Petter Skrevet 3. mai 2011 Del Skrevet 3. mai 2011 Hadde min første vellykkede runde med whisky i helgen skal si det var flott! Var på den lokale puben og fikk servert famous grouse black. Så tenkte at jeg skulle kjøpe meg en flaske i edru tilstand og se om det er like godt som jeg kan huske det. Så da er spørsmålet noen som har tips til en god "starter"? Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 3. mai 2011 Del Skrevet 3. mai 2011 Alle glen-whiskyene er vel fine å starte med. Lenke til kommentar
Gunfreak Skrevet 3. mai 2011 Del Skrevet 3. mai 2011 Highland Park (HP) 12 er pefekt å starte med, til 450kr er det en av de billigere single maltene du får, den er på mange måter den klassiske whiskien. Lenke til kommentar
Petter Skrevet 3. mai 2011 Del Skrevet 3. mai 2011 Da tar jeg en tur på polet i morgen og kjøper en flaske Highland Park 12 Drikker man med eller uten is? Jeg kjøpte begge deler på lørdag og hadde egentlig ingen formening om hva som var best. Eneste var at den var litt lettere å drikke med is, men da mistet en del smak, Lenke til kommentar
KjemikerJon Skrevet 3. mai 2011 Del Skrevet 3. mai 2011 Personlig ville jeg aldri ydmyket en kostbar og respektabel whiskey med isbiter. 1 Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 3. mai 2011 Del Skrevet 3. mai 2011 Som whiskysnobb mener jeg at whisky skal drikkes uten is. Men prøv både med og uten, finn ut hva du liker best selv og ikke bry deg om hva sånne snobber som oss her mener. Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 3. mai 2011 Del Skrevet 3. mai 2011 Jajo, men poenget med å drikke en såpass smakfull og dyr drikk blir litt borte når du reduserer smaken med is. 1 Lenke til kommentar
Hugo_Hardnuts Skrevet 3. mai 2011 Del Skrevet 3. mai 2011 Men en skvett vann er ikke å forakte Lenke til kommentar
KjemikerJon Skrevet 3. mai 2011 Del Skrevet 3. mai 2011 Du vet ihvertfall hva du må gjøre hvis du vil ha kred av whiskeyeliten. Lenke til kommentar
Hugo_Hardnuts Skrevet 3. mai 2011 Del Skrevet 3. mai 2011 Forskjellen en skvett vann gir trenger man på ingen måte være whiskykjenner for å oppleve. Selv en whiskyidiot som meg merker godt forskjell:) Lenke til kommentar
Petter Skrevet 3. mai 2011 Del Skrevet 3. mai 2011 Jeg prøver meg litt frem med is og ikke is jeg. Min kjære mor skal til Wales til uka så skal overtale hun til å kjøpe med et par flasker til meg på flyplassen. Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 4. mai 2011 Del Skrevet 4. mai 2011 (endret) Jeg har lært at en bitteliten dæsj vann ikke er "feigt", eller for at det er "for sterkt", det brukes for å frigjøre smaken i whiskeyen. De fleste bruker noen dråper vann i et nytt glass. Og det har ingenting med å være kylling å gjøre ellernoe slikt. Is i single malts derimot liker jeg ikke, da blir smaken helt blass. Endret 4. mai 2011 av Bytex Lenke til kommentar
LtdEdFred Skrevet 5. mai 2011 Del Skrevet 5. mai 2011 Jeg har lært at en bitteliten dæsj vann ikke er "feigt", eller for at det er "for sterkt", det brukes for å frigjøre smaken i whiskeyen. De fleste bruker noen dråper vann i et nytt glass. Og det har ingenting med å være kylling å gjøre ellernoe slikt. Det stemmer. Det skal åpne whiskyen og frigi smak og/eller lukt. Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 5. mai 2011 Del Skrevet 5. mai 2011 Det eneste is gjør er å rett og slett ødelegge whiskyen. For det første kjøler du den ned, slik at smaken forsvinner og whiskyen lukker seg. Vann er tingen, ikke iskaldt, men typ romtemperert. Når man bedriver nosing så blander man ofte ned whiskyen 1:3, men da blir den selvsagt udrikkelig. Alt fra noen dråper til noen tesjeer vann er det jeg bruker og finner meg komfortabel med. Dette varierer alt etter hvilken type whisky det er, hvilket fat den har ligget på, og ikke minst alkoholprosent. Problemet med å drikke whisky med for høy alkoholprosent er at det vil føre til at du ikke kjenner smakene. Alkoholen har nemlig den effekten at smaksløkene blir hemmet om alkoholprosenten blir for høy. Lykke til og velkommen til en spennende verden med et nærmest uendelig utvalg av smaker og nyanser. Lenke til kommentar
Tusker Skrevet 5. mai 2011 Del Skrevet 5. mai 2011 Skal til Skottland i midten av juni. Er det noen som har noen gode tips eller personlige erfaringer til whisky merker der som er verdt å ta en smak på, og som ikke er å få tak i her i Norge? Kjøpte med meg en midleton sist utenlands tur. Alltid gøy å ha muligheten til å prøve noe nytt Lenke til kommentar
Gunfreak Skrevet 5. mai 2011 Del Skrevet 5. mai 2011 Viss du får tak i det vil jeg anbefale Bladnoch. Lenke til kommentar
Tusker Skrevet 6. mai 2011 Del Skrevet 6. mai 2011 Takk for tipset! Skal holde øyna oppe Lenke til kommentar
Petter Skrevet 6. mai 2011 Del Skrevet 6. mai 2011 Da var en flaske HP kjøpt og betalt. Nå er det bare og glede seg til kvelden Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 6. mai 2011 Del Skrevet 6. mai 2011 Jeg sliter med å få HP ned i halsen, så det er veldig individuellt. Trenger ikke syns det er fantastisk godt selv om andre sier det. Bruker fort en time på et lite glass og tar ikke mer. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå