NikkaYoichi Skrevet 25. mai 2010 Del Skrevet 25. mai 2010 Jeg håper virkelig ikke at den Cola-flaska som står i bakgrunnen er brukt til å blande ut whiskyen. Jeg bruker å anbefale svært peatede whiskyer, så jeg skal være snill denne gangen: "The Arran, Single Malt" synes jeg er en flott og rolig whisky. Rund i kantene og ingen ekstreme smaker i noen retning. Lenke til kommentar
SCV Skrevet 25. mai 2010 Del Skrevet 25. mai 2010 (endret) Haha, kanskje ikke helt heldig med bildet der Cola flasken har blitt drukket bar, og det skal whiskyen også når den tid kommer Da er "the Arran, sigel malt" skrevet opp Tar jeg ikke helt feil så er peatede whiskyer, whiskyer med røyksmak? om jeg tar riktig så anbefal gjerne i vei Satt også og vurderte en Talisker av et slag. Fikk en flaske med dama som hun kjøpte på tax free, tror den var 18 år og var veeeldig god Endret 25. mai 2010 av SCV Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 25. mai 2010 Del Skrevet 25. mai 2010 Tar jeg ikke helt feil så er peatede whiskyer, whiskyer med røyksmak? om jeg tar riktig så anbefal gjerne i vei Satt også og vurderte en Talisker av et slag. Fikk en flaske med dama som hun kjøpte på tax free, tror den var 18 år og var veeeldig god Peat, torv, røyk - tja, kjært barn har mange navn og mange sammenblandinger. Kommer litt an på hvem man prater med. Når det kommer til røykwhisky, så er jeg stor fan av Lagavulin 16(540 kroner), Caol Ila 18(ikke tilgjengelig i polets nettbutikker så vidt jeg kan se) og Talisker 15(jeg synes 15-åringen er bedre enn 18-åringen), likevel synes jeg også 25-åringen til Talisker er fantastisk, men den ligger kanskje litt over budsjettet(?) med sine 1500 kroner for ei flaske. Forresten så er den Arran jeg snakker om, i en åpen pappeske, med håndskrevet etikett. Lykke til med whiskykosen. Lenke til kommentar
Leo_Khenir Skrevet 25. mai 2010 Del Skrevet 25. mai 2010 Talisker henger jeg meg også på og anbefaler hvis det er røyksmak du er ute etter. Ellers kan kanskje Oban 14 yo være et tips? Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 25. mai 2010 Del Skrevet 25. mai 2010 Talisker 18yo får man hår på pungen og KOLS i halsen av, hvertfall. Lenke til kommentar
dePt Skrevet 25. mai 2010 Del Skrevet 25. mai 2010 (endret) Ardbeg 10y har også en markant røyksmak, men ikke fult så kraftig som Talisker 15y. Jeg personlig foretrekker denne over Caol Ila. Lagavulin har jeg enda ikke smakt så jeg tror nok den står øverst på handlelisten fredag når jeg endelig fyller 20. Om ingen har andre forslag? Endret 25. mai 2010 av dePt Lenke til kommentar
SCV Skrevet 25. mai 2010 Del Skrevet 25. mai 2010 (endret) Peat, torv, røyk - tja, kjært barn har mange navn og mange sammenblandinger. Kommer litt an på hvem man prater med. Når det kommer til røykwhisky, så er jeg stor fan av Lagavulin 16(540 kroner), Caol Ila 18(ikke tilgjengelig i polets nettbutikker så vidt jeg kan se) og Talisker 15(jeg synes 15-åringen er bedre enn 18-åringen), likevel synes jeg også 25-åringen til Talisker er fantastisk, men den ligger kanskje litt over budsjettet(?) med sine 1500 kroner for ei flaske. Forresten så er den Arran jeg snakker om, i en åpen pappeske, med håndskrevet etikett. Lykke til med whiskykosen. Da er jeg ikke helt hjernedød med andre ord Da er Lagavulin 16 YO også nedskrevet, da blir det enten den eller en talisker 15 YO kan jeg tenke meg. 1500 Kroner er så absolutt over mitt budsjett, da tror jeg vi snakker veldig edle dråper Talisker 18yo får man hår på pungen og KOLS i halsen av, hvertfall. Smak og behag, da syns jeg Laphroaig quarter cask river mer i halsen Men etter og ha lest litt mer i denne tråden ser jeg at NikkaYoichi har ganske grei snøring på Whisky. Da har jeg et lite spm, om du kan vere så snill og svare. På min Glenfiddich står det : Our signature malt is matured in the finest Oloroso sherry & bourbon casks & is renowned for its beautifully balanced nose & refreshingly rich complex flavour. Vil det da si at den har ligget på 2 forskjellige fat? og at det stemmer at fat fra amerika blir sendt over til skottland for og brukes til og lagre skikkelig whisky på? EDIT: Og etter litt surfing på vinmonopolet.no ser jeg at der ikke er noen 15 åring av Talisker, er den 10 årige god? Endret 25. mai 2010 av SCV Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 26. mai 2010 Del Skrevet 26. mai 2010 På min Glenfiddich står det : Our signature malt is matured in the finest Oloroso sherry & bourbon casks & is renowned for its beautifully balanced nose & refreshingly rich complex flavour. Vil det da si at den har ligget på 2 forskjellige fat? og at det stemmer at fat fra amerika blir sendt over til skottland for og brukes til og lagre skikkelig whisky på? Det betyr, ganske riktig, at den har ligget på to forskjellige fat. Enten har deler av destillatet ligget på hver av fatene og dette blitt blandet eller at hele destillatet har ligget først på det ene, så på det andre. Til opplysning så er det brukt amerikanske bourbon-fat og europeiske sherry-fat. Det er slik at skottene kjøper fatene fra amerikanske bourbon-destillerier og europeiske vinprodusenter for å lagre sine destillater på. Etter 3 år på slike fat, så kan destillatet altså kalles whisky. Hensikten med dette er å trekke ut smak fra treet, men også at det som tidligere har vært lagret på fatet er med på å sette smak på sluttproduktet. Og etter litt surfing på vinmonopolet.no ser jeg at der ikke er noen 15 åring av Talisker, er den 10 årige god? Jeg synes Taliskers 10-åring er veldig god, det eksisterer 15-åring også, men jeg finner den heller ikke på polets hjemmesider. Lenke til kommentar
Gunfreak Skrevet 26. mai 2010 Del Skrevet 26. mai 2010 Selv tar jeg Laphroaig quarter cask over Lagavulin 16 Quartercasken har mer røyk, men er samtidig forfriskende som et glass med is kaldt kilde vann Lenke til kommentar
Leo_Khenir Skrevet 26. mai 2010 Del Skrevet 26. mai 2010 (endret) Det er ganske vanlig med både bourbon og sherryfat, ja. Balvenie Doublewood 12 YO ligger hhv 6 år på tradisjonelle whiskyfat og så 6 år på sherryfat, og Glenmorangie Original (10 år) ligger 10 år på bourbonfat (nærmere bestemt Jack Daniels-fat, hvis jeg ikke tar veldig feil) Jeg har faktisk ikke prøvd Talisker sin 10-åring, men 18-åringen har de på stampuben min, og det blir titt og ofte et glass av den imellom pilsglassene (selv om den er noget dyr på byen, logisk nok). edit: Fact-check Endret 26. mai 2010 av Leo_Khenir Lenke til kommentar
SCV Skrevet 26. mai 2010 Del Skrevet 26. mai 2010 Takker for svar Fant ut litt av det i går når jeg surfet på nettet. Var også innom sidene til highland park sine sider og det har filmer om whiskysmaking, og mange filmer om hva som foregår på destileriet, ganske intresant og se. Sherry fat koster 600 Euro og bourbon fat koster 92 dollar f.eks, og at bourbon fat bare kan brukes 1 gang. Her er linken -> <- om noen vil se. Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 26. mai 2010 Del Skrevet 26. mai 2010 Ble litt satt ut når vi var på vårfest med jobben på et hotell, og bestilte 2stk Glenfiddich til meg og en kompis. Kom på 250,- Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 26. mai 2010 Del Skrevet 26. mai 2010 Bourbonfat (nærmere bestemt Jack Daniels-fat, hvis jeg ikke tar veldig feil) I en whiskytråd må det være lov å påpeke at Jack ikke er en bourbon. I og med at Jack er filtrert mellom destillering og lagring kan ikke Jack kalles bourbon.. Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 26. mai 2010 Del Skrevet 26. mai 2010 Selv tar jeg Laphroaig quarter cask over Lagavulin 16 Quartercasken har mer røyk, [...] Jasså, har du noen kilde på det? Jeg var av den oppfatning at Lagavulin 16 har høyere ppt enn Laphroaig QC. Jeg vet at Lagavulin 16 har 45ppm, men jeg har ikke lyktes i å finne ut hvor mye ppm det er i Laphroaig QC, jeg vet dog at standardtapningen ligger på 40ppm. Jeg har ikke min LQC tilgjengelig her, så jeg får ikke sjekket om det er nevnt på flaska heller. Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 26. mai 2010 Del Skrevet 26. mai 2010 Når jeg får lønn fredag skal jeg på polet og kjøpe Johnny Walker Green Label. Ble inspirert av Ralfy sin fine review (91/100), og at jeg aldri har prøvd en malt blend egentlig. Bare single malts. Synd den koster 440,- på polet. Lenke til kommentar
Gunfreak Skrevet 26. mai 2010 Del Skrevet 26. mai 2010 Selv tar jeg Laphroaig quarter cask over Lagavulin 16 Quartercasken har mer røyk, [...] Jasså, har du noen kilde på det? Jeg var av den oppfatning at Lagavulin 16 har høyere ppt enn Laphroaig QC. Jeg vet at Lagavulin 16 har 45ppm, men jeg har ikke lyktes i å finne ut hvor mye ppm det er i Laphroaig QC, jeg vet dog at standardtapningen ligger på 40ppm. Jeg har ikke min LQC tilgjengelig her, så jeg får ikke sjekket om det er nevnt på flaska heller. Jeg har ikke noe kilde på nøyaktige mengde trov, alt jeg vet er at den har kraftigere røyk smak når du drikker den, sikkert fordi den har høy alkohol % som gjør at det bare blir mer smak av det hele, den er også yngre som gjør at troven kommer bedre frem, da i følge folk jo lengre noe ligger i tønna jo svakere blir trov og røyk smaken. MEN den har lagt fra så lang trov ettersmak, da jeg som sagt føler meg ektremt forfrisket etter å ha drukket den, med lagavulin smaker du røyk resten av kvelden helt til du legger deg. Det skjer ikke med Quarter cask, du smaker røykg og trov og mye sterk alkohol. Så har du smaken i et minutt før denne rene vann smaken fyller deg og du smaker ikke noe mer til whisky eller trov, bare firskt vann. Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 26. mai 2010 Del Skrevet 26. mai 2010 Sånn for senere, det heter torv ikke trov. Lenke til kommentar
SvennAndre Skrevet 26. mai 2010 Del Skrevet 26. mai 2010 (endret) Jeg har ikke kommet så mye lengre på min oppdagelsesreise enda ^^ Har denne (knøtt)lille samlingen: La inn en bestilling av Johnnie Walker Green Label jeg og, etter å ha sett ralphy's anmeldelse, men droppa den foreløbig. Fant ut at jeg skal flytte til Tyskland i sommer, og da fortsetter jeg heller der hvor prisene er ganske lavere Har ikke åpnet Caol Ilaen enda, hva kan jeg forvente av den, sammenlignet med HP 12yo? Syns forresten det burde bli posta mer selvtatte bilder i denne tråden! Bilder er uslåelig! Endret 26. mai 2010 av SvennAndre Lenke til kommentar
Leo_Khenir Skrevet 27. mai 2010 Del Skrevet 27. mai 2010 I en whiskytråd må det være lov å påpeke at Jack ikke er en bourbon. I og med at Jack er filtrert mellom destillering og lagring kan ikke Jack kalles bourbon.. Jeg satt faktisk og vurderte om jeg skulle skrive bourbonfat eller bare JD-fat... Og det er såklart litt flaut å bli tatt på nettopp dette, siden jeg selv er en av de som alltid påpeker "JD er faktisk whisky, ikke bourbon" når diskusjonen kommer opp (selv om jeg blir kvalm av å se flaska) Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 27. mai 2010 Del Skrevet 27. mai 2010 Jack Daniels er ikke whisky, men whiskey. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå