Gjest Bruker-95147 Skrevet 28. juli 2006 Del Skrevet 28. juli 2006 (endret) Jeg bruker forresten salt og pepper i omeletten. Bytter av og til ut vannet med et par spiseskjeer melk. 6572205[/snapback] Heisann darkness, når vi nå hygger oss med "omeletten" eller "røraegg". Jeg har via barnelærdom (kokkeskole 78, Fransk kjøkkenlære), blitt "pisket" til å skille skarpt mellom de to rettene. Det jeg lærte var at omelett + vann er sant, eggerøre + helmelk/fløte er sant. Dette fordi det er to helt forskjellige retter. Når jeg lager min brilliante, og eminente eggerøre så tilsetter jeg rett før eggemassen koagulerer litt fløte, og denne piskes inn med liv og lyst, samt noen sjarmerende oppkvikkende hoftevrikk, slik at røren får en lett kremete/luftig konsistens. Edit: Snille kokker tilbereder eggerøren i vannbad Endret 28. juli 2006 av Bruker-95147 Lenke til kommentar
darkness| Skrevet 29. juli 2006 Del Skrevet 29. juli 2006 Jeg bruker forresten salt og pepper i omeletten. Bytter av og til ut vannet med et par spiseskjeer melk. 6572205[/snapback] Heisann darkness, når vi nå hygger oss med "omeletten" eller "røraegg". Jeg har via barnelærdom (kokkeskole 78, Fransk kjøkkenlære), blitt "pisket" til å skille skarpt mellom de to rettene. Det jeg lærte var at omelett + vann er sant, eggerøre + helmelk/fløte er sant. Dette fordi det er to helt forskjellige retter. Når jeg lager min brilliante, og eminente eggerøre så tilsetter jeg rett før eggemassen koagulerer litt fløte, og denne piskes inn med liv og lyst, samt noen sjarmerende oppkvikkende hoftevrikk, slik at røren får en lett kremete/luftig konsistens. Edit: Snille kokker tilbereder eggerøren i vannbad 6574419[/snapback] Jepp, var nok jeg som rotet Lenke til kommentar
darkness| Skrevet 30. juli 2006 Del Skrevet 30. juli 2006 Grillet litt i helgen. Flesket til med grillspyd, sommerkoteletter og marinerte grillribber (?). Til grillspydene brukte jeg følgende ingredienser: Ytrefilet av okse Marinade til ytrefileten Fersk champignon Rød paprika Gourmet tomater Aubergine Minimais Rødløk Fremgangsmåte: Jeg startet med å skjære opp kjøttet i passe biter til grillspydene. La de så i marinade. Skjærte så opp grønnsakene i passe biter, før det var på tide å tre dem på. Resultatet før grilling kan dere se på bildene. Fikk desverre ikke tatt bilder av det ferdige resultatet, da kameraet gikk tomt for batteri Lenke til kommentar
Ni kon Skrevet 30. juli 2006 Del Skrevet 30. juli 2006 Skal komme med dagens tips, så snart jeg har henta meg inn etter helgen. Vi spiste som mange vet sjøkreps med brød og en herlig hvitløksmajones. Dette kjøpte jeg i fiskekroken på hvaler, og det smakte ypperlig. Dog kan jeg påpeke at 1 kilo på to personer er ALT for lite .) Rødvinen var ikke ypperlig til kreps, dog er det viktig for oss gourmeer å tenke på værforhold ut fra hva vi sereverer. Rødvinen var ypperlig frem til 9, da den skulle servers kald. Etter sola går ned er det bedre med litt varme dype rødvin. Denne var lett og tørr som sahara. Jeg fikk skikkelig kjeft for tidligere oppførsel, men middagen var allikvel suksess. Kom akkurat hjem og hun ble hele helgen. Jeg oppsummerer min sommerhelg slik: (magen hennes på lørdagen) Lenke til kommentar
Ni kon Skrevet 30. juli 2006 Del Skrevet 30. juli 2006 Darkness|: Det så skikkelig digg ut Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 30. juli 2006 Forfatter Del Skrevet 30. juli 2006 Darkness|: Det så skikkelig digg ut 6584072[/snapback] Jepp ! skal ut og fyre opp grillen snart ... Blir marinert Flintsteik av bra kvalitet, kortfibret og mørt, salat og nye poteter fra Lærdal.. Lenke til kommentar
darkness| Skrevet 30. juli 2006 Del Skrevet 30. juli 2006 Bare et lite tips til de som har planer om å lage grillspyd: Bruk grillspyd i metall. Trespydene tok fyr i endene Øivind: Hva sier hun til at du legger ut bilde av magen hennes her da? Lenke til kommentar
Thlom Skrevet 30. juli 2006 Del Skrevet 30. juli 2006 Bare et lite tips til de som har planer om å lage grillspyd: Bruk grillspyd i metall. Trespydene tok fyr i endene Øivind: Hva sier hun til at du legger ut bilde av magen hennes her da? 6584178[/snapback] Grillspyd i tre er absolutt best. Men husk å la de ligge i et vannbad i 20 minutter før bruk. Lenke til kommentar
Ni kon Skrevet 30. juli 2006 Del Skrevet 30. juli 2006 Så starter vi dagens tips- "leken" Poteter er så mangt ! Hver dag skal en av deltakere i denne tråden komme med noen nye og/eller artige tips. Noen kan være gamle, noen nye. Ingen er perfekt eller ferdig opplært så det så Korte men innholdsrike skal de være. Utforder oivind_dahle til morgendagens tips ! 6573413[/snapback] Da tar jeg utfrodringen Mitt tips går denne gangen på renhold, da det er viktig å ha det rent. Ved bruk av egg er det viktig å skylle diverse utstyr i kaldt vann. Proteinet i egget reagerer på varme, og enkelte syns det er vanskelig å rengjøre tallerkenen etter det stekte egget (eggeplomma). Ikke bruk varmt vann, da det gjør ting værre. Skyll godt med kaldt og sett inn i oppvaskmaskinen. Fikk noen med seg at det var kaldt vann vi benyttet? Da skal jeg utfordre en annen. jeg kommer kun å utfordre en av de andre som er aktive i denne tråden. Jeg utforderer Darkness|, og benytter samtidig anledningen til å se at jeg er glad i magebilder. Lenke til kommentar
darkness| Skrevet 30. juli 2006 Del Skrevet 30. juli 2006 Hm. Jeg reiser til Bergen i morgen, så da får jeg ikke skrevet noe. Jeg kommer egentlig ikke på noen lure tips.. For de som pleier å lage potetmos og opplever at den blir litt "seig" i stedet for porøs, prøv å ikke bruke iskald melk, men litt lunken i stedet. Tror jeg tapte denne utfordringen, gitt Lenke til kommentar
Pjokk Skrevet 30. juli 2006 Del Skrevet 30. juli 2006 (endret) Ja, da kommer det ett spørsmål fra oss litt eldre... Oppskriften på en omelett? 6571424[/snapback] Takker for mange gode tips og historier om omeletter. Det var vel ikke den verste fyllepostinga som har foregått her, men muligens tidlig nok på morran. Notat til ego: Legge seg tidligere, nachspiel må ikke vare hele morran! Øivind: Valpolicella'en var muligens ikke det rette til sjøkrepsen din, tanninene (garvesyren) i rødvinen er vanskelig å kombinere med sjømat. Vinen vil fort få ett helt annet preg, da smakene i maten "forandrer" vinen. Tror dog det kan være mulig å finne en Beaujolais som passer. Her er Debeouf en bra produsent. Planlegger antagelig en bedre middag i løpet av etpar uker, kommer selvfølgelig til å postet sluttproduktet her. Skal en tur på vinmonopolet i løpet av kort tid, litt research på varebeholdningen, slik at jeg kan legge inn en bestilling dersom det blir behov. Lette planer: Apèritif: Moet et Chandon Rosé Brut (Ganske spikret grunnet tidligere minner med dette selskapet) Hvitvin (forrett): Fransk, Loire, sannsynligvis en Poilly Fuissé. Rødvin (hovedrett): Her må det skikkelig kraftige saker til, denne middagens samarbeidspartner er kokk med en forkjærlighet for virkelig kraftige smaker. Ender sannsynligvis opp med Norditaliensk vin, Barolo eller Rosso Di Toscana (kalt "supertoscaner"). Dessert: Hva som enn faller inn, sikkert passet bra med en lett sprudlene Moscato D'Asti, mens det fort kan bli en ostedessert som vi bruker samme rødvin som til hovedretten. Vet jeg er litt på siden av den generelle diskusjon i denne tråden, men jeg satser på noen her er litt interessert i vin ...? Edit: Prøvde å gjøre klokkeslettet i qouten bold, er nok ikke proff nok til det. Edit2: Leif i produsentnavn... ille! Endret 31. juli 2006 av Pjokk99 Lenke til kommentar
Ni kon Skrevet 3. august 2006 Del Skrevet 3. august 2006 I morgen kommer min kommende kone på besøk Da blir det innbakt laks. Og siden alle kan det skal jeg ikke gi noen oppskrift. Men her skal dere få en som dere trodde var glemt og mange av dere har ikke engang prøvd denne: Den har vel egentlig ikke noe navn, men er en tradisjonell salat som er brukt i bygdenorge i mange år. Men den er iferd med å forsvinne... Du trenger: 1 salat (gjerne eikeblad eller bladsalat) 1 rømme (bruk seterrømme) sukker Eddik Bland ut eddik og sukker + litt vann Bland dette med rømme Riv salaten i biter og hell blandingen over dette. Helt sykt digg til fisk, og erstatter den kjedelige agurksalaten Vi styrer unna potet og annet, da vi lever sundt. Til dette serveres i morgen Bris/farris/Bonaqua/vann (gjerne med sitronsmak) Så skal vi elske til solen går ned og opp igjen... Lenke til kommentar
Feh Skrevet 3. august 2006 Del Skrevet 3. august 2006 Spiste middag i går med en kompis og to venninder, og hadde litt vin til maten. Spiste blåskjell med loff, smør og salat til. Herlig. Drakk en Marqués de Cacerés til. Utrolig god vin. Mulig jeg bare er kjedelig, men til all slags mat drikker jeg nesten alltid Marqués de Cacéres, enten det måtte være den røde, hvite eller portvinen. De passer til alt av en grunn, selv å drikke uten mat til. Christer Berens Md'A er også en gjenganger. Lenke til kommentar
Tumbleweed Skrevet 3. august 2006 Del Skrevet 3. august 2006 OK, dette er i grunnen bare et bittelite og enkelt dessert-tips, og kan hende er det nevnt tidligere. Uansett er det en utrolig smaksopplevelse, og forresten ikke bare dessert. Stilton (engelsk blåmuggost) Portvin (sherry eller en skikkelig solid shiraz kan også brukes, men jeg foretrekker portvin) Man kan godt supplere med godt, hvitt brød om man vil, men unngå salt kjeks. Lenke til kommentar
Mr.SS Skrevet 4. august 2006 Del Skrevet 4. august 2006 (endret) [Oivind_Dahle skrev følgende] I morgen kommer min kommende kone på besøk Pics for din kommende hustru? Endret 4. august 2006 av Mr.SS Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147 Skrevet 4. august 2006 Del Skrevet 4. august 2006 (endret) Du trenger: 1 salat (gjerne eikeblad eller bladsalat) 1 rømme (bruk seterrømme) sukker Eddik Bland ut eddik og sukker + litt vann Bland dette med rømme Riv salaten i biter og hell blandingen over dette. Så skal vi elske til solen går ned og opp igjen... 6609317[/snapback] Den salaten er like enkel, som genial. Jeg bruker den som "allround" hvor man justerer sukkermengden etter type rett. Eneste endringen som jeg bruker er å erstatte eddik/vann med rause mengder ferskpresset sitronsaft. Edit: Glemte å si at den passer skitbra til grillmat, og da kan man med fordel kutte ut den kjedelige potetsalaten. BTW: Oivind, jeg stusset litt på mengden drikkevarer du hadde ved forrige date. Begynner å mistenke deg for å dope ned "krekene", for så å magebilde samt utføre andre unevneligheter på darlingene, i nattens mulm og mørke ... Endret 4. august 2006 av Bruker-95147 Lenke til kommentar
Roberto Skrevet 4. august 2006 Del Skrevet 4. august 2006 Spiste middag i går med en kompis og to venninder, og hadde litt vin til maten. Spiste blåskjell med loff, smør og salat til. Herlig. Drakk en Marqués de Cacerés til. Utrolig god vin. Mulig jeg bare er kjedelig, men til all slags mat drikker jeg nesten alltid Marqués de Cacéres, enten det måtte være den røde, hvite eller portvinen. De passer til alt av en grunn, selv å drikke uten mat til. Christer Berens Md'A er også en gjenganger. 6609623[/snapback] Hyggelig at du liker Marqués de Cáceres (og ikke Marqués de Cacéres). Lenke til kommentar
Ni kon Skrevet 4. august 2006 Del Skrevet 4. august 2006 PencilCase : He he Jeg er nok en gentelman når det kommer til damer. Gjør absolutt ikke noe hun ikke vil, og prøver ei å dope henne. Dog var de strore mengdene til meg, for hun var sint! Nå er hun min kommende kone og jeg gleder meg enormt til middagen i dag .) Bilder kommer om ikke for lenge. Mitt d70s er på rep. Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147 Skrevet 4. august 2006 Del Skrevet 4. august 2006 Nå er hun min kommende kone og jeg gleder meg enormt til middagen i dag .) Bilder kommer om ikke for lenge. Mitt d70s er på rep. 6612111[/snapback] Grattis til dere Trenger du råd/kreative innspill mht. bryllupsmiddagen, er det bare å skrike ut. BTW: Betyr det at tidligere planlagt "plankefest" utgår med høye kneløft? Lenke til kommentar
darkness| Skrevet 4. august 2006 Del Skrevet 4. august 2006 PencilCase : He he Jeg er nok en gentelman når det kommer til damer. Gjør absolutt ikke noe hun ikke vil, og prøver ei å dope henne. Dog var de strore mengdene til meg, for hun var sint! Nå er hun min kommende kone og jeg gleder meg enormt til middagen i dag .) Bilder kommer om ikke for lenge. Mitt d70s er på rep. 6612111[/snapback] Er du seriøs nå? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå