Gå til innhold

En aldeles fortreffelig whiskytråd


Anbefalte innlegg

Dere, jeg har alltid hatt lyst til å like whisky, cognac også for den sak skyld. Men, greier ikke å vende meg til den sterke(alkohol) smaken. Jeg drikker mest øl, så vin og litt drinker. Noen av dere som kjenner dere igjen, som liker det i dag? Hvordan begynte dere, hvilken type? Blandet dere det ut? Andre lure ting for å komme i gang?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja blends er ofte sånn. Kjøpte Inverness Cream (blend) for en stund siden, å når jeg luktet på den prikket det som bare pokker i nesen! men med f.eks Ardbeg 10 som er på 46% kjenner jeg nesten ikke noe prikking i det hele tatt. Merkelige saker

Lenke til kommentar

For en person som ikke er vant med å drikke sterkere saker, så tror jeg det kan bli problem å starte med en Ardbeg. Tror muligens en Oban single malt 14 år kan være et alternativ. Denne har en fin smak av honning og karamell som døyver alkoholsmaken, samt at den ikke har den kraftige brentsmaken. Den nærmer seg nesten likør…

Lenke til kommentar

Joda, jeg anbefalte den ikke til han. Jeg bare sa jeg også syns blends har kraftigere alkohol lukt/smak enn enkelte single malts :)

 

men, lurer på om jeg vil anbefale The Dalmore 12 år eller kanskje Blair Athol 12 år til deg everlong :)

Lenke til kommentar

Ja, litt usikker på Blair jeg også, derfor jeg sa "eller kanskje" hehe. Men Dalmore er rund, mild og fyldig så den trur jeg er et godt valg.

 

Min far er ikke serlig glad i whisky (eller andre sterke saker som f.eks cognac), men Dalmore likte han veldig godt, han har faktisk kjøpt den selv noen ganger etter min flaske ble tom :)

Lenke til kommentar
Hehe, er nok det. Men syntes å huske at det hjalp litt for min egen del når jeg skulle drikke det.

Is fjerner smaken. Hvis du ønsker å fjerne smaken, ja da kan du like godt kjøpe den rimeligste typen av brennevin på polet fordi du ikke ønsker god smak.

Lenke til kommentar

Nå er det jo egentlig slik at man "skal" ha rent vann i whisky, men ikke for mye. En god test er å stikke nesa i glasset og puste gjennom nesa. Stikker det i nesa bør du ha i litt vann. Sånn kan du få frem smaken og slippe alkoholstikk på tunga, som bedøver og ødelegger smaksopplevelsen.

Lenke til kommentar
Dere, jeg har alltid hatt lyst til å like whisky, cognac også for den sak skyld. Men, greier ikke å vende meg til den sterke(alkohol) smaken. Jeg drikker mest øl, så vin og litt drinker. Noen av dere som kjenner dere igjen, som liker det i dag? Hvordan begynte dere, hvilken type? Blandet dere det ut? Andre lure ting for å komme i gang?

JEg vil anbefale at du ikke tar en mild whisky de første gangene, men går rett på de kraftigere sakene hvor alkoholsmaken ikke er like fremtredende, sånn jeg begynte å like whisky. Litt sånn som Kaffe, de færrest foretrekker Etiopisk kaffe i starten, men vil heller ha kraftige Columbianske kaffer.

Lenke til kommentar
Kom til å tenke på noe..

Tåler whisky å bli utsatt for lave temperaturer, f.eks. at en flaske blir stående ute en vinternatt med 20 minusgrader?

 

Det burde gå det. Fant denne siden: http://www.engineeringtoolbox.com/ethanol-water-d_989.html

 

 

 

Har et spørsmål mens jeg er i tråden. Har en del venner som nesten bare drikker jack daniels. Og jeg har jo litt lyst til å prøve denne drikken, men lurer litt på hvordan den er.

Liker whiskyer som glenfiddich, men hvordan er jack daniels i forhold?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...