the_last_nick_left Skrevet 11. juli 2011 Del Skrevet 11. juli 2011 Det kan godt hende at de har tapt seg litt i forhold til hvordan de var når de ble åpnet, men ikke mye. Man pleier å si at en whiskyflaske bør drikkes innen et år etter at den er åpen, men jeg har ikke kjørt en blindtest, akkurat. Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 11. juli 2011 Del Skrevet 11. juli 2011 Men den blir ikke giftig så jeg får maveknip og må på sykehuset for pumping ellernoe? Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 11. juli 2011 Del Skrevet 11. juli 2011 Om du må til pumping kommer jo an på hvor mye du drikker Men de er ikke noe farligere enn en nyåpnet flaske. Lenke til kommentar
LtdEdFred Skrevet 12. juli 2011 Del Skrevet 12. juli 2011 I verste fall så blir du litt full. 1 Lenke til kommentar
SvennAndre Skrevet 12. juli 2011 Del Skrevet 12. juli 2011 Han Ralphy på youtube drakk jo en 40 år gammel Walker Red Label, så nei, det gjør ingen verdens ting Lenke til kommentar
Wlffrsether Skrevet 13. juli 2011 Del Skrevet 13. juli 2011 Det er ikke farlig, men den er nok ikke like god som den var. Hvis det er luft i flasken så oksiderer whiskyen og jo mere luft i flasken, desto raskere går denne prosessen, og dette resulterer gjerne i en ganske "dau" whisky. Hvis du har whisky som du ikke drikker opp raskt nok, så vil jeg anbefale deg å skaffe et par mindre flasker som du kan helle over whiskyen på når forholdet mellom luft og whisky blir for stort. Selv tapper jeg som regel over på mindre flasker når jeg nærmer meg like mye luft som whisky i flasken, spesielt hvis det er whisky som jeg ønsker å oppbevare i mer enn 6 mnd. Hvis det er snakk om whisky som uansett blir drukket opp i løpet av noen måneder, så dropper jeg det. Så lenge du oppbevarer whiskyen mørkt og på en lav og stabil tempereatur, så står den seg i mange år, særlig hvis du passer på luft/whisky-forholdet. Bare husk at den må oppbevares stående, hvis ikke så vil korken bli ødelagt pga alkoholstyrken. Ved veldig lang lagring så kan det også være lurt å følge med og eventuelt bytte/fukte korken, slik at den ikke tørker og smuldrer ned i whiskyen når du omsider åpner flasken du har spart til din egen 50-årsdag. Lenke til kommentar
Havlet Skrevet 15. juli 2011 Del Skrevet 15. juli 2011 (endret) Lurer jeg også på..har 3-4 flasker som har stått halvtomme de siste par årene. Er det "trygt" å drikke av dem nå? I og med at whisky er minst 40 % alkohol så er det ekstremt antiseptisk. Sterk alkohol blir ikke dårlig i den forstand at det kommer bakterier eller virus i den. Det er ganske enkelt ikke et kjemisk miljø som bakterier trives i. Der av medisinsk sprit som desinfiseringsmiddel. Det som kan skje er at smaksstoffene forringes og at alkoholen oksyderes. Dette skjer langsomt og gradvis. En tommelfgingerregel er at en flaske bør drikkes innen et år etter åpning, men en full flaske holder seg lengre enn en halvtom flaske og en flaske hvor korken holdes fuktig holder seg i årevis, i mortsettning av en flaske hvor korken blir tørr. Generellt sett er ikke brennevin noe som går ut på dato dersom det lagres fornuftig eller drikkes dritseint. Endret 15. juli 2011 av Havlet Lenke til kommentar
Havlet Skrevet 15. juli 2011 Del Skrevet 15. juli 2011 Ser det er enkelte som refererer til sigar, pipe eller andre suplementer til whisky. Personlig er jeg skeptisk til dette. Jeg foretrekker litt vann i de sterkere utgavene av whiskyene. For meg åpner litt vann opp intense tappinger som f.eks cask-strength. Disse tappingene har ofte en smak som blir for fortettet til at man evner å få med seg og sette pris på smaksmangfoldet. For de med svært utviklet smak så kan sikkert tillegssmaker som sigar eller kvalitetsøl være berikende, men for de fleste så vil jeg påstå att litt vann vil åpne opp smakstoffene i en siglemalt, slik at den blir mer tilgjengelig. Det er ikke et mål i seg selv at whisky skal drikkes sterkest mulig. Spesielt single malt er whisky med foredlede smaksstoffer som bør drikkes på den måten som frammhever smaken best for den enkelte forbruker. 1 Lenke til kommentar
Barista Bob Skrevet 15. juli 2011 Del Skrevet 15. juli 2011 Jeg har da aldri sagt at å røyke pipe er bra for whisky i seg selv. Det tror jeg ingen andre mener heller. Whisky er klart best alene, men kan fint kombineres med andre ting. Mat, Tobakk, etc. Lenke til kommentar
Havlet Skrevet 16. juli 2011 Del Skrevet 16. juli 2011 Tenkte nok mer på det Dropkmurphy skrev. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 18. juli 2011 Del Skrevet 18. juli 2011 (endret) Tenkte nok mer på det Dropkmurphy skrev. Jeg heller også mest mot at brennevinet nytes best for seg selv. Dersom jeg unner meg sigar så tar jeg den sammen med kaffen. Kaffe og tobakk er en uslåelig kombinasjon. Whisky eller cognac drikker jeg for seg selv før eller etter. Det jeg tenkte på er mer de som liker å kombinere sigar med brennevin eller øl. Da er det best med en søtladen rund type. Feks rom, søtere whisky eller cognac. Gjerne ikke veldig gammel heller. Drikker man veldig gammel cognac eller whisky så fortjener den å drikkes for seg selv synes jeg, av respekt for varene. Endret 18. juli 2011 av Dropkmurphy Lenke til kommentar
Kakofoni Skrevet 21. juli 2011 Del Skrevet 21. juli 2011 Det er ikke så mye som slår å sitte under tak på verandaen en klissvåt, sur høstkveld sammen med en kompis og et glass Lagavulin. Nå som det er sommer, derimot, har jeg vært mye mer interesert i litt friskere whiskyer som HP12, Glenlivet og Bushmills. Noen som deler min filosofi her? Hvilke whiskyer anbefaler man for lyse sommernetter? Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 21. juli 2011 Del Skrevet 21. juli 2011 (endret) Helt enig. Jeg drikker yngre og lettere whiskyer om sommeren, anbefaler The Arran og unge tapninger av Bruichladdich. Og HP12 er aldri feil Endret 21. juli 2011 av the_last_nick_left Lenke til kommentar
harald88 Skrevet 26. juli 2011 Del Skrevet 26. juli 2011 Hei alle sammen Fattern og gjengen har i noen år nå hatt hyppige "møter" hvor whiskien har spillt en sentral rolle Altså whiskeylag. De sitter med skjema for utfylling av smak, type, single/blended, poeng osv. Tenkte jeg skulle imponere litt, å rive i ei flaske til gammer. I og med han fyller år i høst. Men jeg har NULL peiling på whiskey. Det burde være en single malt, god kvalitet, smake "godt". helst skotsk. pris; gjerne opp mot 1500kr Tenkte det kunne befinne seg noen drevene whiskey ganer her Lenke til kommentar
Havlet Skrevet 28. juli 2011 Del Skrevet 28. juli 2011 Den Pondusstripa er en virkelig klassikker! Opp mot 1500. Det er utenfor min prisklasse, så jeg kvier meg for å gi råd. Dersom han er i den priskategorien så ville jeg se etter hva han har og kjøpe noe som ikke er der fra før. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 28. juli 2011 Del Skrevet 28. juli 2011 Det viktigste er å finne ut hva han liker. Ganske stor forskjell mellom Islay og Speyside.. Snok litt i barskapet hans eller hør med vennene hans. Har du mulighet anbefaler jeg spesialpolene i Vika i Oslo eller Valkendorfsgate i Bergen, de har best utvalg og god kunnskap. Et konkret tips er Highland Park St. Magnus, den er fantastisk! Lenke til kommentar
harald88 Skrevet 28. juli 2011 Del Skrevet 28. juli 2011 (endret) Den Pondusstripa er en virkelig klassikker! Opp mot 1500. Det er utenfor min prisklasse, så jeg kvier meg for å gi råd. Dersom han er i den priskategorien så ville jeg se etter hva han har og kjøpe noe som ikke er der fra før. ja... tenkte å spørre mamma om å koppiere "lista" til gjengen. prøve å finne en fin whiskey som ikke står på lista dems burde bli litt stas å dukke opp på "møte", med noe overlegent :!: Det viktigste er å finne ut hva han liker. Ganske stor forskjell mellom Islay og Speyside.. Snok litt i barskapet hans eller hør med vennene hans. Har du mulighet anbefaler jeg spesialpolene i Vika i Oslo eller Valkendorfsgate i Bergen, de har best utvalg og god kunnskap. Et konkret tips er Highland Park St. Magnus, den er fantastisk! Skal undersøke Highland park. takker for tipset Endret 28. juli 2011 av harald88 Lenke til kommentar
Konformisten Skrevet 28. juli 2011 Del Skrevet 28. juli 2011 Kjøpte en flaske med Bowmore 12 y.o. i dag. Helt grei, men de har sannelig gjort sitt for å fjerne det som måtte være av særpreg. Senere skal jeg unngå alt med 40% alkoholstyrke. Glenmorangie er kanskje et unntak, men den er i grenseland. Lenke til kommentar
Havlet Skrevet 30. juli 2011 Del Skrevet 30. juli 2011 Ung Bowmore har da særpreg. Er det ordinær 12 yr.o du har kjøpt eller noe spesialtapping? Jeg syntes da stort sett alle de unge Islayene har markante identiteter. Syntes heller at det er eldre, mer avrunnede utgaver som mister litt særpreg. Ofte foretrekker jeg både Islay og andre kyst-whiskyer i unge tappinger. For eksempel så syntes jeg 10 års Talisker har en mer markant identitet enn 18 år gammel Talisker. I forhold til å miste særpreg så er jeg mer skeptisk til overdreven bruk av cheryfat. Det er noe jeg mener fort fjerner for mye identitet fra en Whisky. 1 Lenke til kommentar
Konformisten Skrevet 30. juli 2011 Del Skrevet 30. juli 2011 Det var en ordinær 12-åring. Problemet er ikke alderen, men at karamellsmaken blir så overveldende. Synes dette er en dårlig måte å markedsføre whisky på. Til sammenligning har jo Talisker 10 og Caol Ila 12 masser av særpreg. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå