Pjokk Skrevet 18. august 2006 Del Skrevet 18. august 2006 AnAnAs: Gratulerer med dagen! Hvis du følger rådet til oysfaerg passer det godt med en Dolcetto fra Piemonte Italia, eller en enkel, men saftig rødvin fra Bourgogne Frankrike. Lykke til :-) Lenke til kommentar
applemania Skrevet 18. august 2006 Del Skrevet 18. august 2006 (endret) Saken er at vi ikke liker rødvin heller (hva er det egentlig vi liker?), noen som har tips til god hvitvin? Tror det blir noe så enkelt som kyllingsalat eller salat med svinekjøtt, det er noe jeg liker selv og de får bare tåle at det er litt ulumskheter i maten. Er det ikke slik at magert svinekjøtt nesten ikke har noen karbohydrater? Ellers takk for gratulasjoner Endret 18. august 2006 av AnAnAs Lenke til kommentar
Pjokk Skrevet 18. august 2006 Del Skrevet 18. august 2006 Hvitvinstips er sikkert også mulig (alt for bursdagsbarn): Viner fra Loire eller Alsace vil passe. En riesling fra Alsace er sikkert bra, mange produsenter og velge mellom her. Ønsker man noe mer lettdrikkelig er en Sancerre fra Loire særdeles godt egnet til slik mat, samtidig som de er av bra kvalitet. Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 18. august 2006 Forfatter Del Skrevet 18. august 2006 Saken er at vi ikke liker rødvin heller (hva er det egentlig vi liker?), noen som har tips til god hvitvin? Tror det blir noe så enkelt som kyllingsalat eller salat med svinekjøtt, det er noe jeg liker selv og de får bare tåle at det er litt ulumskheter i maten. Er det ikke slik at magert svinekjøtt nesten ikke har noen karbohydrater? Ellers takk for gratulasjoner 6698066[/snapback] Grattis ! Mat > pastasalat med tunnfisk eller/og kylling eller/og reker elns. Er du ute etter en "billig" kosevin eller matvin eller begge deler ? Lenke til kommentar
Tumbleweed Skrevet 18. august 2006 Del Skrevet 18. august 2006 (endret) Dette er selvsagt altfor seint (grattis i etterkant, forresten), men jeg må jo bare undre meg en smule....En bursdag er rimelig spesiell, og hvorfor skulle man akkurat på denne dagen tviholde på karbo-hysteriet? Burde vel være en ypperlig anledning til å velte seg i alt som resten av året er forbudt, fleske seg rundt i forbudte matvarer, klisse med sjokolade og peanuts, spise en halv kilo for mye, løsne på knappen/beltet/glidelåsen i skjørtet, rape høyt og tilfreds, drikke øl mens man lager maten, drikke øl mens man nyter vinen man har til maten, drikke øl OG vin mens man nyter portvinen til dessert-osten, og rape igjen. Og tømme ølet og vinen, mens dere spiser restene med øl og vin til. Og etter en liten blund bestiller dere pizza og henter resten av ølet i kjøleskapet. Avsluttes med is m/peanuts og sjokoladesaus. Hele seansen toppes da med en god cognac for de som liker slikt. Andre drinker kan tillates, gjerne med litt potetgull eller peanuts. Når alt dette har satt seg kan dere hente de aller siste ølene, samt den siste vinkartongen. Og litt mer potetgull. Med dip. På denne spesielle dagen. (NB: bytur etterpå anbefales IKKE) Dagen derpå benyttes til flittig og kontrollert angring. Edit: I disse sommertemperaturene må det poengteres at rødvin IKKE skal drikkes romtemperert! (rundt 18 grader er bra, men uoppnåelig på denne tiden av året) Sett rødvinen en liten time i kjøleskapet først. Endret 18. august 2006 av Tumbleweed Lenke til kommentar
darkness| Skrevet 19. august 2006 Del Skrevet 19. august 2006 darkness|: oooh pasta, den er litt verre for de som alltid tenker på kosthold, hehe. Kyllingfilét'n går nok rett hjem, men penne og torosausen (som ikke akkurat er noen 'light'-saus) er det nok verre med. Noe som er utrolig godt og enkelt - Wokmat i slike anledninger. kjøp en pakke kyllingfiléter og f.eks thai-grønnsaker, det er skikkelig snadder. Klebrig ris og wok er ganske så greit og ikke veldig tung mat. 6697768[/snapback] Hysteri Lenke til kommentar
Ni kon Skrevet 19. august 2006 Del Skrevet 19. august 2006 Da har jeg handlet inn til helgens herlige måltidet. Middag Lørdag: handla inne en kasse vin på polet i sted. delte den i: Conchay Y Toro Undurraga Som er meget billige og fikk terningkast 6 i vg i går Handler ikke mer da de ikke kan lagres, og fordi det ser pung ut med masse vin i skapet .) Middagen blir i dag (klokken 2100): Ovnsbakt ørret med min vanlige salat til. Til maten serves vann med sitron (+ et par hvitvin min far skulle ta med seg). Etter middagen skal vi sitte og drikke vin til kvelden sagte dør inn. Det er forresten min kjæres første møte med min far og hans utkårde i kveld. Men jeg vet det blir suksess. Min kjære kommet 1800 og da skal vi i følge mine beregninger akkurat ha tid til en "kos" Frokost søndag: "kosing" før frokost hører med: Frokost 1: Steinbakt italiensk fint brød Egg Bacon Grønn Iste fra Tine. (den er genial) Så masse "kosing" i senga Frokost 2: Kyllingfile delt i småbiter. Stekes i jernpanne med masse grillkryder, nykverna pepper og litt fersk Chilli Servers på brød som i frokost 1 m Eikeblader, basillikum, rødløk, masse paprika, ekstra virgin oil alt er seff ferskt og igjen blir det iste og muligenns litt vann Så skal det "koses" igjen Da står vi nok opp og går en lang tur i frognerparken, før hun drar på jobb og jeg drar på hundekurs Kvelden: Kyllingfilet stekt i grillpanne med salat og urter til Masse vann "kosing" helt til mandagsmorra Livet på en skala 1-10, hvor 10 er best: Mitt liv: 15+ AnAnAs: Gikk middagen bra ? Vi sier til bilder Lenke til kommentar
darkness| Skrevet 19. august 2006 Del Skrevet 19. august 2006 Hvordan får du tak i ferskt steinbakt italiensk brød på en søndag? Har du fridd enda/har hun sagt ja? Lenke til kommentar
Ni kon Skrevet 19. august 2006 Del Skrevet 19. august 2006 Ferskt i form at jeg har kjøpt det nå i dag Dog har vi nybakte brød på butikkene i nærheten, men slik er det når man bor i Oslo (ja også på søndager) Jeg skal fri, men ikke før vi er utlandet sammen. det skjer i slutten av september Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 19. august 2006 Forfatter Del Skrevet 19. august 2006 Conchay Y Toro er min favoritt til lettere krydret mat, flasken luftes ca. halve time og husk og temperere til ca. romtemperatur > -2 grader før servering. Lenke til kommentar
Ni kon Skrevet 19. august 2006 Del Skrevet 19. august 2006 tenkte å servere de i romstemp i dag, siden det er så trykkende dårlig vær i Oslo i dag .) Har dessverre ikke noen favorittvin om da ikke brennevin teller Mine vinkjøp kommer av en bra anbefallelse i vg eller at jeg prater med personalet i butikken Uansett, begynner jeg å filitere fisken om 30 min. Da stikker jeg for kvelden herfra. Det er ikke noe som er så sexy hos en mann som et velduftende rent og velutstyrt kjøkken! Genial tråd det her Lenke til kommentar
Mr.SS Skrevet 19. august 2006 Del Skrevet 19. august 2006 oivind_dahles utkårede må virkelig leve godt i matveien nå om dagen Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147 Skrevet 20. august 2006 Del Skrevet 20. august 2006 Heisann alle gourmeter, var en liten time ute i Torsnesskauen (Fredrikstad). Fant soppgull for ca. 300kr. Nå skal delikatessene tilberedes med oksefilet som har mørnet seg i rødvin siden igår Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 20. august 2006 Forfatter Del Skrevet 20. august 2006 Heisann alle gourmeter, var en liten time ute i Torsnesskauen (Fredrikstad). Fant soppgull for ca. 300kr. Nå skal delikatessene tilberedes med oksefilet som har mørnet seg i rødvin siden igår 6712322[/snapback] Kantareller i fløtesaus ? Eller stekte ? Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 20. august 2006 Forfatter Del Skrevet 20. august 2006 oivind_dahles utkårede må virkelig leve godt i matveien nå om dagen 6706018[/snapback] Jepp ! Hun lever godt ellers også, Mr. Dahles nye avatar... Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147 Skrevet 20. august 2006 Del Skrevet 20. august 2006 Heisann alle gourmeter, var en liten time ute i Torsnesskauen (Fredrikstad). Fant soppgull for ca. 300kr. Nå skal delikatessene tilberedes med oksefilet som har mørnet seg i rødvin siden igår 6712322[/snapback] Kantareller i fløtesaus ? Eller stekte ? 6712338[/snapback] De blir stekte, har planlagt en nokså fet biff (bacon, olje, smør). Lenke til kommentar
D4NY Skrevet 30. august 2006 Del Skrevet 30. august 2006 (endret) Hei, genial tråd *leser heile* kommer kanskje med noe vist dåke spør fint _______________ Er kanskje ikkje det beste, men eple cider på europris koster 10kr, og smaker veldigt godt til prisen Anbefales! Endret 30. august 2006 av DanielKorshar Lenke til kommentar
applemania Skrevet 8. september 2006 Del Skrevet 8. september 2006 Skal ha overnattingsbesøk av min kjære kusine i kveld, og dette er hva jeg har laget: Salat med pinjekjerner, pasta, kylling, mais og ost med gresk dressing. Vet ikke om jeg har nevnt det før, men jeg kan ikke lage mat for fem øre, og jeg har prøvesmakt litt, og fy faen så godt Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147 Skrevet 8. september 2006 Del Skrevet 8. september 2006 Skal ha overnattingsbesøk av min kjære kusine i kveld, og dette er hva jeg har laget: Salat med pinjekjerner, pasta, kylling, mais og ost med gresk dressing. Vet ikke om jeg har nevnt det før, men jeg kan ikke lage mat for fem øre, og jeg har prøvesmakt litt, og fy faen så godt 6827068[/snapback] Hehe Ta det nå rolig med forcinga :!: Oppskriften høres namenam ut, ha en god aften. Lenke til kommentar
justinvernon Skrevet 9. september 2006 Del Skrevet 9. september 2006 trenger raskt en god oppskrift til en salatdressing + tips til salaten (kylling salat). Takker for svar =) Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå