Gunfreak Skrevet 12. oktober 2012 Del Skrevet 12. oktober 2012 Jeg har funnet ut at jeg liker bourbon alt for godt, vanligvis drikker jeg kanskje noen glass anhver helg, men nå har jeg kjøpt bourbon og hat tatt to glass 3 av de siste 4 dagene, og blir nok noen glass i kveld også! Lenke til kommentar
robertaksland Skrevet 14. oktober 2012 Del Skrevet 14. oktober 2012 Som mangeårig maltwhiskyentusiast må jeg få fortelle om en ny erfaring jeg har hatt nå i kveld. Noen av flaskene i skapet har stått veldig mange år, og når de har hatt lite igjen i flasken over tid blir de lett diminuert. En av disse er Lagavulin Distillers Edition 1990. Kjøpt og åpnet i 2006 har den stått 6 år etter åpning, og har nå 8 cm whisky igjen i seg. Jeg hadde forengst avskrevet denne og angret på at jeg ikke drakk den opp mens den var skikkelig god. Har drukket et glass her og der både med og uten en slant vann i og den har vært slapp i smaken uansett. Men i dag gjorde jeg noe annerledes. Jeg tok kun en dråpe vann i et glass whisky, og da kjente jeg at spritsmaken tredte frem men smaken var fortsatt slapp. En dråpe til, og en myriade av andre smaker begynte å melde seg. En tredje dråpe, og whiskyen var plutselig helt enorm. Røyk, sjø, vanilje, gammelt treverk og en storartet maltsødme og mer til dannet en symfoni av smaker og plutselig har jeg en liten perle av en whisky her. Mer vann hadde nok fått den til å bikke over og bli slapp igjen. Hvilken erfaring. Dersom en god whisky har stått for lenge, så er det altså fortsatt mulig å puste liv i den. Men man må altså være _svært_ forsiktig med mengden vann man har i. 2-3 dråper er ofte nok. Dere kan nyte bildet, men dere får desverre ikke nyte denne whiskyen 4 Lenke til kommentar
Sidious Skrevet 17. oktober 2012 Del Skrevet 17. oktober 2012 Fikk en flaske Grant's Family reserve (http://whisky.nl/media/transfer/img/322_grants_fam_res_2.jpg) av en kompis i går. Noen erfaringer? Vet at det ikke er en veldig fancy whisky, men håper den ikke er helt forferdelig. Lenke til kommentar
democomputer Skrevet 17. oktober 2012 Del Skrevet 17. oktober 2012 Fikk en flaske Grant's Family reserve (http://whisky.nl/med...s_fam_res_2.jpg) av en kompis i går. Noen erfaringer? Vet at det ikke er en veldig fancy whisky, men håper den ikke er helt forferdelig. Den står i skapet mitt og brukes som nachspielwhisky. Helt drikkenes, helt uspennende, helt godt nok når du har drukket en del allerede. 2 Lenke til kommentar
Sidious Skrevet 17. oktober 2012 Del Skrevet 17. oktober 2012 Måtte ta meg et glass i kveld. Helt grei, faktisk. Så de hadde en flaske Redbreast (12 yr) på polet, men blir nok en stund til jeg kjøper den. Har veldig lyst, dog. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 17. oktober 2012 Del Skrevet 17. oktober 2012 Er litt lei Laphroaig 10 years nå, Den er knakende god. Men har kjøpt det flere ganger i det siste. Kona kjøpte feil på båten. Skulle egentlig hatt Quarter casken. Men gleder meg til å kjøpe Ardbeg Uigedail neste gang jeg er i utlandet. Lenke til kommentar
Comic Sans Skrevet 18. oktober 2012 Del Skrevet 18. oktober 2012 Ok, så har drukket whisky i ett par år nå og funnet ett par som jeg virkelig setter pris på, Ardberg 10y, Aberlour 12y og Laphroaig quarter cask. Fikk også en flaske Lagavuling 16y til forrige bursdagen av samboeren som jeg virkelig satte pris på. Drikker som regel whiskyen for seg selv men jeg lurer på om det finnes noe sånt som 'mat' whisky, altså en whisky man kan drikke til ett bedre måltid? Har prøvd de ovenfornevnte men følt at pga deres distinkte smak så gjør de seg best på egenhånd. Innspill mottas med takk Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 18. oktober 2012 Del Skrevet 18. oktober 2012 Hvis du blander ut whisky med relativt mye vann går mange ganske bra til mat. Jeg har med stort hell drukket Islay-whisky utblandet 50-50 med vann til østers. Lenke til kommentar
robertaksland Skrevet 18. oktober 2012 Del Skrevet 18. oktober 2012 Det er i min erfaring de mest smaksrike whiskyene som gjør seg best, og Laphroaig, Ardbeg og Lagavulin er helt ypperlige. Whiskyen mener jeg bør nytes før måltidet, i små slurker og med noen dråper vann. Poenget er at at smaksløkene endres slik at maten blir ekstra spennende. Litt spesielle matretter er det som funker best, og haggis er kroneksempelet på mat som omtrent krever en whisky eller to før maten. Jeg føler at whiskyen faktisk kan dempe de smakene man ikke ønsker å smake og fremheve det man vil smake i maten. Men sammen med maten er det godt øl som er det eneste rette, og da et maltrikt øl som kan ta med maltsødmen fra whiskyen over i spisingen. Nam, kjenner jeg blir både sulten og tørst nå. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 18. oktober 2012 Del Skrevet 18. oktober 2012 (endret) Islay passer godt sammen med brød\kjeks og blåmuggost gjerne toppet med halv drue eller syltetøy feks eplemost ell lignende (ikke jordbær) Endret 18. oktober 2012 av Dropkmurphy Lenke til kommentar
Comic Sans Skrevet 18. oktober 2012 Del Skrevet 18. oktober 2012 Her var det mange gode forslag, takker. Da ser det ut som det blir en kulinarisk helg på meg, jeg skal prøve a få testet alle forslagene da de virker veldig spennende. Da var planene for helgen klar, takk nok en gang. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 18. oktober 2012 Del Skrevet 18. oktober 2012 (endret) Om du skulle prøve blåmuggost som Laphroaig og Ardbeg anbefaler selv, så har Meny 30% på pakket ost i helgen. Der er det mye spennende å velge mellom. Blå Selbu synes jeg selv passer bra sammen med whisky. Synd at tollmurene for utenlandsk ost økes.. Endret 18. oktober 2012 av Dropkmurphy Lenke til kommentar
democomputer Skrevet 19. oktober 2012 Del Skrevet 19. oktober 2012 (endret) Om du skulle prøve blåmuggost som Laphroaig og Ardbeg anbefaler selv, så har Meny 30% på pakket ost i helgen. Der er det mye spennende å velge mellom. Blå Selbu synes jeg selv passer bra sammen med whisky. Synd at tollmurene for utenlandsk ost økes.. Tollen øker ikke på blåmugg, kun faste hvite. Jeg var en gang på whiskymiddag på Holmenkollen hotell, der fikk vi en femretter med ny whisky til hver rett. røkelaks. (Har selv laget laksetartar og servert med whisky, det er veldig godt) sild due, (Kokken ville egentlig servere innmat, men ombestemte seg og serverte ringdue) creme brule med blåmuggost i. Sært og overraskende godt og topp med Ardbeg attåt. Husker ikke femte retten. Endret 19. oktober 2012 av democomputer Lenke til kommentar
Espyy Skrevet 20. oktober 2012 Del Skrevet 20. oktober 2012 Da har jeg endelig gått til innkjøp av både Glenfiddich 12 yo, samt en classic malt-pakke. Denne pakken inkluderer da som sagt Caol Ila 12, Clynelish 14 og Talisker 10. Gleder meg veldig til å endelig få prøve dette (etter skuffelsen med Upper Ten). Er også et veldig fint "smakskart" på baksiden av classic-samlingen. Viser hvor veldig mange single malts hører hjemme i forhold til mye/lite smak, samt røyk eller "delikat" smak. Vel vel, hvis jeg ikke liker noe av dette, så får jeg bare gi opp, men jeg krysser fingrene! Lenke til kommentar
Comic Sans Skrevet 21. oktober 2012 Del Skrevet 21. oktober 2012 Etter gode tips herfra benyttet jeg meg av Menys tilbud på ost nå i helgen og gikk til innkjøp av blå selbu samt blå stilton og en pakke usaltet kjeks. Fylte så opp ett glass med Lagavulin og senere på kvelden ett glass med Laphroaig og lot det stå til. Jeg ble ikke skuffet, blåmuggost og disse to whiskyene går hånd i hånd. Spesielt likte jeg kombinasjonen av røyksmake samt det lille hintet av krydder i Laphroaig og den litt sure ettersmaken av ostene veldig godt. Kveldens favoritt ble Laphoraig og blå selbu med en liten bit valnøt til osten for å gi litt mer substans samt tresmak. Utrolig fin kombo som jeg definitivt kommer til å nyte igjen. 1 Lenke til kommentar
runela Skrevet 23. oktober 2012 Del Skrevet 23. oktober 2012 Synes selv Chivas Regal 12 og 18 år god, 21år er nydelig og anbefales og smake om dere har muligheten. Kjøpte en flaske for en stund tilbake og angrer ikke. Ellers syns jeg Johnnie walker - red label og glenfiddich 12 og 15år er god. Lenke til kommentar
EG-s Skrevet 3. november 2012 Del Skrevet 3. november 2012 Prøvde MacLeod, og er den nye favoritten nå. Leste klikk testen hvor The King of Scots fikk 81\100, som er ufattelig. The King of Scots er noe en har i naustet sammens med rødsprit og terpentin. Lenke til kommentar
Tusker Skrevet 3. november 2012 Del Skrevet 3. november 2012 Helt enig EG-s. King of Scots er noe av det værste jeg har smakt. Lenke til kommentar
Sidious Skrevet 7. november 2012 Del Skrevet 7. november 2012 (endret) Caol Ila (12 years old) er min favoritt så langt. Fikk den i bursdagsgave av en kompis. Liker smaken av røyk, og synes den går lettere ned enn f.eks. Glenfiddich 12 og Grant's Family Reserve. Endret 7. november 2012 av Sidious 1 Lenke til kommentar
En Gedi Skrevet 7. november 2012 Del Skrevet 7. november 2012 Caol Ila (12 years old) er min favoritt så langt. Fikk den i bursdagsgave av en kompis. Liker smaken av røyk, og synes den går lettere ned enn f.eks. Glenfiddich 12 og Grant's Family Reserve. ................ Den er min favoritt også hittil,kan også anbefale en veldig god en som jeg har som nr 2: The Glenlivet Single Malt 12 Years Old Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå