Gouldfan Skrevet 26. februar 2021 Del Skrevet 26. februar 2021 Spøk med blended.. Kunne faktisk tenkt meg en halv Johnny walker black 12y.. Gidder ikke legge ut for en helflaske da gode Nas malts koster det samme her. Men en halv er ikke så dyrt. Black cask fra Irland ble meget godt likt. Blend det også. Lenke til kommentar
Aetius Skrevet 26. februar 2021 Del Skrevet 26. februar 2021 Aberlour a'bunadh batch #20 til venstre, batch #67 til høyre. 1 Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 26. februar 2021 Del Skrevet 26. februar 2021 2 hours ago, Aetius said: Aberlour a'bunadh batch #20 til venstre, batch #67 til høyre. Mørkere farge != bedre smak. Står det natural colour på flaska? Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 26. februar 2021 Del Skrevet 26. februar 2021 (endret) Uten å huske helt så er Aberlour uten tilsatt e150.. Mener å vite dette. Edit Jo Abunadh er uten farge, Batch og fat som varierer med farge ikke karamell. Destilleriet mailet om dette.. altså om Abunadh. Endret 26. februar 2021 av Gouldfan Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 5. mars 2021 Del Skrevet 5. mars 2021 (endret) Da har jeg fått meg en halvflaske Blended whisky. Johnny walker black label 12years Spent på om jeg merker Caol ila i den. Lenge siden jeg smakte Caol Ila. Og mange år tror jeg siden jeg smakte Johnny Walker red label. Endret 5. mars 2021 av Gouldfan Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 5. mars 2021 Del Skrevet 5. mars 2021 En Bowmore 15 før et svensk ristet dobbelt Skinke smørbrød, norsk Jarlsberg til kvelds/nattmat. Og masse kvernet telicherry pepper og grønnfor imellom.. og et kaldt glass fersk Oboy. Nydelig Fredagskveld. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 5. mars 2021 Del Skrevet 5. mars 2021 Og Alice in Chains på hodetelefonene, så det så. Lenke til kommentar
Skogslik Skrevet 6. mars 2021 Del Skrevet 6. mars 2021 Ardbeg Uigeadail er nå i basisutvalget på polet, er denne noe som anbefales? Lenke til kommentar
Aetius Skrevet 6. mars 2021 Del Skrevet 6. mars 2021 2 hours ago, Skogslik said: Ardbeg Uigeadail er nå i basisutvalget på polet, er denne noe som anbefales? Den var bedre før, og er en del dyrere nå, men det er frremdeles en fremragende whisky dersom du liker komboen sødme og røyk. 2 Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 6. mars 2021 Del Skrevet 6. mars 2021 (endret) Skogslik skrev (4 timer siden): Ardbeg Uigeadail er nå i basisutvalget på polet, er denne noe som anbefales? Lenge siden jeg smakte den, men den er en av de beste Cask Strength jeg har smakt. Den konkurrerer i topp med Nikka whisky from the Barrel. Helt forskjellige men disse er i topp på lista min. Ledaig Amontillado 13 cs er også på den lista, men den tror jeg bare var en liten stund på markedet. Jeg liker egentlig bare Ardbeg 10 og Uigeadail av Ardbegene av de jeg har smakt, men disse er til gjengjeld svært gode. Endret 6. mars 2021 av Gouldfan Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 6. mars 2021 Del Skrevet 6. mars 2021 Johnny walker black label 12 var intressant å prøve. For min smak som blend så er den altfor smooth og pregløs, merker litt Caol Ila, men kunne hatt mer preg.. Lett å drikke, men glad jeg bare kjøpte en halv, da jeg nok liker Malt bedre og Nas ligger i samme pris, feks Laphroaig Select og Bunnahabhain Moine. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 6. mars 2021 Del Skrevet 6. mars 2021 (endret) Jeg har jo kjøpt en til også, som ikke er nevnt. Var så sykt rimelig.. Tror det er min første anCnoc, denne er sherry og røyket Highland whisky.. Har stått mye om den i blader og på nett. Ikke så imponert av denne, men må smake litt til for å få noe notater... Litt honning og frukt på nesa tror kuttet eple.... Den smakte mye bedre nå.. oljet til å være Nas, ikke Islay røyk. Mer lyng og dempet røyk.. litt som Highland park typ. Mer rund enn røyk. Prøver å finne sherry, er mer i munnfølelsen tror jeg,må smatte for å finne spor av sherry. Synes den var for stram når jeg først åpnet den for et par uker siden. Men smakte godt ikveld. Har sikkert hatt godt av litt lufting.. Endret 7. mars 2021 av Gouldfan Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 12. mars 2021 Del Skrevet 12. mars 2021 Nikka blended rett og slett on the Rocks.. Lenke til kommentar
Aetius Skrevet 11. april 2021 Del Skrevet 11. april 2021 (endret) Hver tredje uke i over et år nå, har tre venner og jeg har whiskysmaking søndag kveld. Nå er det straks klart for kveldens runde. EDIT: Dagens line-up: Endret 11. april 2021 av Aetius 2 2 Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 3. juni 2021 Del Skrevet 3. juni 2021 (endret) Kjøpte en blend som overrasket i positiv forstand. Grant's Triple Wood... Altså ikke bra som typ Single malt men som en uhøytidelig god sommer drink istedenfor billig Bourbon eller irsk blend med kjølt glass og feks rocks. Den er utrolig smooth, nesten for smooth. Ellers er den ikke så kompleks og mangesidig. Kanske litt tørket frukt og litt krydder, i tillegg til smoothie sensasjon. Men rimelig og god. Har smakt forrige Family's reserve for mange år siden. Triple Wood er mye bedre. Endret 3. juni 2021 av Gouldfan Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 17. juni 2021 Del Skrevet 17. juni 2021 Advarer mot Jura 18. Denne er ikke tradisjonell. Ubalansert og lurer fælt på hva de driver med. Jeg synes 16 og Superstition var god til ok. Men 18 er full av hvit pepper, og trasjonelt så er det ikke slik 18 år whisky skal smake. Hvit pepper overdøver alt, om du liker eksperimenter uten anelse på resultat værsågod. Jeg er så lei at jeg ikke valgte Highland Park 18 og betalte litt mer for noen som vet hva de driver med. Det er så mye hvit pepper at den kjører over Talisker 10. Det sitter verre en overdose pepper i mat. Jeg gav 699 da, men liker ikke å tvinge meg til å like. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 17. juni 2021 Del Skrevet 17. juni 2021 (endret) Jeg er sikker på at OverDose hvit pepper er pga rødvinsfatene. Søt først, så tørr og hvit pepper hele veien. Ikke noe for tradisjonell whisky. Mye bedre om de holdt seg til Bourbon fatene... Da hadde jeg sikkert likt den. Finishing er farlige saker, de som gjør det må kunne sine saker. Endret 17. juni 2021 av Gouldfan Lenke til kommentar
Aetius Skrevet 17. juni 2021 Del Skrevet 17. juni 2021 (endret) Jura er et av de mer velfortjent utskjelte destilleriene i Skottland, selv om de i og for seg serverte bra saker da jeg besøkte dem for ca to år siden. Men utsagnet "trasjonelt så er det ikke slik 18 år whisky skal smake" slår meg likevel som noe ... merkelig. Whisky smaker slik den som laget den har ønsket - eventuelt akseptert - at den skal smake. Å si at så og så gammel whisky skal smake slik og slik er helt uten mål og mening. Rødvinsfat er heller ikke noen tradisjonell kilde til smak av hvit pepper, nødvendigvis, så den sammenhengen kan være tydelig for deg uten å nødvendigvis ha noe rot i virkeligheten. Poenget er at smak i hovedsak er subjektivt, og i stor grad også situasjonsavhengig. En whisky som smaker av hvit pepper for deg i dag kan smake helt forskjellig for andre - eller for deg en annen dag. Endret 17. juni 2021 av Aetius 2 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå