SvennAndre Skrevet 3. februar 2011 Del Skrevet 3. februar 2011 Olemk: Takk Synd gunfreak, tyll i deg C-vitamin, så mye du får tak i. Lenke til kommentar
Hoywin Skrevet 4. februar 2011 Del Skrevet 4. februar 2011 Var på polet og plukket med meg ein Laphroaig 10 yo før idag, tok eit glass nå, og wow, kjenner virkelig røyksmaken her, føler nesten at resten av smaksbiletet blir noko overvelda av røyken, klarer ikkje å plukke ut så mykje anna enn røyken og noko søtt/karamellish. Nesten så eg trur at denne whiskyen er litt for avansert for smaksløkane mine enda, men skal teste et glass til seinare i kveld med litt vatn i, kanskje eg klarer å skilje ut litt fleire smakar/lukter Det er i alle fall ikkje lenger nokon tvil om kva ein røykprega whisky vil seie 1 Lenke til kommentar
phydeaux Skrevet 4. februar 2011 Del Skrevet 4. februar 2011 Var på polet og plukket med meg ein Laphroaig 10 yo før idag, tok eit glass nå, og wow, kjenner virkelig røyksmaken her, føler nesten at resten av smaksbiletet blir noko overvelda av røyken, klarer ikkje å plukke ut så mykje anna enn røyken og noko søtt/karamellish. Nesten så eg trur at denne whiskyen er litt for avansert for smaksløkane mine enda, men skal teste et glass til seinare i kveld med litt vatn i, kanskje eg klarer å skilje ut litt fleire smakar/lukter Det er i alle fall ikkje lenger nokon tvil om kva ein røykprega whisky vil seie Ja, Laphroigen sier ifra den... Er enig med å blande ut med litt vann. Dette gjør jeg med nesten alle whiskyer jeg drikker. Synes den toner ned f.eks. en overvveldende røyk, og gir plass til flere smaker. Ofte virker det som at ettersmaken blir mer fyldig og henger igjen litt lenger, men det kan hende det er innbilning fra min side. Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 4. februar 2011 Del Skrevet 4. februar 2011 Har smakt Talisker 18yo også, den var så røykfylt at det føltes som å drikke tjukk sigarrøyk, egentlig. Fikk vondt i halsen. Lenke til kommentar
Konformisten Skrevet 4. februar 2011 Del Skrevet 4. februar 2011 Har smakt Talisker 18yo også, den var så røykfylt at det føltes som å drikke tjukk sigarrøyk, egentlig. Fikk vondt i halsen. Sånn skal det være. Da vet du at du har fått valuta for pengene. 1 Lenke til kommentar
olemk Skrevet 5. februar 2011 Del Skrevet 5. februar 2011 Var på polet og plukket med meg ein Laphroaig 10 yo før idag, tok eit glass nå, og wow, kjenner virkelig røyksmaken her, føler nesten at resten av smaksbiletet blir noko overvelda av røyken, klarer ikkje å plukke ut så mykje anna enn røyken og noko søtt/karamellish. Nesten så eg trur at denne whiskyen er litt for avansert for smaksløkane mine enda, men skal teste et glass til seinare i kveld med litt vatn i, kanskje eg klarer å skilje ut litt fleire smakar/lukter Det er i alle fall ikkje lenger nokon tvil om kva ein røykprega whisky vil seie Ja, Laphroigen sier ifra den... Er enig med å blande ut med litt vann. Dette gjør jeg med nesten alle whiskyer jeg drikker. Synes den toner ned f.eks. en overvveldende røyk, og gir plass til flere smaker. Ofte virker det som at ettersmaken blir mer fyldig og henger igjen litt lenger, men det kan hende det er innbilning fra min side. Når du sier litt vann, hvor mye snakker vi da sånn ca? Kan man dele det opp som forhold, eller blir det heller å telle dråper? Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 5. februar 2011 Del Skrevet 5. februar 2011 (endret) Vi snakker mere om dråper tror jeg. Er det disse whiskey anmelderne gjør hvertfall. Evt sette vannkrana på så tynn strøm som mulig og holde glasset under et sekund. Ikke 50/50 vann og whisky. Å ha for mye vann i gjør bare smaken blass og tam, av egen erfaring. Endret 5. februar 2011 av Bytex Lenke til kommentar
olemk Skrevet 5. februar 2011 Del Skrevet 5. februar 2011 Vi snakker mere om dråper tror jeg. Er det disse whiskey anmelderne gjør hvertfall. Evt sette vannkrana på så tynn strøm som mulig og holde glasset under et sekund. Ikke 50/50 vann og whisky. Å ha for mye vann i gjør bare smaken blass og tam, av egen erfaring. Ja, ser jo nå hvordan en dråpe sprer slike bølger rundt i whiskyen Lenke til kommentar
Gunfreak Skrevet 5. februar 2011 Del Skrevet 5. februar 2011 Eneste som virklig hjelper med røyfull whiskies er å drikke mye av det, når du har tømt din første flaske, har du herdet lungene og det er ikke et problem lengre Lenke til kommentar
Hoywin Skrevet 5. februar 2011 Del Skrevet 5. februar 2011 (endret) Herde lungene? trur du bør revurdere drikketeknikken din. Svelg, ikkje innhaler. edit: tekst og ironi er ein dårleg kombinasjon, la til eit smilandes ansikt Endret 5. februar 2011 av Hoywin 1 Lenke til kommentar
phydeaux Skrevet 5. februar 2011 Del Skrevet 5. februar 2011 (endret) Var på polet og plukket med meg ein Laphroaig 10 yo før idag, tok eit glass nå, og wow, kjenner virkelig røyksmaken her, føler nesten at resten av smaksbiletet blir noko overvelda av røyken, klarer ikkje å plukke ut så mykje anna enn røyken og noko søtt/karamellish. Nesten så eg trur at denne whiskyen er litt for avansert for smaksløkane mine enda, men skal teste et glass til seinare i kveld med litt vatn i, kanskje eg klarer å skilje ut litt fleire smakar/lukter Det er i alle fall ikkje lenger nokon tvil om kva ein røykprega whisky vil seie Ja, Laphroigen sier ifra den... Er enig med å blande ut med litt vann. Dette gjør jeg med nesten alle whiskyer jeg drikker. Synes den toner ned f.eks. en overvveldende røyk, og gir plass til flere smaker. Ofte virker det som at ettersmaken blir mer fyldig og henger igjen litt lenger, men det kan hende det er innbilning fra min side. Når du sier litt vann, hvor mye snakker vi da sånn ca? Kan man dele det opp som forhold, eller blir det heller å telle dråper? Hehe... nei, hva skal man si? Kanskje 1/3 av et standard målebeger med lunkent vann. Bare en liten "dert". Du vil også kunne lese på flaskeetiketten og/eller "pakningsvedlegget" at de ofte a) anbefaler å blande med litt vann b) forsikrer deg om at "tåken" som oppstår i væsken (Whisky-væsken? ) er helt normalt. Endret 5. februar 2011 av phydeaux Lenke til kommentar
GeO Skrevet 5. februar 2011 Del Skrevet 5. februar 2011 Apropos denne «tåken». Er det noen som har lagt merke til om denne er tydeligere i Highland Park enn i f.eks. Laphroaig og lignende? HP er som kjent ikke kjølefiltrert, slik de fleste andre whiskyer er, og vitsen med kjølefiltrering er vel for en stor del å motvirke slik tåkedannelse og annet grums. Jeg har bare Laphroaig og Glenfiddich selv, så får ikke testet dette, iallfall ikke ennå (men HP står på listen over «skal prøves-whiskyer» hos meg også). Lenke til kommentar
Gavekort Skrevet 5. februar 2011 Del Skrevet 5. februar 2011 Forslag til god, røykfylt whiskey som ikke er så fryktelig dyr? Lenke til kommentar
Gunfreak Skrevet 5. februar 2011 Del Skrevet 5. februar 2011 Lagavulin koster 550kr og er nok den beste røykwhiskies du får på vannlig polet, Ellers er Laphroaig quarter cask en 100 lapp billigere som også har mye røyk. Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 5. februar 2011 Del Skrevet 5. februar 2011 Om det er for å prøve kan du ta en lettere Caol Ila (20cl). Som nevnt på forrige side. Lenke til kommentar
Gavekort Skrevet 5. februar 2011 Del Skrevet 5. februar 2011 Lagavulin koster 550kr og er nok den beste røykwhiskies du får på vannlig polet, Ellers er Laphroaig quarter cask en 100 lapp billigere som også har mye røyk. Hva er forskjellen mellom disse to? Er det verdt de 100 kronene ekstra? Om det er for å prøve kan du ta en lettere Caol Ila (20cl). Som nevnt på forrige side. Høres ikke dumt ut! Lenke til kommentar
olemk Skrevet 5. februar 2011 Del Skrevet 5. februar 2011 Var på polet og plukket med meg ein Laphroaig 10 yo før idag, tok eit glass nå, og wow, kjenner virkelig røyksmaken her, føler nesten at resten av smaksbiletet blir noko overvelda av røyken, klarer ikkje å plukke ut så mykje anna enn røyken og noko søtt/karamellish. Nesten så eg trur at denne whiskyen er litt for avansert for smaksløkane mine enda, men skal teste et glass til seinare i kveld med litt vatn i, kanskje eg klarer å skilje ut litt fleire smakar/lukter Det er i alle fall ikkje lenger nokon tvil om kva ein røykprega whisky vil seie Ja, Laphroigen sier ifra den... Er enig med å blande ut med litt vann. Dette gjør jeg med nesten alle whiskyer jeg drikker. Synes den toner ned f.eks. en overvveldende røyk, og gir plass til flere smaker. Ofte virker det som at ettersmaken blir mer fyldig og henger igjen litt lenger, men det kan hende det er innbilning fra min side. Når du sier litt vann, hvor mye snakker vi da sånn ca? Kan man dele det opp som forhold, eller blir det heller å telle dråper? Hehe... nei, hva skal man si? Kanskje 1/3 av et standard målebeger med lunkent vann. Bare en liten "dert". Du vil også kunne lese på flaskeetiketten og/eller "pakningsvedlegget" at de ofte a) anbefaler å blande med litt vann b) forsikrer deg om at "tåken" som oppstår i væsken (Whisky-væsken? ) er helt normalt. 1 del vann og 3 deler whisky? er ikke det ganske mye vann? Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 5. februar 2011 Del Skrevet 5. februar 2011 Han sa 1/3 av et standard målebeger, ikke 1 del vann 3 deler whiskey..men jeg aner ikke hva et standard målebeger er. Lenke til kommentar
Gunfreak Skrevet 5. februar 2011 Del Skrevet 5. februar 2011 Lagavulin koster 550kr og er nok den beste røykwhiskies du får på vannlig polet, Ellers er Laphroaig quarter cask en 100 lapp billigere som også har mye røyk. Hva er forskjellen mellom disse to? Er det verdt de 100 kronene ekstra? Om det er for å prøve kan du ta en lettere Caol Ila (20cl). Som nevnt på forrige side. Høres ikke dumt ut! Laphroaig har en frisk vann smak, når du svelger den får du en sånn nylig forfrisket vann smak i munnen, akurrat som du har shotta et glass med iskald vann, Mens lagavulin er mer kompleks det er mere smak, den har blant annet hav lukt og saltvann ettersmak, den er kraftigere, det er også noe mer røykt Lenke til kommentar
Kakofoni Skrevet 5. februar 2011 Del Skrevet 5. februar 2011 En spiseskje +/- er ok Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå