Gouldfan Skrevet 9. juni 2012 Del Skrevet 9. juni 2012 (endret) De marine smakene kommer veldig godt fram med litt vann i de fleste Islay whiskyer. Iallefall som jeg husker fra Laphroaig og Ardbeg. Du smaker saltvann og lukter sjølufta og bensin... Litt som å være på en båt som tøffer rundt på havet nær land.... Kan nesten høre måkene. Endret 9. juni 2012 av Dropkmurphy 1 Lenke til kommentar
Havlet Skrevet 11. juni 2012 Del Skrevet 11. juni 2012 Single malt til sommeren: Jeg anså lenge god malt som en drikke for mørke høst og vinterkvelder. Sist sommer så koste jeg meg derimot mye med laphroaig quarter cask i kveldssolen. Er det noen her som har whiskyer de syntes passer godt i den varme årstiden? Lenke til kommentar
robertaksland Skrevet 12. juni 2012 Del Skrevet 12. juni 2012 Bruichladdich TEN er jo den ultimate sommerwhisky. Ekte Islay-kvalitet men uten røyken er en fornøyelse om sommeren. Lenke til kommentar
Gunfreak Skrevet 12. juni 2012 Del Skrevet 12. juni 2012 Jeg drikker vanligvis ikke whisky om sommeren, men har nå 4 flasker som er nesten tomme og må få tømt dem, de er alle nå over et og et halvt år, så de begynner å miste noe av smaken sin, merket spesielt at Laphrioaigen min ble veldig vannete og tynn i smaken. Lenke til kommentar
Tusker Skrevet 13. juni 2012 Del Skrevet 13. juni 2012 Smakte Robert Burns whisky for et par år siden. Er en single malt, men nok den rareste whiskyen jeg noen gang har smakt. Lys, lett og mye frukt smakt - spesielt eple og et hint av sitrus slik jeg husker den. Vil anta at det er en typisk sommergreie Lenke til kommentar
herothezero Skrevet 14. juni 2012 Del Skrevet 14. juni 2012 Om sommeren foretrekker jeg de lettere, friskere og fruktigere whiskyene. Glengoyne og Macallan konsumeres. Personlig er Islay mer høst/vinter. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 15. juni 2012 Del Skrevet 15. juni 2012 Bunnahabhain 12 years islay må også være en sommerwhisky, den er veldig god og rund, søtladen og smøraktig. Med et lite hint av røyk på slutten. Anbefales absolutt som sommerwhisky. Lenke til kommentar
Tusker Skrevet 15. juni 2012 Del Skrevet 15. juni 2012 Oban er sikkert bra om sommeren. Mins den som søt, litt karamell ish. Er jo en dempet røyksmak på den og. 1 Lenke til kommentar
Mr. A Skrevet 15. juni 2012 Del Skrevet 15. juni 2012 Som nevnt før synes jeg Highland park var en god whisky å starte med. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 16. juni 2012 Del Skrevet 16. juni 2012 (endret) Glenfiddich er vel også en grei og snill start, selvom jeg synes den er litt kjedelig og kommers... Glenlivet også da men den er litt sterkere i smak. Det mange sier er at det lønner seg å starte med en Speyside som ovennevnte er og siden bevege deg mer og mer til de sterkere smakene med tiden..... Endret 16. juni 2012 av Dropkmurphy Lenke til kommentar
GeO Skrevet 16. juni 2012 Del Skrevet 16. juni 2012 Å starte med en typisk Speyside er ikke dumt, det vil gi en god referanse for senere whiskysmaking. Du kan jo også teste en Islay samtidig, for å få med deg noe som er litt i «andre enden av skalaen» (uten at jeg skal påstå at smak er en skala med bare to ender, selvsagt). Caol Ila finnes i 20 cL-flaske på polet, den er fin hvis du vil prøve en Islay-whisky uten å blakke deg på en helflaske. Lenke til kommentar
robertaksland Skrevet 16. juni 2012 Del Skrevet 16. juni 2012 Min første whisky var Red Label, men det var fordi det var tøft å drikke whisky som ung. Min første single malt var Laphroaig 10 et års tid senere senere, og da var interessen virkelig født. Min første ikke-islay var en Glenrothes med håndskrevet etikett, som vi fikk ved siden av en Famous Grouse som bartenderen sa kostet det samme. Det var en så stor grad av utklassing at jeg aldri siden har rørt disse industri-blends'ene og Single Malt har vært det eneste som virkelig har betydd noe. For ettertiden har dette vært en flott start på maltwhisky-eventyret mitt som jeg kan anbefale alle nybegynnere å forsøke. Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 16. juni 2012 Del Skrevet 16. juni 2012 Bare ikke gå deg blind på at skotland er de eneste som kan lage whisky. Det er mye godt ellers i verden også. Lenke til kommentar
robertaksland Skrevet 16. juni 2012 Del Skrevet 16. juni 2012 Sant nok. Har smakt whisky fra de fleste whiskyproduserende land, men det er få som kan hamle opp med ekte vare. Yamazaki 18 er vel en av de få som kan hevde seg blant de store skotske. Lenke til kommentar
Tusker Skrevet 18. juni 2012 Del Skrevet 18. juni 2012 Appropo whisky utenfor skottland....noen som har smakt den svenske Macmyra? Og er den evt å anbefalle? Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 18. juni 2012 Del Skrevet 18. juni 2012 Vel verdt å prøve hvis du kan kjøpe et glass, kanskje ikke verdt flasken, men morsom, det er den. Lenke til kommentar
Gunfreak Skrevet 24. juni 2012 Del Skrevet 24. juni 2012 Nå har jeg 5 flasker whisky som har mistet mye av smaken sin, noen er over 2 år gammle og har dunstet bort mye av komplesiteten sin, smaken er der, men nesa er for det meste borte, så nå har jeg satt et mål, i løpet av juni skal alle disse 5 flaskene bort, det er bare 2-3 dramer i gjen i hver av dem, så jeg har lagt glencarin glassene på hylla og tatt frem mine Highland park old fashion glassene mine, nå skal jeg se på jesse stone drikke whisky mens jeg drikker whisky. Jeg har 5 dager å tømme 5 nesten tomme flasker. Vil jeg greie det? Lenke til kommentar
Mr. A Skrevet 24. juni 2012 Del Skrevet 24. juni 2012 Er det så vanskelig? Tar jo alle 5 på en fuktig kveld. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå