SirEmanon Skrevet 7. september 2009 Del Skrevet 7. september 2009 De er veldig store i kjeften og tror de kan det meste om smaker innenfor whisky. Derfor ønsker jeg å la dem få prøve seg. Satser på 5-6 whiskymerke eller typer (skal også lure inn en simpel en). Hvis du virkelig skal gi dem en utfordring, så lur inn en cognac også. Det er forbløffende mange som ikke klarer å avsløre det når man smaker blindt. Muligens det hadde vært en ide, men jeg tror de fleste hadde avslørt at det hadde vært cognac. De fleste drikker kun whisky eller fransk druebrennevin, og i tillegg har jeg ikke en enneste flaske cognac i hus. Det som også er viktig er at du rangerer dem etter hvor kraftig smak de har, jeg regner med at du er klar over det, men nevner det likevel. Ikke start med en Ardberg Supernova, om du har tenkt å servere en Famous Grouse. ^^ Den kjøper jeg...! Men jeg har i en eller annen sammenheng hørt at det kan være smart å spise en liten bit ren sjokolade og skylle med vann mellom smaksprøvene. Stemmer dette? Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 7. september 2009 Del Skrevet 7. september 2009 (endret) Mørk sjokolade er genialt sammen med whisky. En grunn til at det også kan være lurt i forbindelse med smaking er at det hjelper til å "restarte" smaksløkene mellom de forskjellige smakingene. Når vi kjører smakinger i laget, så drikker jeg kun rikelig med vann mellom de forskjellige typene. Det viktigste er at man rangerer dem etter hvor kraftig smak de har. Det betyr selvsagt at du må tenke godt gjennom og så godt det lar seg gjøre starte med de lette og bygge opp smaken. Du kan jo slenge inn et par luringer, som utgir seg for å være fra en helt annen region enn det de er, smaksmessig altså. De fleste ble lurt av Springbank 100 proof da vi hadde den som blindtest hos oss. ^^ Vi har ofte en mystery malt, hvert møte - oppgaven er å plotte region, destilleri og tapning. Det er spennende og ikke minst veldig moro, å se hvor langt ute på viddene man kan være når man får smake helt blindt. Moro er det helt klart. Vi har jo slike galninger hos oss, som kjenner igjen det meste de får i glasset, da gjerne med alle 3 riktig, altså region, destilleri og hvilken tapning det gjelder. Enkelte er i overkant flinke til å kjenne igjen smaker. Jeg kjenner igjen favorittene mine jeg, men der stopper egentlig min evne til å blindt kjenne igjen whisky. Har jeg navnene oppgitt, så kan jeg til en viss grad pare whisky og navn, men selv det kan i svært mange tilfeller være veldig vanskelig. Red.: Rettet en skrivefeil. Endret 7. september 2009 av NikkaYoichi Lenke til kommentar
Capless Skrevet 11. september 2009 Del Skrevet 11. september 2009 Da var Ardbeg Uigeadail åpnet Den er veldig god Men, om den slår min nåværende favoritt (Airigh Nam Beist) er jeg litt usikker på. En delt førsteplass kanskje Uansett vanskelig å si siden det er en stund siden jeg smakte Beist Lenke til kommentar
Sunsqueaker Skrevet 11. september 2009 Del Skrevet 11. september 2009 Gått til innkjøp av en Caol Ila 12-year sak. Er dette noe som bør nytes med vann/is? (Whiskeynoob her) Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 11. september 2009 Del Skrevet 11. september 2009 (endret) Vann/is + whiskey er FY! NEI NEI NEI! Is eller vann ødelegger smaken og gjør den blass og ekkel synes jeg. Endret 11. september 2009 av Bytex Lenke til kommentar
Capless Skrevet 11. september 2009 Del Skrevet 11. september 2009 Caol Ila er svak nok til å drikkes uten vann, men om det blir for sterkt for deg så ta noen få dråper i Is fjerner smak så det er ikke anbefalt Jeg må bare pirke litt: Skotsk whisky staves uten E Lenke til kommentar
Sunsqueaker Skrevet 11. september 2009 Del Skrevet 11. september 2009 Regna med (ut i fra det jeg har lest av Pondus) at is var ganske fy-fy ja. Derimot har jeg hørt av en tidligere romkamerat at noen whisky-/whiskeyer burde tilsettes en dråpe vann eller to for å skille ut ekstra smak eller lignende. Men da er den saken grei. Jeg fikk litt lyst til å spørre om hvordan Caol Ila'en gjør seg 50/50 med cola - utelukkende for å provosere. En ting jeg har lurt på lenge, hvorfor drikker man whiskey fra lave glass og ikke fra f.eks. cocktailglass osv., har det noen ting å si bortsett fra utseende? Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 11. september 2009 Del Skrevet 11. september 2009 Du kan jo smake med is for å se selv..det tar vekk den varme følelsen jeg får i munnen og ganen, så det minner mere om motorolje enn sprit. Lenke til kommentar
Capless Skrevet 11. september 2009 Del Skrevet 11. september 2009 (endret) En ting jeg har lurt på lenge, hvorfor drikker man whiskey fra lave glass og ikke fra f.eks. cocktailglass osv., har det noen ting å si bortsett fra utseende? Om du ser gjennom denne tråden ser du at glass blir diskutert De fleste som drikker whisky bruker Dette glasset, eller lignende tulipan-formete glass Endret 11. september 2009 av Whisky1 Lenke til kommentar
Sunsqueaker Skrevet 11. september 2009 Del Skrevet 11. september 2009 Såpass, jeg så mer for meg slike glass, men sånn kan det gå. Får vel raide glassskapet etterpå og se hva som finnes der. Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 11. september 2009 Del Skrevet 11. september 2009 Pondus er også whisky-elsker 1 Lenke til kommentar
Jann - Ove Skrevet 11. september 2009 Del Skrevet 11. september 2009 Skal man først blande, evt. bedøve smaksløkene med is; velg en billig og grei sort, gjerne en mild blend. Smak er individuelt, og enkelte ekstreme smaker kan det være greit å vende seg gradvis til, både for å tolerere de, og for å klare å nyte de. Kansje litt rar sammenligning; men på en måte ligner whisky på dyr grønn te. Smaker ikke spesielt godt i starten, og man må liksom prøve litt forskjellig før smaksløkene får trent seg. Lenke til kommentar
Capless Skrevet 11. september 2009 Del Skrevet 11. september 2009 hehe Bytex, den whiskyen trengte å blir adoptert, måtte jo bli reddet fra colaen (men altså, det er nok ingen hemmelige ingredienser i en whisk(e)y, hehe) Lenke til kommentar
cyclo Skrevet 11. september 2009 Del Skrevet 11. september 2009 Regna med (ut i fra det jeg har lest av Pondus) at is var ganske fy-fy ja. Derimot har jeg hørt av en tidligere romkamerat at noen whisky-/whiskeyer burde tilsettes en dråpe vann eller to for å skille ut ekstra smak eller lignende. Jupp jupp. Laprohaig quarter cask er en av dem. Smaker langt bedre med to dråper (og da mener jeg to dråper - hverken mer eller mindre) vann i. Lenke til kommentar
Sunsqueaker Skrevet 11. september 2009 Del Skrevet 11. september 2009 Så på den på polet i stad faktisk, men det var litt i dyreste laget. Det var stort sett alt av god whiskey der nede, det skal sies. Jeg vil påstå at dersom man skal blande bør man holde seg til Jackie D. eller Jimmy B. Jack'en for min del er den ultimate fylle-"whiskey". Det blir litt skummelt når flaska nærmer seg tom, men man er da ikke her for å prate om fyll og andre ulumskheter. Gleder meg til Caol Ila'n som skal poppes med et par kompiser i kveld. Lenke til kommentar
Capless Skrevet 11. september 2009 Del Skrevet 11. september 2009 Et lite dikt The Bard of BanffWhisky Or Whiskey? A Scotsman who spells Whisky with a n ‘e’, should be hand cuffed and thrown head first in the Dee. In the USA and Ireland, it’s spelt with an ‘e’ but in Scotland it’s real ‘Whisky’. So if you see Whisky and it has an ‘e’, only take it, if you get it for free! For the name is not the same and it never will be, a dram is only a real dram, from a bottle of ‘Scotch Whisky’. Stanley Bruce. 20th April 2004 Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 12. september 2009 Del Skrevet 12. september 2009 Såpass, jeg så mer for meg slike glass, men sånn kan det gå. Får vel raide glassskapet etterpå og se hva som finnes der. Det er synd og skam å besudle en single malt med is. Det er også synd og skam å helle en single malt i en tumbler. Har man ikke skikkelig whiskyglass så bør man bruke cognacglass. Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 13. september 2009 Del Skrevet 13. september 2009 Forbinder aldri Whiskey med fylla, for jeg klarer rett og slett ikke drikke nok til å bli dritings av stoffet. Må drikkes rolig, ellers vrenger bare halsen seg. Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 13. september 2009 Del Skrevet 13. september 2009 Dessverre kan jeg lett glugge i meg ei helflaske whisky. Lenke til kommentar
Mr.Hassan Skrevet 13. september 2009 Del Skrevet 13. september 2009 Hei! Eg har aldri vært noen Whisk(e)y drikker (nyter)..Men,det er nok fordi eg har smakt for få typer oppgjennom livet. Men,da eg var på eit utdrikkingslag på ein villmarkscamp og satt rundt eit bål og delte ein flaske Jack D. med ein kewl pastor og vi diskuterte relgion ut i dei små timer fekk eg litt smaken på den.Sjølv om eg veit at den ikkje blir sett på av mange som SKIKKELIG Whisky den skives vel også med E! Men,tenkte at for meg som er ny i gamet var det ein OK om ikkje BRA begynnelse på reisen i Whiskyéns` verden Drikker også skjeldnere og skjeldnere slik at det eg kjøper av alkohol på dei få turene eg er til utlandet.Ofte står urørt over lengre tid.Når eg drikker liker eg å gjere det for å nyte og ikkje for å prøve å bli full. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå