Gå til innhold

En aldeles fortreffelig whiskytråd


Anbefalte innlegg

  • 3 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Var på pub i dag og smakte på en talisker 10 år,

Den var overaskende lik lagavulin, hadde mye av den smake røyk/torv smaken, men med en anelse burbon smak, den burbon smaken var bare akkurat når den traff tunga så hadde den en skarp smak som minnet meg om jim beam. men så tok røyk smaken over.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg jobber fremdeles mot 25 år gammel highland park, men det er vansklig å spare opp til det.

 

Det er synd de ikke har små flasker av dem, jeg så på siden til highland park at de har en sånn sammler pakke med 5cl flasker med 12-30 år gammle utgaver, syns polet ikke selger dem

Lenke til kommentar

Anyway. Dagen går jo uten at jeg tenker mer over det (Vi bodde i Trondheim, hun skulle til Åre. Tar noen timer, det), men til slutt kommer hun da hjem, og overrekker flasken hun syntes passet. Ut av posen kommer en Glen Moray 16 years! Da må jeg si at jeg ble litt mo i knærne. Dette er en whisky som jeg ikke har sett at Vinmonopolet fører (ikke en gang på bestillingslista), men jeg har drukket noen flasker av 8-åringen, og liker den svært godt. (Glen Moray er Speyside).

Dette har vel egentlig overbevist meg om å begynne med Glen Moray 8 y.o. når jeg tar steget inn i single malt-verdenen for alvor. Passer jo fint å starte med den siden den, etter hva jeg har hørt, også er den billigste single malt whiskyen på polet. :)

 

Virker ellers fristende å teste den Caol Ila'en på 20 cl til 150 kroner eller hva det var. Den er vel litt mer røyktung enn diverse Glen-whiskyer? Får vel finne ut hva jeg liker etter hvert. Tror bare det er Laphroaig og Lagavulin jeg har smakt av single malt-whiskyer (i tillegg til noen få blends), men begge de var jo gode (men jeg husker jeg ble utrolig overrasket da jeg smakte Laphroaig første gangen - SÅ mye røyksmak, noe helt annet enn jeg var forberedt på).

 

Virker veldig fristende å sette seg litt grundigere inn i denne verdenen når jeg leser i denne tråden. Får se om jeg hiver meg rundt snart.

Lenke til kommentar

Anyway. Dagen går jo uten at jeg tenker mer over det (Vi bodde i Trondheim, hun skulle til Åre. Tar noen timer, det), men til slutt kommer hun da hjem, og overrekker flasken hun syntes passet. Ut av posen kommer en Glen Moray 16 years! Da må jeg si at jeg ble litt mo i knærne. Dette er en whisky som jeg ikke har sett at Vinmonopolet fører (ikke en gang på bestillingslista), men jeg har drukket noen flasker av 8-åringen, og liker den svært godt. (Glen Moray er Speyside).

Dette har vel egentlig overbevist meg om å begynne med Glen Moray 8 y.o. når jeg tar steget inn i single malt-verdenen for alvor. Passer jo fint å starte med den siden den, etter hva jeg har hørt, også er den billigste single malt whiskyen på polet. :)

 

Virker ellers fristende å teste den Caol Ila'en på 20 cl til 150 kroner eller hva det var. Den er vel litt mer røyktung enn diverse Glen-whiskyer? Får vel finne ut hva jeg liker etter hvert. Tror bare det er Laphroaig og Lagavulin jeg har smakt av single malt-whiskyer (i tillegg til noen få blends), men begge de var jo gode (men jeg husker jeg ble utrolig overrasket da jeg smakte Laphroaig første gangen - SÅ mye røyksmak, noe helt annet enn jeg var forberedt på).

 

Virker veldig fristende å sette seg litt grundigere inn i denne verdenen når jeg leser i denne tråden. Får se om jeg hiver meg rundt snart.

 

Virker som du liker røykfulle whiskyer. Speyside er ikke så markante røykfulle som Islay er (Laphroaig, Lagavulin, Caol Ila, etc), men mer milde og avrundete i kantene (synes jeg).

 

Det er altså mindre røyk og mer annen smak i Glen Moray (og andre Speysides som f.eks Glenmorangie) enn det er i Islays. Bare sånn at du vet det :)

Lenke til kommentar

Virker som du liker røykfulle whiskyer. Speyside er ikke så markante røykfulle som Islay er (Laphroaig, Lagavulin, Caol Ila, etc), men mer milde og avrundete i kantene (synes jeg).

 

Det er altså mindre røyk og mer annen smak i Glen Moray (og andre Speysides som f.eks Glenmorangie) enn det er i Islays. Bare sånn at du vet det :)

Jupp, det var det jeg hadde plukket opp fra diverse informasjonskilder jeg også ja. De røykfulle Islay-whiskyene jeg har smakt var som sagt fine de, men jeg tenkte at jeg nok burde prøve noen litt mildere Speyside-typer også, sånn i tilfelle jeg liker det enda bedre. Jeg har jo fremdeles omlag null erfaring på området. :)

 

Noen her som har sett på whiskyomtalene fra Ralfy.com, forresten? Han har vel i skrivende stund lagt ut 127 video-reviews på YouTube (kanal: ralfystuff), og skrevet om dem i bloggen sin. Videoene spenner fra smaking/omtale av whisky, til tips om glass, vanntilsetning, hvordan «redde» en elendig whisky, samt en familieoppskrift på en toddy som visstnok hjelper mot forkjølelse. Han er skotte og medlem av whiskyklubben i Glasgow, og later jo til å ha brukbar peiling. Han omtaler dessuten en del blends, ikke bare single malts. Underholdende, ble sittende en stund og se på disse videoene da jeg kom over dem. :)

Lenke til kommentar

Ardbeg Islay Single malt scotch whisky kan anbefalles på det varmeste, Utrolig god og røket whisky.

 

Det samme gjelder Wild turkey (Amerikansk Borboun). Det er uten tvil den beste amerikanske whiskey'n jeg har prøvd noen gang.

 

Jeg forteller bestandig folk som er skeptisk til amerikansk whiskey at dem må glemme jack daniels!. Wild turkey er i en klasse milevis over, At den er Lagret i 8 år hjalp nok endel på ;)

Lenke til kommentar

Blir så fascinert av å høre på skotter. "Pour a glass while yer talking". Artig kar å se og høre på. Han høres så entusiastisk ut når han snakker om "nose" og blends i denne:

 

http://whiskyreviews.blogspot.com/2010/02/112-johnny-walker-green-label.html

Hahahaha!

 

"You get the red label, which is the younges - an' roughest, an' is good for mixing with coca cola, and soda and having with ice." Hoho, uttrykket i trynet på han når han prater om JW red. Priceless!

Lenke til kommentar

Fikk flaska i dag, har kost med med den i hele kveld, men tror jeg skal lagre den, og kjøpe nye yngre, for å trene på, jeg gikk rett på 16 og nå 18 år gammle saker, og jeg kan virklig ikke smake de store forksjellene, greit nok HP har mye mindre røyk smak en lagavulin, men jeg grier liksom ikke kjenne, disse hintene av honning og toffy osv. Jeg tror jeg må finne noe lettere å øve meg på, bli vant til whisky og så komme tilbake til den.

 

Den er veldig god, det er ikke det, men føler at jeg liksom mister halve opplevelsen når det er så mange smaker og lukter som gjemmer seg der.

 

Så nå skal jeg spare opp til en Johnnie Walker Green som han ralfy snakket om, han fikk den til å høres veldig god ut.

Det er en vattet malt, og ikke blended(som jeg ikke har så lyst til å drikke mer av)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...