Gå til innhold

En aldeles fortreffelig whiskytråd


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Tja. Stykkevis og delt. Jeg fant ut i Tjekkia for mange år siden at irish coffee og gulash er den beste hangover-kuren som finnes.

 

Irish tea er forøvrig bedre enn irish coffee. Dog bruker jeg jim beam black eller tilsvarende til tea/coffee ;)

Lenke til kommentar

Jeg er ikke noe flink til å beskrive whiskyene :(

 

Den er god, men ikke akkurat like kraftig som de kraftige islayerne :)

Første gangen jeg smakte den tenkte jeg "En mer kraftig røkt Highland park..?" Men det er litt mer enn som så, den har en litt floral og tørr-metallisk smak/lukt og røyken er lett å frisk som ny brent bråte (men fremdeles ikke svak)  :) hehe

 

Var dette til noe hjelp trur du..? :D er sikkert bedre å søke på nettet etter notater fra noen som har mer peiling enn meg :)

Endret av Whisky1
Lenke til kommentar

Forstår mer av dine notater der enn jeg gjør av de på whiskymagazine f.eks :p De beskriver smaker jeg ikke vet hvordan defineres. Mao. klarer ikke jeg å assosiere det de skriver med smaker jeg kjenner til. Om du sjønner hva jeg mener.

Lenke til kommentar
Jeg bruker utelukkende Jameson i irish coffee, bare unntaksvis noe annet. Selvsagt bruker jeg ikke krem, men rørt fløte.

 

Første gang eg fekk smaken av Irish Coffie var på eit hotell i år 2000,den var bare nydelig.Men,eg tenkte heller å begynne å lage den sjølv framover,da eg så og seie alltid har blitt skuffet når eg har kjøpt Irish Coffie ute,det være seg på utesteder eller hoteller.Og KREM er fyfy,det er KUN rørt fløyte som gjelder.Angrer litt på at eg ikkje har krevd pengene tilbake når "bartenderen" drar fram sprayflaska!! Kva kaffi bruker du?Sjølv liker eg best Friele sin frokostkaffi filtermalt,av dei eg får kjøpt på vanlige dagligvarekjeder.Lager da sjølvsagt kaffien sterk og på ein Moccamaster.Kaffi som ein kan sjå igjennom er ikkje noko godt,eg liker ikkje litt svakt farget vatn..

 

Vel,Bytex det finnes folk som har muligheten til å drikke Whisky til ein markedsverdi på 5000,- .

Eg hadde ein sjef tidligare som anslo at han hadde vin for 150-200 000,- i vinkjelleren sin.Og at kvar flaske han opnet hadde ein verdi på 5000,- i markedet.Og at kvar flaske han opnet hadde ein verdi på 5000,- i markedet.Og noen venner av han lurte på korleis han kunne finne på å opne ei flaske på ein heilt vanlig kvardag da noen venner var på besøk.Vel,svarte han : "Eg kunne jo sjølvsagt tenke at eg burde selge flaskene og ta pengene,eller spare dei til ein veldig spesiell anledning.Men,kva glede får eg har å selge all den gode vinen?Og eg kjøpte jo kartongene med flasker til vanlig vinmonopolpris tidlig på åttitallet."

<-Så det går ann men,no skal vel dei seies at han nok ikkje er bruker av dette forumet eller rep. for brukere av dette forumet ;)

 

 

Edit: Måtte endre teksten litt,da den ikkje vart heilt som den skulle,da eg mistet internett-forbindelsen..

Endret av Mr.Hassan
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Er kommet heim fra ei nydelig helg på ei hytte med godt selskap.

 

Smakte litt meir på Jack D. og den blei bare bedre og bedre etter den første "slurken".. ;)

 

 

Men,neste gang annledningen byr seg,tenkte eg å prøve ein annan type.Kanskje ein ekte Whisky?Eller kanskje eg bør gå gradene?Eller er det bare å kjøre på med "kremen" med ein gang? ;)

 

Med vennlig hilsen,ein som så vidt er begynnt å få øynene og resten av sansene opp for whiskey og Whisky :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...