Gå til innhold

En aldeles fortreffelig whiskytråd


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Takker for forklaringen på hvorfor Aberlour'en ble grumsete, men kan du forklare hvorfor dette nødvendigvis er et godt tegn? Hva er det med chill filtering som evt forringer kvaliteten?

 

Se denne

:)

eller lese på wiki

Endret av Whisky1
Lenke til kommentar

Fra Wiki:

 

Kaldfiltrering, chillfiltering eller kuldestabilisering er en prosess som fjerner enkelte uskillbare stoffer fra whiskyen. Det er uenighet i bransjen om endringen kun er kosmetisk eller om det har betydning for smaksopplevelsen.

 

Var vel det jeg trodde.

Lenke til kommentar

Jeg kjøpte Johnnie Walker Red Label i går for å ha i påska om det blir fest. Har luktet på den og tok en liten slurk, må si jeg ble positivt overasket, tenkte faktisk at jeg ikke kom til å like den. Men jeg trur nå at jeg har funnet meg en ny fest-whisky :fun:

 

Noen som vet hvordan whiskyer som er i denne blenden? Det første jeg tenkte når jeg luktet på den var Dalmore

Lenke til kommentar

Dei siste dråpane frå Glenfiddich 12yo gikk ned like før påske, og no når eg er tilbake frå litt ferie, så må eg ha meg ei ny flaske. Har planar om å prøve en Oban 15yo, men lurte på om det er nokon som kan anbefale noko som muligens er litt røffare enn Glenfiddichen uten at det blir altfor voldsomt.

Lenke til kommentar

Hvorfor ikke prøve en Caol Ila 12 år , single Malt. Her får du en relativ mild Islay whisky som likevel har smaken fra Islay. Skal du prøve deg på whisky, så er det likegreit å prøve seg på Islay med en gang.

 

Jeg synes Chivas Regal er oppskrytt og vil heller anbefale at du går for The Glenlivet 12 år, singel malt, som kommer fra Chivas And Glenlivet Group. Denne whiskyen er en middels fyldig whisky som er grei å begynne med. Men skal du absolutt ha en blended, så kjøp Upper Ten 12 år.

Endret av SirEmanon
Lenke til kommentar
noen som har forslag til en nybegynner flaske?

pris ~500

 

Denne tråden begynner å bli ganske stor, og jeg anbefaler å bruke litt tid bakover i den. Det er mange som har spurt om det samme, og som har fått mange gode tips. Er jo noe av poenget med tråder at man skal kunne lese seg til saker og ting.

 

Dette er kun et velment tips, da jeg personlig ikke gidder å gjenta meg selv når det feks gjelder anbefalninger til nybegynnere. Vil tro det gjelder flere.

 

Så igjen: bruk litt tid å å lese deg tilbake i tråden, masse nyttig stoff!

Lenke til kommentar

Ja, det er sant. Trådstarter skulle egentlig ha oppdatert første innlegg med nybegynner tips og eventuelt linker. og byttet navn til "En aldeles fortreffelig whiskytråd (Les første post)" :)

 

Jeg har ikke noe imot å hjelpe folk, men det begynner å bli en del like spm og svar :tease:

Bare synd det er slike spm som holder tråden aktiv :(

Lenke til kommentar

da satt jeg og slurpet i meg johnnie walker red label, mens dama er ute på bursdagsfeiring, kjøpte den i går og har fursvunnet skrekkelig mye av den, forsvant 5 glass i går :) ble litt tøysete. syns den var god men er vell enig i det som ble sagt over her at ettersmaken var ikke spesielt lang, trenger fort påfyll :p morro og sitte og smake whiskey har jeg funnet ut :)

Lenke til kommentar

*Prøver å glemme at SCV kaller skotsk whisky for whiskey* :tease:

 

Det er en blend da, kan ikke akkurat forvente så lang ettersmak :p Dessuten er Red Label designet for å blande i long drinks, om jeg ikke tar helt feil. Men, har selv en flaske i skapet, syns den egner seg til fest :fun:

 

Jeg sitter å nyter noen glass Laphroaig 10 nå btw :)

Lenke til kommentar

skotsk whisky? betre? er tidvis jævla forvirra over hvordan det skrives :p blend ja, har Talisker 12 år stående i skapet også, men fikk den med den snille dama mi så er litt sparsom atm og red lable var mer en drikkbar da jeg ikke er noen whiskey/whisky kjenner ennå. men har virkelig begynt og like det :)

 

hmms, gikk fint og drikke spør du meg da, long drinks er ikke helt min greie :p blend kan vell også ha ettersmak? dog jeg har lest at singel malt er det som er "the shit" som min vakre Talisker :p

 

laphroaig? fortell, noe jeg bør smake?

Lenke til kommentar

A Scotsman who spells

Whisky with a n ‘e’,

should be hand cuffed

and thrown head first in the Dee.

 

In the USA and Ireland,

it’s spelt with an ‘e’

but in Scotland

it’s real ‘Whisky’.

 

So if you see Whisky

and it has an ‘e’,

only take it,

if you get it for free!

 

For the name is not the same

and it never will be,

a dram is only a real dram,

from a bottle of ‘Scotch Whisky’.

 

Stanley Bruce.

20th April 2004

 

 

litt googling og jeg er et mye klokere menneske.

danke whisky1 :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...