Gå til innhold

jarmos tråd for livsnytere, mat og vin :)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er utdannet kokk selv, og må si meg mektig imponert over o_d sine planer! Det eneste er st jeg ville gått for f.eks en gulrot/paprikaculis til hovedretten bare for å ha et grønnsaksalibi. Og istedenfor å bruke feiebrett til desserten så forbereder du store drikkeglass (f.eks cognac) med sukkerfakler på. Damene blir lit på gli med kraftige søyler som peker oppover og har noe godt inni :cool:

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147
Er utdannet kokk selv, og må si meg mektig imponert over o_d sine planer! Det eneste er st jeg ville gått for f.eks en gulrot/paprikaculis til hovedretten bare for å ha et grønnsaksalibi. Og istedenfor å bruke feiebrett til desserten så forbereder du store drikkeglass (f.eks cognac) med sukkerfakler på. Damene blir lit på gli med kraftige søyler som peker oppover og har noe godt inni  :cool:

6507784[/snapback]

 

Vær hilset edle kokkesatan! :w00t:

 

Grønnsaksalibi til hovedretten er jeg forsåvidt enig i. Det jeg ikke liker er "strømlinjeforming" mht. blanding av krydder som strider mot råvarens unikhet.

Hvis du mener at det kreves extra greenseiks til laksen så ville jeg forslå en "lun" agurksalat. Når du foreslår gulrot/paprika som tilbehør, så er disse hverken i smak eller utseende påbyggende for helhetsmaken etter min mening.

 

Gi Sirkusdirektøren Oivind fremgangsmåte på tilvirkning av "sukkerfakler", kan hende at til og med jeg følger med :blush:

Lenke til kommentar

Har du noengang prøvd paprika til laks? Er helt fantastisk hvis du får den på rett måte (snakker ikke om hele ringer her!)...

 

Sukkerfakler lages på følgende måte: regn med mest bare griseri første gangen, men etter litegrann øvelse så sitter det.

 

Varm opp sikker i en kjele til det blir brunt, husker ikke akkurat temperaturen som er helt perfekt, men en liten stund før det blir svidd i alle fall ;). Rør rundt hele tiden når det begynner å bli lysebrunt.

Ta av kjelen.

Rør rundt til sukkeret / karamellen begynner å bli passe seigt (må bare prøve dere fram).

Dypp åpningen på glasset 3-4mm ned i sukkermassen og dra forsiktig opp, så skal det bli en slags "flamme" av gylden syltynn karamell opp av glasset. Hold det opp-ned til sukkeret har stivnet, ca 30-40sek. og sett på et TØRT romtemperert sted til du skal bruke det.

 

Edit: og jeg mente gulrot eller paprikaculis bare for å presisere.

Endret av Kamikazesmurf
Lenke til kommentar

Svært gode forslag her. Noe skal jeg prøve ut :)

 

Feiebrett fikk jeg oppleve på Palace Grill i Oslo en gang. Morsomt og spennende :)

 

Sukkerfakler skal prøves :)

 

Vinen er jeg dog sikker på om noen ikke har innspill.

 

Det er viktig å ha en bra solid strategi som er utviklet i samarbeide meg kommandosoldatene, slik at midlene her helliggjør målet :)

Lenke til kommentar

Kanskje litt offtopic, men jeg gjorde noe jeg ikke har gjort siden heimkunnskap på ungdomskolen. (Og det er noen år siden nå.)

 

Baket. (Kanelboller). Fikk til og med skryt etterpå for hvor gode de var. (Noe som er bra tatt i betraktning at jeg var i tvil om jeg skulle få det til i det hele tatt.) Tror jeg skal prøve meg på matlaging i fremtiden, er jo gøy. :)

Lenke til kommentar
Kanskje litt offtopic, men jeg gjorde noe jeg ikke har gjort siden heimkunnskap på ungdomskolen. (Og det er noen år siden nå.)

 

Baket. (Kanelboller). Fikk til og med skryt etterpå for hvor gode de var. (Noe som er bra tatt i betraktning at jeg var i tvil om jeg skulle få det til i det hele tatt.) Tror jeg skal prøve meg på matlaging i fremtiden, er jo gøy. :)

6509862[/snapback]

 

Baking er ikke OT her... ;)

Lenke til kommentar

Vanvittig bra meny Øivind. Bare ett punkt; man kan med fordel unngå den rødvinen du bruker til aspargesen, den går fint ved siden av, men ødelegger for vinopplevelsen til laksen. Selv om det er en rødvin med lite tanninner er det alltids litt, og det er ikke helt greit å drikke hvitvin etter dette.

 

Spekeskinke kan fint takle en rund Loire, feks en Sancerre. Evt kan du prøve deg på en Poilly-Fumé - disse vinene kan gi en virkelig smaksopplevelse med parmaskinke, men det er store indivuelle forskjeller på disse skjøre vinene. Og siden jeg er frankofil har jeg vankelig for å anbefale annet enn franske hvitviner, men en hvitvin fra nord italia med litt lett eik vil også kunne passe virkelig bra.

 

PS Leste faktisk hele, ble jo særdeles interessert i nye triks!

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147
Oppsumerer hovedrett:

Laks

urter

salater

Vin

6505828[/snapback]

 

Oivind du har vel ikke oversett tipset om rensing av scampi? Det skulle ta seg ut om en av damene titter nærmere etter, og får øye på den velutviklede tarmkanalen som kjempereka besitter. Da hjelper det kanskje lite å ha et nedvasket og blomsterpyntet toalett, etter at damen har ravet inn og nedspydd herligheten.

For ikke å nevne hennes nedsatte evne for nattens putekrig og påfølgende kopulering.

 

Jeg har et forslag for laksen. Hva med standard urteknippe som Thailendere bruker til sjømat. Det består av limeblader, sitrongress og basilikum (hot basil). Jeg sverger til disse når jeg jobber med rene varer, og har da truffet godt.

 

Hva med å slippe et par rå blåskjell oppi "lakseposen". Smaker godt og er snadder for øyet.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147
Geniale innspill

 

Fjerne tarm ser jeg som en selvfølge. Jeg riktig nok syk, men ikke helt American Psyko ennå :)

 

Men jeg skal sjekke urteknippet ditt nærmere. Blandingsfohold og beskrivelse ønskes :)

6514119[/snapback]

 

Blandingsforhold: 1 limeblad, 3-4 blad basilikum. Så kan jeg tenke meg at du ikke trenger mer enn 1 stang med sitrongress fordelt på 12 porsjoner. Du kan også med fordel slippe oppi et "lite" knippe fersk pepper (fås kjøp på innvandrersjapper og er grønn av farge).

 

Har du planer om å bruke litt vin i lakseposene under tilberedningen?

 

Hviken type salat/dressing skal du servere ved siden?

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Jeg begynner å lure på om jeg kommer til å levere inn eget bidrag til ukens konkurranse ...Litt vanskelig å konkurrere med Oivinds oppsett :blush:

 

Verdien av greia er nå likevel å "teamworke" menyen til den glade gutten så han ikke kommer helt ut å "sykle".

 

Har et forslag til alle for viagramat:

 

Press ut en sirkelrund loffskive (bruk et stort glass)

Denne stekes i rause mengder meierismør (mellomvarm panne)

Dekkes først med et lag sort lodderogn (ca 1 spiseskje)

så gul lodderogn (1 spiseskje)

Tilslutt orange lodderogn (1 spiseskje)

Legg en bred ring rødløk på toppen

Inni ringen av rødløk legges en eggeplomme

drypp rause mengder tabasco over egget (10-15 dråper)

Dekk til å la stå i kjøleskapet i 6 timer

Før servering drysser du litt finhakket rødbeter, og tilslutt finhakket gressløk over "proteinbomben".

Serveres med et lite glass iskald Aquavit. Bon Apetit!

 

De som enda ikke merker liv i underlivet etter "shocktreatment" anbefales å anskaffe seg en hund for rolige turer i skog og mark.

 

:)

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147
Grøss, den der passer ikke helt min sarte gane, men for andre matelskere er den sikkert helt toppers!

6514576[/snapback]

 

Tar veloppdragne jenter viagra? ... :(

 

Joda Darkness denne passer best for "huleboere", jeg har bare servert denne hvor skjeggveksten har vært en utfordring for hygienen.

Endret av Bruker-95147
Lenke til kommentar

Kan det være en idé å bytte ut laksen med ørret? Ørret har en friskere farge og smaker så og si det samme som laks.

 

Takket være min vegetarianerkjæreste så har jeg etter hvert blitt en kløpper på vegetarfór, selv om det til tider er ei lita utfordring. Mulig jeg kan komponere en treretters til denne tråden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...