Barista Bob Skrevet 30. juli 2011 Del Skrevet 30. juli 2011 Karamell i Bowmore? Har aldri jeg merket. For meg er den mer mot Anis, Torv og billig salt. Lenke til kommentar
Havlet Skrevet 30. juli 2011 Del Skrevet 30. juli 2011 Det er lenge siden jeg har smakt 12 år gammel Bowmore så jeg har lite erindring om den eksakte smakskarrakteristikken. Likevel så syntes jeg karamell ikke er noe jeg har erindring av i Bowmore. Kansje på tide å kjøpe Bowmore igjen. Lenke til kommentar
Konformisten Skrevet 30. juli 2011 Del Skrevet 30. juli 2011 Da har jeg enten fått feilvare, ellers må det være noe alvorlig galt med smaken min. Det er jo ikke meningen at dette skal smake som Glenlivet. Støtte forresten på et lignende problem med Laphroaig 10. Lenke til kommentar
harald88 Skrevet 1. august 2011 Del Skrevet 1. august 2011 Det viktigste er å finne ut hva han liker. Ganske stor forskjell mellom Islay og Speyside.. Snok litt i barskapet hans eller hør med vennene hans. Har du mulighet anbefaler jeg spesialpolene i Vika i Oslo eller Valkendorfsgate i Bergen, de har best utvalg og god kunnskap. Et konkret tips er Highland Park St. Magnus, den er fantastisk! Fikk "klarsignal" fra guruen i klubben Highland Park Leif Eriksson http://www.scotchmaltwhisky.co.uk/highlandparkleiferiksson.htm Han mente at Leifèn burde være et bra valg. Så da krysser jeg fingra mot høsten, når fattarn drar på seg et år til Lenke til kommentar
Havlet Skrevet 1. august 2011 Del Skrevet 1. august 2011 HO I! Dersom jeg får en sønn som deg en dag så skal jeg være godt fornøyd!! Hva i allverden kostet herligheten? Higland Part er gudedrikke i 12 års versjon! Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 1. august 2011 Del Skrevet 1. august 2011 For eksempel så syntes jeg 10 års Talisker har en mer markant identitet enn 18 år gammel Talisker. I forhold til å miste særpreg så er jeg mer skeptisk til overdreven bruk av cheryfat. Det er noe jeg mener fort fjerner for mye identitet fra en Whisky. Helt enig med deg! Jeg er faktisk tilbøyelig til å si at 10-åringen er BEDRE enn 18-åringen. Og sherryfat, det skal de være veldig forsiktige med for å unngå å ødelegge whiskyen i min gane. Lenke til kommentar
skyskraper Skrevet 10. august 2011 Del Skrevet 10. august 2011 Nybegynner her! Har alltid hadd lyst til å like whisky når jeg blir "gammel" så fant ut for ei stund siden at jeg lik så greit kunne begynne så tidlig som mulig. Som sagt veldig fersk på denne fronten enda, så har et spørsmål: Isbiter/vann/ingenting? For ei stund siden kjøpte jeg meg ett glass whisky i en bar, fikk det servert med isbiter. Syntes det var ganske godt så jeg bestilte enda ett glass, ba om en annen type for å teste ut litt, denne gangen var det ingen is. Hva er regelen her? Nybegynner whisky? Har lest litt i tråden og bestemt meg for å kjøpe Highland park og Glenfiddich når jeg tar turen innom polet i morgen, fornufitg? noe annet jeg bør skjekke ut som førstegangs whisky? Har nettopp drukket ett glass Vat 69 som jeg tilfeldigvis hadde liggende(Band of Brothers anyone?), hva sier folket om denne? Ellers kommer jeg nok med flere spørsmål etterhvert som jeg kommer igang Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 10. august 2011 Del Skrevet 10. august 2011 (endret) Er egentlig ingen "regel", vann brukes veldig ofte for å fremheve eller "slippe ut" smaken i whiskey, spesiellt single malts gjør seg bra med noen dråper vann i før drikking. Det åpner opp smaken og lukten sier ekspertene. Isbiter gjør gjerne whiskey veldig blass og smakløs (noen vil sikkert ha det sånn også, jeg syns den er best romtemperert). Er tunga di som må avgjøre, ingen av oss kan fortelle deg hva DU liker Men whiskey-verdenen er jo forvillende stor, så litt guiding hjelper alltid. Da snakker vi altså bare bittelitt vann, ikke blande ut whiskeyen med vann. Og du skal ikke ha vann i whiskey-flaska, det skal tilsettes like før drikking. Endret 10. august 2011 av Bytex Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 10. august 2011 Del Skrevet 10. august 2011 Smakte en østerriksk whisky her forleden. Ikke noe røyk og destillert fire ganger. Veldig fruktig, ikke noe maltkarakter. Hadde aldri i verden gjettet whisky, minnet mer om en fruktig cognac/calvados/brandy eller for den saks skyld en god fatlagret grappa. Morsom opplevelse, men den hadde ikke de kvalitetene jeg leter etter i en whisky. Lenke til kommentar
Havlet Skrevet 10. august 2011 Del Skrevet 10. august 2011 (endret) ................. Isbiter/vann/ingenting? ....... Hva er regelen her? Nybegynner whisky? Har lest litt i tråden og bestemt meg for å kjøpe Highland park og Glenfiddich når jeg tar turen innom polet i morgen, fornufitg? noe annet jeg bør skjekke ut som førstegangs whisky?........ Man skal drikke whiskyen slik man liker den best selv. Det er regelen. Jeg liker ikke is. Jeg er også av det inntrykk att de fleste entusiaster ikke er glad i is. Dette fordi det demper og flater ut smaken veldig. Dersom du ikke vil ha smaken, men bare bli full er sikkert is supert. Vann er noe annet. Jeg drikker de fleste whiskyer bar og tempererte. Likevel er det en god del av de mer komplekse whiskyene som åpner seg mer opp med en liten temperert vannskvett oppi. Ikke mye for min del. En spiseskje holder. Både Highland park og Glenfiddich er fine whiskyer å begynne med. Spesielt Glenfiddich er lett tilgjengelig for en som er ikke er så kjent med whisky. Highland park er mer mangeartet i smaken, men jeg likte den godt da jeg var uvandt med whisky. Endret 10. august 2011 av Havlet Lenke til kommentar
Barista Bob Skrevet 10. august 2011 Del Skrevet 10. august 2011 Er ganske vanlig å bruke pipette når man har vann i whisky, så det sier litt om vannmengden. Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 20. august 2011 Del Skrevet 20. august 2011 Er det noen som faktisk har fundert over logikken rundt dette med whisky og vann? Whisky er jo i utgangspunktet en drikk som består av ca 60 % vann, det virker ikke akkurat logisk at det å vanne ut whiskyen enda mer skal gjøre smaken bedre. Er det en innbilt effekt? Har noen gjort blindtester der whisky med en dråpe vann gjør det målbart bedre enn ren whisky? Jeg er klar over at mange vil si at de merker forskjellen, men husk hvor stor effekt det mentale har på smaksopplevelsen. Lenke til kommentar
Konformisten Skrevet 20. august 2011 Del Skrevet 20. august 2011 Sant nok, svinepelz. En gang satte jeg et glass med diesel ved siden av whiskyglasset, men merket ingen forskjell. Sikkert bare forventningene som virker inn på opplevelsen. Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 21. august 2011 Del Skrevet 21. august 2011 Ja, det var jo en morsom og treffende analogi. 4 Lenke til kommentar
Leo_Khenir Skrevet 22. august 2011 Del Skrevet 22. august 2011 Er ganske vanlig å bruke pipette når man har vann i whisky, så det sier litt om vannmengden. Var på pub og drakk god whisky (Talisker 10) og satt og pratet med en annen entusiast, og da vi ba om en dråpe vann ble bartenderdamen helt frustrert, for hvordan skulle hun få oppi nok vann? Min drikkesvenn tipset da om "ta et sugerør, dypp i et glass vann, hold for toppen med tommelen og ta den vekk mens du holder sugerøret over whiskyglasset. Da får du nok vann, men ikke for mye". 2 Lenke til kommentar
Havlet Skrevet 23. august 2011 Del Skrevet 23. august 2011 (endret) Testet Old Pulteney 12 i helga. Spesiell lukt. Sliter litt med å beskrive lukten. Tør litt snerpende trespon, lunkent sjøvann med gammel tang, gress og torv. Oljeaktig fylde. Smak av ferskt mildt trevirke. Balsa tre eller deromkring. Svakt cherrypreg, honning. God dramm. Ikke av de mest komplekse, men god. Endret 23. august 2011 av Havlet Lenke til kommentar
Havlet Skrevet 2. september 2011 Del Skrevet 2. september 2011 (endret) En liten Laphroaig quarter cask i kveld. Lukter av torv, tjæreimpregnerte telegrafstolper og tang. Smaker av sprit, snerpende eik, jod, salt og tjære. Veldig kompleks i smaken. Jeg er opprinnelig fra Vestlandet. Jeg er vokst opp med å ro i fjæra, i trebåt og med tjæreimpregnerte trebrygger. For meg er Laphroaig en utrolig visuell whisky. Dersom du ror i en gammel trebåt, mellom gamle trebrygger, ved fjære sjø i ei bygd på Vestlandet så er Laphroaig quarter cask den følelsen konsentrert i en whiskyflaske. Dersom du vil ha en mild og god drikk er dette ikke noe for deg. Dette er ram og krevende "mannfolkdrikke". Dersom du er villig til å sette pris på robustheten, den visuelle karrakteren av kystlandskap og rå skotsk mannfolkdrikke så er Laphroaig noe av det mest ypperlige. Endret 4. september 2011 av Havlet 1 Lenke til kommentar
Havlet Skrevet 2. september 2011 Del Skrevet 2. september 2011 Er det noen som faktisk har fundert over logikken rundt dette med whisky og vann? Whisky er jo i utgangspunktet en drikk som består av ca 60 % vann, det virker ikke akkurat logisk at det å vanne ut whiskyen enda mer skal gjøre smaken bedre. Er det en innbilt effekt? Har noen gjort blindtester der whisky med en dråpe vann gjør det målbart bedre enn ren whisky? Jeg er klar over at mange vil si at de merker forskjellen, men husk hvor stor effekt det mentale har på smaksopplevelsen. Ingen grunn til å fundere. Det er bare å ta en empirisk test. Prøv en blindtest med en kompleks whisky du kjenner, med en drink bar og en med litt vann i. ta for eksempel en Bowmore Cask Strength med og uten vann. Det gjelder nemmelig ikke uttynning av alkohol, men en frigjøring av smaksstoffer. Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 2. september 2011 Del Skrevet 2. september 2011 Jeg opplever Bowmore som latterlig anonym til en Islay å være. Lenke til kommentar
Havlet Skrevet 2. september 2011 Del Skrevet 2. september 2011 Jeg opplever Bowmore som latterlig anonym til en Islay å være. Kunne du si noe nærmere om hvilken Bowmore du tenker på? Fint om du kunne utdype litt om hva du mener er anonymt med den og om du kunne skrive litt mer om hvordan du syntes den smaker og lukter. Kjekkt å høre andres meninger. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå