Gunfreak Skrevet 24. juni 2012 Del Skrevet 24. juni 2012 Vel jeg er ikke alkoholiker, jeg har vansker med å drikke mer enn 2 glass i uka, ofte går det uker mellom hver gang jeg drikker, jeg blir sjokert hver gang jeg hører stefaren min tømer et flaske på 2 uker Lenke til kommentar
Mr. A Skrevet 25. juni 2012 Del Skrevet 25. juni 2012 Om du bare er ute etter å bli kvitt det er det ingen problem, trenger ikke å være alkoholiker for det. Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 25. juni 2012 Del Skrevet 25. juni 2012 Mine whiskey flasker blir ofte stående så lenge at jeg lurer på om det er trygt å drikke av dem etterhvert. Det er vel ingen "best før" dato på whiskey? Selv om de står i lyset oppå kjøleskapet? Lenke til kommentar
robertaksland Skrevet 25. juni 2012 Del Skrevet 25. juni 2012 Ingen fare. Det som skjer med whisky som står for lenge er at smaken foredles og/eller diminueres. Jeg hadde en Ardbeg 10 som hadde vært åpen i over 4 år, og den smakte kjempegodt, mild og snill med mye fin dybde. Når den omsider var tom ble det kjøpt en ny flaske akkurat lik, og den var vanvittig heftig og rå, helt annerledes enn den gamle flasken. De smaksrike whiskyene har bare godt av å stå noen år, mens de som allerede er snille og runde blir bare flaue i smaken etter å ha stått lenge. Om du nevner hvilke flasker du har stående og hvor lenge siden korken først ble åpnet, så kan vi gi deg en antydning på hva du kan forvente deg. Noen av dem kan være gull verd. Lenke til kommentar
Havlet Skrevet 25. juni 2012 Del Skrevet 25. juni 2012 Mine whiskey flasker blir ofte stående så lenge at jeg lurer på om det er trygt å drikke av dem etterhvert. Det er vel ingen "best før" dato på whiskey? Selv om de står i lyset oppå kjøleskapet? Mørkt og ikke for varmt er det som er anbefalt for whiskylagring over lang tid (år). Utover det så er whisky noe som tåler godt lagring selv for åpna flaske. Den vil ikke bli dårlig, men kan miste noe smaksstoffer dersom den mlir lagret for lenge under dårlige forhold. Er det topp med naturkork så er det en fordel at flaska ligger ved langtidslagring. 1 Lenke til kommentar
Gunfreak Skrevet 25. juni 2012 Del Skrevet 25. juni 2012 Mine whiskey flasker blir ofte stående så lenge at jeg lurer på om det er trygt å drikke av dem etterhvert. Det er vel ingen "best før" dato på whiskey? Selv om de står i lyset oppå kjøleskapet? Jeg har hørt 18 måneder er gjennomsnitt etter den er open, men det har mye å si hvor mye som er igjen i flaska, har du bare tatt 2-3 dramer, holder flaske lenge, men når flaska er under halffull holder den kortere og når det er veldig lite igjen i flaska kan mye av nesa forsvinne ganske fort. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 25. juni 2012 Del Skrevet 25. juni 2012 Whiskyen min forsvinnner nok fortere. Jeg liker å ta fire glass i helgen sånn i gjennomsnitt, gjerne sammen med noen sterkøl. Whisky har god holdbarhet, den kan gjerne stå ubegrenset i uåpnet flaske, men er det bare en slant igjen så vil spriten fordampe og bli dårlig. Dette skjer ikke på noen få uker men over flere måneder. Lenke til kommentar
Gunfreak Skrevet 25. juni 2012 Del Skrevet 25. juni 2012 Har funnet ut at jeg skal ha meg en blended scotch, når jeg nyter en single malt, må jeg konsenterer meg sånn, ikke en gang musikk kan jeg ha på, fordi jeg trenger full konsentrasjon til å kjenne igjen lukter og smaker. Så jeg trenger en billig og enkel blended scotch, som jeg kan ha i tumbler glass og bare kose meg med mens jeg ser på film og tv, noe som smaker godt og er mer kompleks enn gin og tonic eller jack and coke, men som ikke krever at jeg bruker alle sanser på den, med andre ord, enkelt men godt, ikke kompleskt. Noen som har en slik? De jeg ser på er Famous grouse, johnnie walker red(men har hørt den er dårlig) johnnie walker black) Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 26. juni 2012 Del Skrevet 26. juni 2012 Johnny walker er grei. Jeg liker Teacher, monkey shoulder og Black bottle. Ballantine liker jeg også, chivas er grei men for dyrt til å være en blend. Tullamore Dew 12years var også veldig god men er nok også overkant dyrt for en blend, og dessuten irsk. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 26. juni 2012 Del Skrevet 26. juni 2012 (endret) Ingen fare. Det som skjer med whisky som står for lenge er at smaken foredles og/eller diminueres. Jeg hadde en Ardbeg 10 som hadde vært åpen i over 4 år, og den smakte kjempegodt, mild og snill med mye fin dybde. Når den omsider var tom ble det kjøpt en ny flaske akkurat lik, og den var vanvittig heftig og rå, helt annerledes enn den gamle flasken. De smaksrike whiskyene har bare godt av å stå noen år, mens de som allerede er snille og runde blir bare flaue i smaken etter å ha stått lenge. Om du nevner hvilke flasker du har stående og hvor lenge siden korken først ble åpnet, så kan vi gi deg en antydning på hva du kan forvente deg. Noen av dem kan være gull verd. Dobbelpost Endret 10. juli 2012 av Dropkmurphy Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 26. juni 2012 Del Skrevet 26. juni 2012 Ingen fare. Det som skjer med whisky som står for lenge er at smaken foredles og/eller diminueres. Jeg hadde en Ardbeg 10 som hadde vært åpen i over 4 år, og den smakte kjempegodt, mild og snill med mye fin dybde. Når den omsider var tom ble det kjøpt en ny flaske akkurat lik, og den var vanvittig heftig og rå, helt annerledes enn den gamle flasken. De smaksrike whiskyene har bare godt av å stå noen år, mens de som allerede er snille og runde blir bare flaue i smaken etter å ha stått lenge. Om du nevner hvilke flasker du har stående og hvor lenge siden korken først ble åpnet, så kan vi gi deg en antydning på hva du kan forvente deg. Noen av dem kan være gull verd. er ikke enig i at whisky foredles på flaske, men whisky som er en slant igjen på kan bli dårlig, Ardbeg er noe av det mest røykfulle du får. Dersom en Ardbeg 10 har blitt snill og rund så er det noe galt fatt og ikke noe foredlet med det. Men du har sef. lov å mene det var godt. Lenke til kommentar
robertaksland Skrevet 26. juni 2012 Del Skrevet 26. juni 2012 er ikke enig i at whisky foredles på flaske, men whisky som er en slant igjen på kan bli dårlig, Ardbeg er noe av det mest røykfulle du får. Dersom en Ardbeg 10 har blitt snill og rund så er det noe galt fatt og ikke noe foredlet med det. Men du har sef. lov å mene det var godt. Den var ikke blitt snill som en Speyside eller noe, mer som en mildere og eldre Islay. Den hadde mistet det som gjør den til en Ardbeg 10 og opplevdes veldig annerledes. Men den var absolutt god på sin måte, røyksmaken var blitt mer integrert og smaksopplevelsen var dempet og strukket over lengre tid. Jeg vil ikke gå så langt som at den var foredlet, men heller ikke at den var ødelagt. Det er viktig å være klar over denne prosessen, og at det stort sett er de mest smaksrike whiskyene som tåler det uten å bli helt uinteressante. Lenke til kommentar
robertaksland Skrevet 26. juni 2012 Del Skrevet 26. juni 2012 Har funnet ut at jeg skal ha meg en blended scotch, når jeg nyter en single malt, må jeg konsenterer meg sånn, ikke en gang musikk kan jeg ha på, fordi jeg trenger full konsentrasjon til å kjenne igjen lukter og smaker. Så jeg trenger en billig og enkel blended scotch, som jeg kan ha i tumbler glass og bare kose meg med mens jeg ser på film og tv, noe som smaker godt og er mer kompleks enn gin og tonic eller jack and coke, men som ikke krever at jeg bruker alle sanser på den, med andre ord, enkelt men godt, ikke kompleskt. Noen som har en slik? De jeg ser på er Famous grouse, johnnie walker red(men har hørt den er dårlig) johnnie walker black) Skal du ha en billig whisky som gir mye for pengene må du absolutt smake Upper Ten. Den har litt røykpreg om du kjenner godt etter, og nok smaksrikdom til at det ikke blir kjedelig. Du kan fint ha en isbit i den uten at det er helligbrøde, men smaker best med en teskje vann. Lenke til kommentar
Tusker Skrevet 26. juni 2012 Del Skrevet 26. juni 2012 ey! Endelig fant jeg en til som syns Upper Ten er et greit blended alternativ Den er mer kompleks enn det overflaten tilsier, men har kjent at det avhenger litt av bach. Absolutt verdt pengene hvis du ikke har prøvd den før. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 26. juni 2012 Del Skrevet 26. juni 2012 er ikke enig i at whisky foredles på flaske, men whisky som er en slant igjen på kan bli dårlig, Ardbeg er noe av det mest røykfulle du får. Dersom en Ardbeg 10 har blitt snill og rund så er det noe galt fatt og ikke noe foredlet med det. Men du har sef. lov å mene det var godt. Den var ikke blitt snill som en Speyside eller noe, mer som en mildere og eldre Islay. Den hadde mistet det som gjør den til en Ardbeg 10 og opplevdes veldig annerledes. Ok, det er iallefall fakta at Whisky ikke blir foredlet eller aldres på flaske. Dersom flasken er åpnet å drukket av så dunster alkoholen sakte men sikkert bort. Dette med lagring er til forskjell fra feks vin som jo foredles etter at den tappes på flasker. Samme også med øl... Men dette gjelder desverre ikke whisky og cognac. Har du en tjue år gammel flaske så er ikke den noe nevneverdig forskjellig fra en fra samme år. Feks 10 års Ardbeg mot en 10 års Ardbeg med tjue år på nakken. Whisky taper seg dersom flasken er åpnet og den får stå altfor lenge, værste jeg vet er på pub når jeg får en singlemalt whisky som er en slant igjen av. Særlig når det er litt mye å velge mellom, da kan det hende at whiskyen er dau, har skjedd meg flere ganger og det var absolutt ikke noe godt. Highland Park og Jameson er vel det med dårligst smak jeg har fått av slanter på byen. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 10. juli 2012 Del Skrevet 10. juli 2012 Var i Sandefjord en tur i helgen sammen med min forlovede, På båten tilbake til Strømstad kjøpte jeg meg en Glengoyne 12 years single malt Cask Strenght. Dette er faktisk min første cask strenght på styrkegrad 57,7%! 100% rett fra tønna. Dette er en urøykt whisky fra highland. Destilleriet ligger vist på landet rett utenfor Glasgow. Veldig spent på hvordan denne blir med litt vann, folk beskriver den som en "dessert" whisky. Stod mellom denne og Bunnahabhain darach ur. De hadde jommen masse interessant av whisky og cognac på båten nå, sammenlignet med hva de hadde før. Glengoyne bilde Blir nok smakt på til helgen. Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 10. juli 2012 Del Skrevet 10. juli 2012 Har funnet ut at jeg skal ha meg en blended scotch, når jeg nyter en single malt, må jeg konsenterer meg sånn, ikke en gang musikk kan jeg ha på, fordi jeg trenger full konsentrasjon til å kjenne igjen lukter og smaker. Noen som har en slik? De jeg ser på er Famous grouse, johnnie walker red(men har hørt den er dårlig) johnnie walker black) Jeg liker faktisk Jameson til slikt. Den er ganske søtlig og lett, men har en fin finish. Ikke så medisin/sprit-preget som Tullamore og Chivas Regal. (liker ingen av de) 1 Lenke til kommentar
Leo_Khenir Skrevet 11. juli 2012 Del Skrevet 11. juli 2012 Jeg har i flere år brukt Johnnie Black som den slags whisky, men jeg kan kose meg med en hvilken som helst whisky, så lenge jeg har smakt den før. I "Nye nyheter"-serien prøvde jeg meg på en flaske MacLeods 8yr sist jeg var på polet. To grunner til det: Den var billig (369,-) og det står "Islay" over hele flaska. I bunn og grunn er det et fint stempel på at "hei dette er en Islay-whisky men ikke forvent altfor mye" - så jeg gjorde ikke det. Faktum er at til å være en islay (hvertfall ifølge dem selv) er det en ganske snill whisky. Røyksmaken er der, men ikke dominant, og det er mye annet snacks som ligger under og hjelper på helhetsinntrykket. Til prisen, innpakningen og forventningene vil jeg absolutt si at det var value for money, selv med norske polpriser. 2 Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 12. juli 2012 Del Skrevet 12. juli 2012 (endret) Nå har jeg smakt meg gjennom Speyside, Highlands, Islands og Islay.. Islay og øywhiskyer som Talisker og Ledaig er hovedfavorittene... Liker den torvpregete røyksmaken. Endret 18. juli 2012 av Dropkmurphy Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 17. juli 2012 Del Skrevet 17. juli 2012 Jeg og min søster "smakte" på Glengoyne cask strenght 12 og Laphroaig 10 i helgen. Glengoyne var meget god. Anbefales om man vil prøve en mild og god håndverkswhisky ubesudlet av karamellfarge og chillfiltrering. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå