NikkaYoichi Skrevet 26. februar 2010 Del Skrevet 26. februar 2010 Hahaha! Cola i Talisker? Da hadde jeg gått tror jeg, jeg tror jeg rett og slett hadde sagt: "Beklager, men når du stiller et så idiotisk spørsmål så tror jeg faktisk at jeg stikker til et sted som har litt kunnskap om det de serverer kundene sine - takk for i dag." Lenke til kommentar
Palme Skrevet 26. februar 2010 Del Skrevet 26. februar 2010 [spøk] Genialt.. Cola i Talisker ja. Alle vet jo at Pepsi Max er mye bedre! [/spøk] 1 Lenke til kommentar
Gendarmerie Skrevet 26. februar 2010 Del Skrevet 26. februar 2010 (endret) Jepp, det er tydelig at det er mange bartenderne som ikke har særlig peiling på hvordan man skal servere whisky. Jeg skulle ha en Laphroaig på slutten av kvelden, men det ble ødelagt, for før jeg fikk stoppet dama bak disken, hadde hun helt en halvkilo med is i tumbleren. Frekt. Endret 26. februar 2010 av JoeSchmo Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 26. februar 2010 Del Skrevet 26. februar 2010 Det hendte meg en gang på Lille, her i Trondheim. Jeg sa rett og slett at jeg ikke ville ha det makkverket hun hadde kreert, så jeg ba om å få en ny. Noe jeg etter litt krangling faktisk fikk. Lenke til kommentar
Gunfreak Skrevet 27. februar 2010 Del Skrevet 27. februar 2010 Jeg vil tro brune barer/puber er bedre, der har de gjerne gammle kjenninger som er innom flere ganger i uka og skal ha det samme hver gang, sikkert mange som da skal ha en god single malt neat, sikkert noen som skal ha de i tulipan glass også. Anyway, I dag måtte jeg og stefaren min først til min bestemor, hente hennes veldig gammle komfyr, dra den opp på elkjøp slenge den på spesial avfall der, hente en spesial mobil laget for folk med dårlige hender og øyne. Dra til min andre bestemor(stebestemor) der vi henter en to seters soffa, drar den opp til et sykehjem der hun har havnet, kjøre gjennom dritt vær, være hos henne, lære henne den nye mobilen, spise vassen og ekelt vinerbørd, dra tilbake til bestemor nr. 2 hente hennes ovn, og dra den tilbake til første bestemor som nå arver bestemor nr. 2s ovn da hun ikke trenger den på sykehjem. Dra med bestemor nr. 1 til foreldrene mine, og feire hennes 90 års dag, komme seg hjem og se ferdig TNG. Nå er det endelig kveld og skal bli godt med et STORT glass Lagavulin. Men jeg drikker det i et oldfashon glass, syns det er lettere å drikke fra det. Har fremdeles ikke fått spart opp til Highland park da. Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 28. februar 2010 Del Skrevet 28. februar 2010 Vel la meg si det slik, en sløkkis som jobba med meg i Nycomed slutta for å bli bartender, uten noe som helst utdanning om emnet. Så det sier vel sitt om nivået på mange bartendere der ute. De ser det bare som en vanlig jobb å stå og tappe øl og lage enkle drinker etter oppskriftsboka. Lenke til kommentar
Velociraptor Skrevet 28. februar 2010 Del Skrevet 28. februar 2010 Huff! Jeg fikk nylig en flaske med Laphroaig 10 av min far siden han var innom taxfree'en på vei hjem fra en tur. Jeg har lenge ønsket å prøve en skikkelig Islay whisky, og Laphroaig er den jeg har hørt mest positive ting om. Men for et sjokk! Denne var skikkelig vanskelig å få ned, jeg er vaneligvis vandt med blends som Johnny Walker Red og Black og kanskje en gang ibland Jack Daniels, men denne røykfyllte Islay'en ble litt mye for meg! Vurderer nå om jeg ikke skal kjøpe meg en Jack Daniels Single Barrel flaske, noe jeg synes er ganske godt! Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 28. februar 2010 Del Skrevet 28. februar 2010 Dropp røykwhiskey, da, ingen som tvinger deg til å like det. Er nok av andre sorter der ute. Jeg sliter med sånne dyre tunge røyksorter jeg også. Føles som jeg har røkt i 20 år når stingen setter seg i halsen. Lenke til kommentar
Gunfreak Skrevet 28. februar 2010 Del Skrevet 28. februar 2010 Jeg følte også det samme første gang jeg drakk lagavulin, men etter flere forsøk liker jeg den virklig, når man kommer forbi røyksmaken var den veldig rund og mild. Vet ikke hvordan Laphroaig smaker, men lagavulin var veldig god Lenke til kommentar
Barista Bob Skrevet 2. mars 2010 Del Skrevet 2. mars 2010 Kanskje dette kan vær morsomt for whisky-nerder? http://thealcoholist.wordpress.com/ Lenke til kommentar
Leo_Khenir Skrevet 5. mars 2010 Del Skrevet 5. mars 2010 Dette så ut som tråden for meg! Jeg begynner freidig med en liten historie: For noen år siden, skulle min daværende kjæreste og samboer på harrytur til Sverige. Hun drakk ikke sprit selv, så på vei ut døren roper hun, litt over skulderen "Skal jeg kjøpe noe sprit til deg?". Jeg svarer jo da "Jo, en flaske whisky kanskje?". "Hva slags da?" spør hun. "Eh, ta en flaske som ser litt kul ut!" sier jeg. (Jeg forsøker gjerne nye whiskyer, har vært gjennom mesteparten av basisutvalget til Vinmonopolet allerede). Anyway. Dagen går jo uten at jeg tenker mer over det (Vi bodde i Trondheim, hun skulle til Åre. Tar noen timer, det), men til slutt kommer hun da hjem, og overrekker flasken hun syntes passet. Ut av posen kommer en Glen Moray 16 years! Da må jeg si at jeg ble litt mo i knærne. Dette er en whisky som jeg ikke har sett at Vinmonopolet fører (ikke en gang på bestillingslista), men jeg har drukket noen flasker av 8-åringen, og liker den svært godt. (Glen Moray er Speyside). Legger et bilde av flaske og futteral i spoilertag: Jeg må jo si at jeg var noe forventningsfull når jeg sprettet flasken og skulle ta den første sip'en, og den smakseksplosjonen man får i munnen, er helt vanvittig. Dette er en whisky som smaker i flere minutter etter at man har svelget. Man blir rent andaktig. Jeg har en kompis som selv er whiskydrikker, og når vi av og til får kloa i en slik flaske, så har vi følgende regler: - Kun to glass hver, og ikke etter at annet alkoholinntak har oversteget 4 enheter (vi drikker gjerne pils ved siden av) - Whiskyen skal sist inn i munnen (altså: Pils først, så whisky) - ALDRI ALDRI drikk når man kommer HJEM fra byen. Så, det var min lille historie om en andaktig whisky-opplevelse. 2 Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 11. mars 2010 Del Skrevet 11. mars 2010 Om noen har 90 000 å blåse, så kan man nå få tak i 70 år gammel whisky, "Old Speyside": http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3560901.ece Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 11. mars 2010 Del Skrevet 11. mars 2010 Jeg vedder på en cleaning guy fant den murt inne i en vegg og tenkte jaja, vi tapper driten på flasker og ser om noen er dumme nok til å kjøpe den. Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 13. mars 2010 Del Skrevet 13. mars 2010 Jeg leste akkurat den artikkelen. Finn én feil: Maltwhisky er whisky fra ett enkelt brenneri som lages i henhold til strenge tekniske betingelser. Dette produktet er derfor dyrere enn den mer vanlige «blended whisky», der maltwhiskyer fra flere brennerier blandes med såkalt grain whisky. Ikke har de noen forfatter av artikkelen man kan skrive til, slik at de får rettet opp i rotet sitt heller. Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 13. mars 2010 Del Skrevet 13. mars 2010 Han glemte vel ordet single et par steder.. Lenke til kommentar
SirEmanon Skrevet 13. mars 2010 Del Skrevet 13. mars 2010 Var noen feil her. Og vil nå påstå at det er en Single Cask og så har vi definisjonen på blended. I den virkelige verden har vi blended malt whisky, blended grain whisky og blended whisky. Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 14. mars 2010 Del Skrevet 14. mars 2010 Bærer preg av å være skrevet av "the work experience guy" som fikk en artikkeloppgave dumpa i fanget, og har lest litt om emnet på wikipedia men ikke husket alle de vanskelige ordene. Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 14. mars 2010 Del Skrevet 14. mars 2010 Det kan virkelig se slik ut ja. Lenke til kommentar
olsen_st Skrevet 20. mars 2010 Del Skrevet 20. mars 2010 (endret) Mamma skal til Budapest til uka, og har sagt hun kan kjøpe med en flaske whisky til meg (regner med det er billig der...). Noen tips til hva hun kan kjøpe med? Tenker med en gang på Lagavulin eller Laphroaig, men noen andre tips? Endret 20. mars 2010 av olsen_st Lenke til kommentar
Gunfreak Skrevet 20. mars 2010 Del Skrevet 20. mars 2010 Hun må jo kjøpe noe lokalt da, hjemmebrent whiskey fra en bonde utenfor byen, laget på gjeret ku kaker som senere blir destilert, nam får lyst på det bare ved å skrive det Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå