Thlom Skrevet 27. juli 2006 Del Skrevet 27. juli 2006 Nei, vi har bare induksjon på hele. Ser ikke noe grunn til å ha både "vanlig" og induksjon. Da ville jeg mye heller hatt induksjon + gass. 6567506[/snapback] Siden alle kjeler og panner ikke fungerer på induksjon så er det greit med vanlig i tillegg. Men gass hadde vært å foretrekke ja. Lenke til kommentar
darkness| Skrevet 27. juli 2006 Del Skrevet 27. juli 2006 Ser ut som du har en skikkelig jernstekepanne, Øivind? Det er helt klart å foretrekke i visse tilfeller. Meget pent oppsett på tallerkenen, til tross for at det ble litt "tomt" mellom limen og krepsen (?). Jeg er ikke så veldig på sjømat, så tilgi meg for at jeg ikke ser forskjell på kreps og scampi olsen: Joa, men nå la jeg såpass mye penger i både topp og stekeovn, at det å velge halvparten vanlig for å slippe å kaste grytene, er å regne som tull etter min mening. Det eneste som var verdt å ta vare på var wok'en. Resten var billige søplegryter, bortsett fra stekepannen som var laget for induksjon også. Nei, olsen, her må vi se fremover Tror ikke noen av toppene med både induksjon og vanlige plater tilfredstilte mine krav heller. Lenke til kommentar
Ni kon Skrevet 27. juli 2006 Del Skrevet 27. juli 2006 Skal ta litt mer bilder etterhvert av hva jeg bruker i matlagingen. Dog må jeg innrømme at jeg er på diett om dagen og styrer dermed unna ris, pasta, brød, mais, poteter og annet som er fy fy. Veide 110 på denne tiden i fjor, er nå på 85 Jeg elsker god mat, men nå er jeg mer bevisst hva jeg dytter i meg. I stedet for saus til kjøttretter, kan jeg anbefalle at dere steker tomater. Del de i to og la de steke på moderat varme lenge. Bruk og krydder på de Bruker sjansen til å minne om konkuransen til Jarmo her. Foreløbig kun to oppskrifter, hvor den ene ikke er gyldig da den kom fra en av dommerne Lenke til kommentar
Pjokk Skrevet 28. juli 2006 Del Skrevet 28. juli 2006 (endret) Ja, da kommer det ett spørsmål fra oss litt eldre... Oppskriften på en omelett? Endret 28. juli 2006 av Pjokk99 Lenke til kommentar
Ni kon Skrevet 28. juli 2006 Del Skrevet 28. juli 2006 omelett har mange sin variant på. Selv fulgte jeg med på tid for mat på TV2, og syns omeletten og eggerøren der var vanvittig god! Må bare si det ironiske her er at når man er innom bølgen og moi, så smaker omeletten gamle sokker da de ikke lager den slik han gjorde på tv. Uansett: Når en har egg, så har en det meste som skal til for å lage seg et enkelt og godt måltid. To egg trengs per person til omelett som forrett, tre egg som middag. Litt salt og pepper, visp, en kort runde i stekepannen – og vips! Det hele er gjort i løpet av få minutter. En kunst for kokker Men likevel; litt teknikk trengs for å lage en perfekt stekt omelett. Det er faktisk langt ifra alle kokker som kan den kunsten, ifølge Michel Roux, trestjernerskokk og forfatter av kokeboken ”Egg”. En annen fransk trestjerners kokk, den nå avdøde Bernard Loiseau, visste det samme. Derfor måtte alle lærlinger i restauranten hans, Côte d’Or i Burgund, inn på kjøkkenet for å ta den store omelett-testen. Trinn for trinn Proff eller amatør, i ”Egg” viser Michel Roux alle som måtte være i tvil hvordan: 1. Visp egg og litt salt og pepper lett sammen med en gaffel. 2. Når pannen (helst med slippbelegg) er varm, pensle raskt med litt klaret smør. (Klaret smør/ghee er det ikke så lett å oppdrive i Norge, men vanlig smør får holde) 3. Så helles eggblandingen i pannen, og stek i 5–10 sekunder til den så vidt har begynt å stivne i bunnen. 4. Straks skraper en røren fra kantene inn mot midten med siden av en gaffel. Fortsett å skrape, mens en rister lett på pannen med den andre hånden til omeletten er stekt slik en vil ha den. 1 minutt gir lettstekt, kremaktig omelett. 1 ½ fastere, 2 minutt godt stekt. 5. Å brette omeletten gjør en ved å holde pannen på skrå, og vippe den ene halvdelen over mot midten. 6. Dersom en vil ha fyll, legger en på det før en bretter. Når omeletten ligger på tallerkenen, så lag en snitt på langs slik at litt av fyllet kommer til syne. Et annet tips fra Michel Roux er å pensle den ferdigstekte omeletten med klaret smør. Da ser den enda mer appetittvekkende ut. Roux’s omelett er en klassisk variant. Hos Art of Taste finner du oppskrifter på bondeomelett, thailandsk rekeomelett, spansk potetomelett, dessertomelett med flere. Mer finner du her Spørmål folkens: Hva mener dere om hvitløkspresse? Selv har jeg klare meninger om at den ikke har noen plass i huset. Jeg kutter opp all hvitløk med kniv. Eneste jeg bruker hvitløkspresse til er min hund, da han ikke klarer å ta opp hvitløk med mindre den er presset. Så til min mat = aldri bruk presse. Dessuten gir den dårlig ånde .) Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147 Skrevet 28. juli 2006 Del Skrevet 28. juli 2006 Omelettoppskriften manglet noen dråper vann, ca. en spiseskje pr. porsjon. Vannet "blåser opp omeletten, og gjør den luftig. For å oppnå hevingen må man etter at omeletten er brettet, trekke pannen til siden og dekke til med lokk. Etter to minutter, Voila! En perfekt omelett. Anbefaler å bruke teflonpanne, og selvfølglig ikke redskaper av metall. Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 28. juli 2006 Forfatter Del Skrevet 28. juli 2006 Spørmål folkens: Hva mener dere om hvitløkspresse? Selv har jeg klare meninger om at den ikke har noen plass i huset. Jeg kutter opp all hvitløk med kniv. Eneste jeg bruker hvitløkspresse til er min hund, da han ikke klarer å ta opp hvitløk med mindre den er presset. Så til min mat = aldri bruk presse. Dessuten gir den dårlig ånde .) 6571606[/snapback] Bruken av hvitløk er en kunst som krever mye av en eminent kokk. Litt for mye og retten er ødelagt. selv bruker jeg stort sett finhakka hvitløk, av og til hvitløkpulver. Generelt sett er løk meget vitaminrik og inneholder en del antioksidanter. Ikke minst rå/halvråløk. Selvfølgelig er luktplagene der med hva man ikke gjør for helsen sin skuld. Det finnes også flere løktyper i pulverformat/tørrhakket men disse har ymse smakegenskaper. I matlaging skal man aldri utelukke noe, en god kokk er ikke eminent før vedkommende kan bruke råstoffene i riktig mengde og kvalitet. Mvh jarmo Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 28. juli 2006 Forfatter Del Skrevet 28. juli 2006 Omelettoppskriften manglet noen dråper vann, ca. en spiseskje pr. porsjon. Vannet "blåser opp omeletten, og gjør den luftig. For å oppnå hevingen må man etter at omeletten er brettet, trekke pannen til siden og dekke til med lokk. Etter to minutter, Voila! En perfekt omelett. Anbefaler å bruke teflonpanne, og selvfølglig ikke redskaper av metall. 6571843[/snapback] Ville også tilført litt finhakka gressløk, helst fersk... Lenke til kommentar
darkness| Skrevet 28. juli 2006 Del Skrevet 28. juli 2006 Jeg bruker forresten salt og pepper i omeletten. Bytter av og til ut vannet med et par spiseskjeer melk. Jeg bruker gjerne hvitløkspresse. Den får frem mer smak, men man kan vel oppnå samme resultat med mer finhakket hvitløk. Jeg burde tydeligvis gå i skammekroken Lenke til kommentar
KissaMcDuck Skrevet 28. juli 2006 Del Skrevet 28. juli 2006 Hvitløkspresse er hyppig brukt her hjemme også Jeg er en sucker for hvitløk og bruker alltid mer en det står i oppskriften. Killerbreath Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 28. juli 2006 Forfatter Del Skrevet 28. juli 2006 Jeg bruker gjerne hvitløkspresse. Den får frem mer smak, men man kan vel oppnå samme resultat med mer finhakket hvitløk. Jeg burde tydeligvis gå i skammekroken 6572205[/snapback] Å bruke presset og småhakket hvitløk kan ikke helt sammenliknes sånn direkte, begge fremskaffer sine egne nyanser i maten. Forresten, har du testet presset challotsløk ? Lenke til kommentar
darkness| Skrevet 28. juli 2006 Del Skrevet 28. juli 2006 Nope. Er det den løken Brimi snakker om hele tiden? Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 28. juli 2006 Forfatter Del Skrevet 28. juli 2006 Nope. Er det den løken Brimi snakker om hele tiden? 6572274[/snapback] Jepp ! Husk å sjekke kvaliteten........ Selvfølgelig er de fine småhakket også, dog kan du være uheldig og få noen veldig stramme i smak, bruk litt mindre mengde da Lenke til kommentar
KissaMcDuck Skrevet 28. juli 2006 Del Skrevet 28. juli 2006 Sjalottlausch (brimidialekt) er en favoritt på grilspyd. Mmm. Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147 Skrevet 28. juli 2006 Del Skrevet 28. juli 2006 Ville også tilført litt finhakka gressløk, helst fersk... 6571928[/snapback] Skam deg, Jarmo! Gressløk i en eggerøre, ja men ikke i en "ren" omelettrøre. Legg heller noen stilker gressløk ved siden, eller helst fersk vårløk. Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 28. juli 2006 Forfatter Del Skrevet 28. juli 2006 Ville også tilført litt finhakka gressløk, helst fersk... 6571928[/snapback] Skam deg, Jarmo! Gressløk i en eggerøre, ja men ikke i en "ren" omelettrøre. Legg heller noen stilker gressløk ved siden, eller helst fersk vårløk. 6573218[/snapback] Busted Blandet litt kortene, ja..... Dog har jeg sett/brukt gressløk i omeletter men ikke i "ren røre" som du sier. Jaja, få ta oppvasken da som straff... Lenke til kommentar
darkness| Skrevet 28. juli 2006 Del Skrevet 28. juli 2006 Åh. Jeg blandet jeg også Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 28. juli 2006 Forfatter Del Skrevet 28. juli 2006 Så starter vi dagens tips- "leken" Poteter er så mangt ! Hver dag skal en av deltakere i denne tråden komme med noen nye og/eller artige tips. Noen kan være gamle, noen nye. Ingen er perfekt eller ferdig opplært så det så Korte men innholdsrike skal de være. Starter med mitt favorittips ang. behandling av nakkekoteletter: Råvaren er viktig, sjekk ut at kjøttet har kortfibret konsistens, ikke alltid så enkelt hvis vi snakker om frysevarer. Langfiber er gammelt dyr, stort sett. Skaff deg en tålelig bra kjøtthammer. Skjær av beinene, bruk kjøtthammeren jevnt over kjøttet på begge sidene men ikke slå gjennom, kjøttet skal være helt tett. Stekes raskt, akkurat som minuttbiff i relativ høy varme men uten å tørke ut kjøttet. Jeg bruker litt aromatsalt og pepper til, vanlig salt er bannlyst i huset. Bon apetit ! Utforder oivind_dahle til morgendagens tips ! Lenke til kommentar
Kamikazesmurf Skrevet 28. juli 2006 Del Skrevet 28. juli 2006 Så starter vi dagens tips- "leken" Poteter er så mangt ! Hver dag skal en av deltakere i denne tråden komme med noen nye og/eller artige tips. Noen kan være gamle, noen nye. Ingen er perfekt eller ferdig opplært så det så Korte men innholdsrike skal de være. Starter med mitt favorittips ang. behandling av nakkekoteletter: Råvaren er viktig, sjekk ut at kjøttet har kortfibret konsistens, ikke alltid så enkelt hvis vi snakker om frysevarer. Langfiber er gammelt dyr, stort sett. Skaff deg en tålelig bra kjøtthammer. Skjær av beinene, bruk kjøtthammeren jevnt over kjøttet på begge sidene men ikke slå gjennom, kjøttet skal være helt tett. Stekes raskt, akkurat som minuttbiff i relativ høy varme men uten å tørke ut kjøttet. Jeg bruker litt aromatsalt og pepper til, vanlig salt er bannlyst i huset. Bon apetit ! Utforder oivind_dahle til morgendagens tips ! 6573413[/snapback] Fint initiativ! Fikk litt lyst på kottiser selv nå... Lenke til kommentar
Kisp Skrevet 28. juli 2006 Del Skrevet 28. juli 2006 Scampi Chili Hvitløk Cherrytomater Kruspersille Fersk pasta Tin og rens scampiene, finhakk en chili og noen hvitløksfedd. Fres chili og hvitløk i en panne med godt smør (Kvitseid!). Ha i scampi, cherrytomater (hele) og finhakket kruspersille, krydre med godt salt og nykvernet pepper. Stekes til scampiene er ferdige (7-9 min, les på pakken) og tomatene har sprukket. Serveres med fersk pasta (lag selv hvis du kan!) og strøs med litt finhakket kruspersille. Be en hyggelig person på vinmonopolet finne en flaske som passer til. En lett rødvin smakte godt til sist. Og en ganske lik: Smårettskinke (el.) Løk Chili Hvitløk Cherrytomater Basilikum Fersk pasta Finhakk chili, hvitløk og et par løk. Stek dette med godt smør (Kvitseid igjen!!). Dryss over litt sukker og en skvett vann når løken begynner å "mørnes". Ha i smårettskinke, hele cherrytomater og finhakket basilikum. Salt, pepper og annet krydder etter ønske. Bland med fersk pasta (fortsatt laget selv, hvis du kan), dryss over litt finhakket basilikum og servér! Også her finnes det hyggelige personer på vinmonopolet som har pugget flere navn enn meg.. Loff Nygrillet kylling Bacon Tomater Salat Rosiner Hvitløksmajones Currysaus (f.eks. Heinz) Plukk kjøttet av kyllingen og stek opp bacon. Del loffen på langs(!), ca. 6 skiver. Kan også ristes lett. Smør hvitløksmajones på skivene og dryss over med rosiner. Fordel kyllingkjøttet og bacon på halvparten av skivene, hell over currysaus og legg på tomatskiver og salat. Bruk nok en skive med hvitløksmajones og rosiner som lokk. Trykk dobbeltdekkerne GODT sammen og del dem i to. Serveres med godt øl; en god, kald og litt søt bitter som Bombardier passer ypperlig. Kunne vel egentlig fortsatt i det uendelige, men må komme meg hjemover snart.. -Kisp Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå