kontrast. Jeg ville ha det kontrastfylt, men jeg tror dette egentlig er litt for mye. Bildet har også fått en slags "plastikkfeeling". Dere etterbehandlings-eksperter kan vel si om dette er på grunn av voldtekt i Photoshop? :)

 

Ellers er jeg mottagelig for all ris & ros. :)

 

EDIT: Jeg er også usikker på om jeg burde croppet litt mer bak bilen, den blir litt for midtstilt nå. Men jeg har ikke PS på denne maskinen. Får legge ut en oppdatert versjon i morgen.

 

Bildet er Resizet i paint nå..

 

Forøvrig tatt med EOS 350D, og Canon 75-300mm.. f/9 og 1/250 sek.

post-72408-1153006307_thumb.jpg

Endret av Tee-Zee
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her er jeg litt på utrygg grunn, siden jeg aldri har forsøkt meg på en panorering av denne typen. Etterbehandling er jeg heller ingen kløpper i, men jeg synes ikke det er for ille. Dette er tross alt et illustrasjonsbilde, og ikke kunst.

Jeg synes effekten av panoreringen er fin. Det gir en god fartsfølelse. Av og til opplever man at panoreringer virker statiske, men her er det nok bevegelse til å oppnå følelse av fart.

Komposisjon kommer nok i annen rekke i slike bilder. Ut fra et klassisk standpunkt burde det vært mindre asfalt, men det ville kanskje ødelagt litt av fartsfølelsen. Jeg ville også ha kuttet noen få millimeter i høyre kant, for å understreke retningen i bildet. Likevel kan det godt stå slik det er, fordi genren har andre krav en klassisk billedkomposisjon.

Ut over det har jeg altid likt wankel og RX7. Harry gatebil, ok, men så er vel jeg litt harry også. For meg fremstår RX8 som den perfekte feriebil med min lille familie. Må jo ha baksete, desverre.

Som nevnt er jeg litt utenfor mitt kompetanseområde, så man trenger ikke ta disse kommentarene for alvorlig. Lurer likevel på om en liten crop i bunn og til høyre kunne ha gitt enda mer følelse av fart, samtidig som det blir mer klassisk.

Endret av PMnormal
Lenke til kommentar

Takk for svar!

 

Jo, det stemmer det du sier angående komposisjon. Er litt vanskelig når bilene kjører forbi i 70-80-90 km/t..

 

Og nå har jeg en versjon med mindre luft bak bilen, og mindre asfalt. Selv likte jeg denne bedre, fordi man faktisk får mer fokus på bilen. Når det er store flater med ingenting tar det kortere tid før blikket vandrer bort fra bilen.

post-72408-1153044998_thumb.jpg

Lenke til kommentar
ok bil bilde, men syns det var litt uklart.. kanskje enda raskere lukketid hadde gjort susen for å fryse det skikkelig.

 

gir det en 2.5 på terningen :)

6499740[/snapback]

 

Raskere lukketid=enda kjedligere bilde ! Ser jo teit ut med parkerte biler på banen.....

Panorering i godt lys= lukketid fra 1/50-1/125.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...