Gå til innhold

En aldeles fortreffelig whiskytråd


Anbefalte innlegg

Hadde min første vellykkede runde med whisky i helgen skal si det var flott! Var på den lokale puben og fikk servert famous grouse black. Så tenkte at jeg skulle kjøpe meg en flaske i edru tilstand og se om det er like godt som jeg kan huske det.

 

Så da er spørsmålet noen som har tips til en god "starter"?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da tar jeg en tur på polet i morgen og kjøper en flaske Highland Park 12 :) Drikker man med eller uten is? Jeg kjøpte begge deler på lørdag og hadde egentlig ingen formening om hva som var best. Eneste var at den var litt lettere å drikke med is, men da mistet en del smak,

Lenke til kommentar

Jeg har lært at en bitteliten dæsj vann ikke er "feigt", eller for at det er "for sterkt", det brukes for å frigjøre smaken i whiskeyen.

De fleste bruker noen dråper vann i et nytt glass. Og det har ingenting med å være kylling å gjøre ellernoe slikt.

 

Is i single malts derimot liker jeg ikke, da blir smaken helt blass.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Jeg har lært at en bitteliten dæsj vann ikke er "feigt", eller for at det er "for sterkt", det brukes for å frigjøre smaken i whiskeyen.

De fleste bruker noen dråper vann i et nytt glass. Og det har ingenting med å være kylling å gjøre ellernoe slikt.

 

Det stemmer. Det skal åpne whiskyen og frigi smak og/eller lukt.

Lenke til kommentar

Det eneste is gjør er å rett og slett ødelegge whiskyen. For det første kjøler du den ned, slik at smaken forsvinner og whiskyen lukker seg.

 

Vann er tingen, ikke iskaldt, men typ romtemperert. Når man bedriver nosing så blander man ofte ned whiskyen 1:3, men da blir den selvsagt udrikkelig. Alt fra noen dråper til noen tesjeer vann er det jeg bruker og finner meg komfortabel med. Dette varierer alt etter hvilken type whisky det er, hvilket fat den har ligget på, og ikke minst alkoholprosent. Problemet med å drikke whisky med for høy alkoholprosent er at det vil føre til at du ikke kjenner smakene. Alkoholen har nemlig den effekten at smaksløkene blir hemmet om alkoholprosenten blir for høy.

 

Lykke til og velkommen til en spennende verden med et nærmest uendelig utvalg av smaker og nyanser. :)

Lenke til kommentar

Skal til Skottland i midten av juni. Er det noen som har noen gode tips eller personlige erfaringer til whisky merker der som er verdt å ta en smak på, og som ikke er å få tak i her i Norge?

 

Kjøpte med meg en midleton sist utenlands tur. Alltid gøy å ha muligheten til å prøve noe nytt :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...