Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

spørsmål rundt kilometerstand og tellere


Anbefalte innlegg

Har en kompis som har titta på en importert golf, problemet er kun at man har jo hørt mye rundt juksing med kilometerstand og dill. Bilen har digital teller og jeg har forstått det slik at det er lett å jukse med disse. Er det lett å avsløre? Hadde vært knall om det gikk an å koble til ett eller annet og få ut data om noen har stilt tilbake, selv om man evt må kjøpe no analyseverktøy kan det jo være verdt det?

 

Bilen virker ok slitasjemessig, men den er heller da ikke såpass gammel at det mest sannsynlig hadde vært merkbart. Når det nærmer seg storservicer er det jo greit å vite at man leverer inn bilen tidlig nok (regreim osv f.ex).

 

Til slutt, mens jeg er inne på temaet. En jeg vet av som har en prosjektbil han driver og bygger opp har kjøpt inn nye tellere og speedometer osv fra utlandet. Denne har jo en teller som er helt feil i forhold til hva motor og understell har gått. Han sier han skal skru denne tilbake til levetiden på chassisset/motoren avhengig av hva som har gått lengst. Blir ikke dette bare tull? Spesielt om han skal selge den en gang? Vet ikke om det er lov engang forsåvidt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå var det vel ikke noe spørsmål rundt om det er lovlig eller ikke, vi vet jo at km stand skal stemme med bilen, men ville gjerne visst om det er triks for å avsløre slikt bortsett fra servicebok og generell slitasje. Bilen kan jo se fin ut og motoren skutt, eller at det er feil som er vanskelig å avsløre. Kjedelig å kjøpe bil som har gått 100 000, satt ned til 80 000 og skal ha storservice med en gang. Plutselig har du kjørt 120 000 og vips går regg reima.

 

Skjønner ikke at bilbransjen ikek har lagt inn måter å avsløre slikt på, men de vil vel bare ha penga sine :(

Lenke til kommentar

Det går ann å ta en test på bilen som tilsier hvor mye den er kjørt! Har en nabo som gjorde det med en ny Audi, der kilometerstanden var tuklet med og det visste seg at den viste hele 150.000 km for lite!

 

Bilen generelt var i perfekt stand, men den var brukt som test-bil i Tyskland, slik at motoren var gått LANGT over det normale!

Endret av LiamH
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...