Akrobaten Skrevet 6. mai 2016 Del Skrevet 6. mai 2016 Kjøpte en flaske Bowmore Black Rock på taxfree nettopp. Ser den har fått vanvittig splittet kritikk, men den virker lovende så langt. Får ta en litt mer nøye smak på den snart. Blir ikke kjøpt igjen av meg. Skulle derimot ønske jeg fikk tak i Bowmore Laimrig 15 cask strenght, den var god sies det. Det var den eneste sherrylagrede (dog også eikelagret) whiskyen med noe røyksmak jeg fant på Taxfree med en ok pris for en fattig student. Synes den var helt ok. Ingen höjdare, men kommer absolutt til å klare å drikke den opp! Jeg får lete videre etter en god whisky av denne typen som ikke er så dyr som Ardbeg Uigadail (min absolutte favoritt). 1 Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 6. mai 2016 Del Skrevet 6. mai 2016 Kjøpte en flaske Bowmore Black Rock på taxfree nettopp. Ser den har fått vanvittig splittet kritikk, men den virker lovende så langt. Får ta en litt mer nøye smak på den snart. Blir ikke kjøpt igjen av meg. Skulle derimot ønske jeg fikk tak i Bowmore Laimrig 15 cask strenght, den var god sies det. Det var den eneste sherrylagrede (dog også eikelagret) whiskyen med noe røyksmak jeg fant på Taxfree med en ok pris for en fattig student.Synes den var helt ok. Ingen höjdare, men kommer absolutt til å klare å drikke den opp! Jeg får lete videre etter en god whisky av denne typen som ikke er så dyr som Ardbeg Uigadail (min absolutte favoritt). Uigedail er absolutt god, men jeg har ikke ofte råd til den. Her går det i Laphroaig QA Cask, den er ikke så dyr på taxfree heller, men den har ikke sherry da. 1 Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 12. mai 2016 Del Skrevet 12. mai 2016 (endret) Laphroaig Select innskaffet og smakt til et herlig måltid. Select er den perfekte sommerdram, den er smooth og søt, men har absolutt den kjente Laphroaig Dna torvsmak og lukten. Jeg synes den er mer kompleks og bedre enn 10 åringen, men Quartercask er best fortsatt røykmessig. Men da til høst eller vinter. Select er etter min mening bedre enn Ardbeg Perpeteruum til mange ganger prisen. Så da er det sagt. Endret 12. mai 2016 av Gouldfan Lenke til kommentar
aomt Skrevet 13. mai 2016 Del Skrevet 13. mai 2016 Noen har gode tips til Whiskey som jeg kan gi bort som gave til en ekstremt viktig person?Då tenker jeg på ca 5000-10000kr kategori. Jeg vet ikke helt om vedkommende er whiskey-kjenner eller ikke, så det bør ikke vare noe meget sjeldent. Så lenge det er sikkelig bra... Og det kan godt koste mindre også, om det er bra Takk! Lenke til kommentar
FrihetensRegn Skrevet 13. mai 2016 Del Skrevet 13. mai 2016 Noen som kan anbefale en Whiskey som ikke er for dyr og som smaker godt uten å være for sterk? Jeg liker Southern Comfort men vil prøve noe annet med samme mildhet og pris. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 13. mai 2016 Del Skrevet 13. mai 2016 (endret) Noen som kan anbefale en Whiskey som ikke er for dyr og som smaker godt uten å være for sterk? Jeg liker Southern Comfort men vil prøve noe annet med samme mildhet og pris. Bunnahabhain 12 synes jeg er mild og god. Edit whiskey? Tullamore Dew 12 Southern Comfort... Prøv Bourbon, Jack Daniels eller Jim Bean, disse er ok å blande med ting. Bourbon er dyrt i Norge men i Sverige er det ganske billig. Endret 13. mai 2016 av Gouldfan Lenke til kommentar
FrihetensRegn Skrevet 13. mai 2016 Del Skrevet 13. mai 2016 Hva betyr 12 tallet? Og er det greit å blande Whiskey, eller er det blasfemi? Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 13. mai 2016 Del Skrevet 13. mai 2016 (endret) Hva betyr 12 tallet? Og er det greit å blande Whiskey, eller er det blasfemi? 12 er år... Irsk standar blended whiskey eller Jack Daniels er det helt greit å blande med kaffe...Irish, cola eller whatever du vil blande med. Vil da anbefale Jameson eller standar Tullamore Dew. Single Malt eller gamlere whisky er det blasfemi å blande med noe annet enn vann. Unntaket er om du har kjøpt en veldig dårlig Single Malt, da er det lov. Endret 13. mai 2016 av Gouldfan Lenke til kommentar
robertaksland Skrevet 13. mai 2016 Del Skrevet 13. mai 2016 Noen har gode tips til Whiskey som jeg kan gi bort som gave til en ekstremt viktig person? Då tenker jeg på ca 5000-10000kr kategori. Jeg vet ikke helt om vedkommende er whiskey-kjenner eller ikke, så det bør ikke vare noe meget sjeldent. Så lenge det er sikkelig bra... Og det kan godt koste mindre også, om det er bra Takk! Highland Park 30 til 7000 er den som peker seg ut. Fantastisk whisky og man trenger ikke være ekspert for å sette virkelig pris på den heller. Smakte denne på forrige whiskyfestival og var litt trist etterpå fordi jeg så gjerne ville ha en flaske men prisen satte en stopper for meg. Benriach 35 år til 6000 er og en god kandidat som også menigmann vil la seg imponere av. 1 Lenke til kommentar
aomt Skrevet 14. mai 2016 Del Skrevet 14. mai 2016 (endret) Noen har gode tips til Whiskey som jeg kan gi bort som gave til en ekstremt viktig person? Då tenker jeg på ca 5000-10000kr kategori. Jeg vet ikke helt om vedkommende er whiskey-kjenner eller ikke, så det bør ikke vare noe meget sjeldent. Så lenge det er sikkelig bra... Og det kan godt koste mindre også, om det er bra Takk! Highland Park 30 til 7000 er den som peker seg ut. Fantastisk whisky og man trenger ikke være ekspert for å sette virkelig pris på den heller. Smakte denne på forrige whiskyfestival og var litt trist etterpå fordi jeg så gjerne ville ha en flaske men prisen satte en stopper for meg. Benriach 35 år til 6000 er og en god kandidat som også menigmann vil la seg imponere av. Jeg ser at HP er til salgs i London for ca 4700, mens Benriach er til 4100. Det er vel en bra kjøp? Personen jeg skal gi den til er i London, så det passer bra Endret 14. mai 2016 av cefey Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 15. mai 2016 Del Skrevet 15. mai 2016 (endret) Noen har gode tips til Whiskey som jeg kan gi bort som gave til en ekstremt viktig person? Då tenker jeg på ca 5000-10000kr kategori. Jeg vet ikke helt om vedkommende er whiskey-kjenner eller ikke, så det bør ikke vare noe meget sjeldent. Så lenge det er sikkelig bra... Og det kan godt koste mindre også, om det er bra Takk! Highland Park 30 til 7000 er den som peker seg ut. Fantastisk whisky og man trenger ikke være ekspert for å sette virkelig pris på den heller. Smakte denne på forrige whiskyfestival og var litt trist etterpå fordi jeg så gjerne ville ha en flaske men prisen satte en stopper for meg. Benriach 35 år til 6000 er og en god kandidat som også menigmann vil la seg imponere av. Jeg ser at HP er til salgs i London for ca 4700, mens Benriach er til 4100. Det er vel en bra kjøp? Personen jeg skal gi den til er i London, så det passer bra Vel det sies at fatene slutter å påvirke spriten etter 20-25-30 år så jeg vet ikke hvor mye vits det er i så gamle whisky. Då går det mest på årgang, og det er vel ikke så viktig for korn? I Cognac så legges veldig gammel Cognac over på Paradisflasker da eikene ikke lenger gir smak. Men i Cognac så er årgang svært viktig (druer) og feks Petite Champagne 73 var det vel er svært ettertraktet pga årgang/Vintage. Jeg liker røyk og ville valgt en slik en... BenRiach er veldig godt. Jeg har ikke smakt den jeg linker til, men for eldre whisky er ikke polets priser så gale. http://www.vinmonopolet.no/vareutvalg/whisky-malt/skottland/benriach-authenticus-25-yo/sku-144801 BenRiach 12 Sherry er veldig rimelig i Sverige og anbefales sterkt. Den har jeg selv prøvd og delt med søster og nabo. http://www.systembolaget.se/sok-dryck?searchquery=Benriach&mm=1 Endret 15. mai 2016 av Gouldfan 1 Lenke til kommentar
robertaksland Skrevet 15. mai 2016 Del Skrevet 15. mai 2016 Var på en Balvenie-smaking for 10 år siden. Da smakte vi 10, 12, 15, 21 og 30. 30-åringen var så til de grader mye bedre enn alle de andre, så det er absolutt en utvikling frem dit. Det legges dessuten mye arbeid i å velge ut de beste fatene som får stå ekstra lenge, så ved å kjøpe 30-åringer og eldre får man tilgang på de aller beste fatene. Og selv om fatene skulle slutte å gi fra seg smak, så er det mer enn fatpåvirkning som endrer whiskyen over så lang tid. Selv etter at whiskyen er kommet på flasken vil det foregå utvikling over årene, ved at smakene gradvis avrundes og blir bedre integrert. Etter at flasken er åpnet aksellereres disse prosessene. Dette er veldig greitt å kjenne til når man skal velge hvilke flasker man skal drikke når man har en stor samling. Man får et forhold til når en flaske er på toppen sin og når den begynner å bikke nedover igjen. Det er ikke like vondt å måtte tømme en dyr flaske når man vet at den er på eller like forbi toppen sin og derme ikke vil gi like god smak ved å ta vare på den lenger. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 15. mai 2016 Del Skrevet 15. mai 2016 (endret) Var på en Balvenie-smaking for 10 år siden. Da smakte vi 10, 12, 15, 21 og 30. 30-åringen var så til de grader mye bedre enn alle de andre, så det er absolutt en utvikling frem dit. Det legges dessuten mye arbeid i å velge ut de beste fatene som får stå ekstra lenge, så ved å kjøpe 30-åringer og eldre får man tilgang på de aller beste fatene. Og selv om fatene skulle slutte å gi fra seg smak, så er det mer enn fatpåvirkning som endrer whiskyen over så lang tid. Selv etter at whiskyen er kommet på flasken vil det foregå utvikling over årene, ved at smakene gradvis avrundes og blir bedre integrert. Etter at flasken er åpnet aksellereres disse prosessene. Dette er veldig greitt å kjenne til når man skal velge hvilke flasker man skal drikke når man har en stor samling. Man får et forhold til når en flaske er på toppen sin og når den begynner å bikke nedover igjen. Det er ikke like vondt å måtte tømme en dyr flaske når man vet at den er på eller like forbi toppen sin og derme ikke vil gi like god smak ved å ta vare på den lenger. Ja jeg er enig i at ofte bedre fat brukes i 30 år men ikke alltid. Whisky på flaske uåpnet endrer seg ikke med årene. Da isåfall til det værre ved at korken smuldrer. Med røykwhisky som er gammel brukes ofte endel refilled for at røyken ikke skal forsvinne. Til speysides og highlands er ikke dette som regel nødvendig. Men fatpåvirkning slutter et sted mellom 20 og 30 år, avhengig av fat etc. Det kan ha med fat kvalitet å gjøre, en annen ting er rett og slett at de lagde bedre whisky med mer tradisjonelle metoder etc for 30 år siden og hadde tilgang på bedre fat som er manglende nåfårtiden. Det er bra at man som Springbank og Benriach utforsker utradisjonelle fat som rødvin og rum, rett og slett for at man har mer å gå på der og sjangs til bedre kvalitet enn sherry og bourbon som er mangelvare idag. Endret 15. mai 2016 av Gouldfan Lenke til kommentar
Akrobaten Skrevet 15. mai 2016 Del Skrevet 15. mai 2016 Laphroaig Select innskaffet og smakt til et herlig måltid. Select er den perfekte sommerdram, den er smooth og søt, men har absolutt den kjente Laphroaig Dna torvsmak og lukten. Jeg synes den er mer kompleks og bedre enn 10 åringen, men Quartercask er best fortsatt røykmessig. Men da til høst eller vinter. Select er etter min mening bedre enn Ardbeg Perpeteruum til mange ganger prisen. Så da er det sagt. Jøss, Laphroaig Select tror jeg faktisk ikke at jeg hadde hørt om; den høres jo kjempegod og, og er jo skikkelig billig på Systembolaget. Spørs om det ikke blir innkjøp av den neste gang jeg er i Sverige, med mindre jeg får fatt i en med både røyk- og sherrysmak. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 20. mai 2016 Del Skrevet 20. mai 2016 (endret) Laphroaig Select innskaffet og smakt til et herlig måltid. Select er den perfekte sommerdram, den er smooth og søt, men har absolutt den kjente Laphroaig Dna torvsmak og lukten. Jeg synes den er mer kompleks og bedre enn 10 åringen, men Quartercask er best fortsatt røykmessig. Men da til høst eller vinter. Select er etter min mening bedre enn Ardbeg Perpeteruum til mange ganger prisen. Så da er det sagt. Jøss, Laphroaig Select tror jeg faktisk ikke at jeg hadde hørt om; den høres jo kjempegod og, og er jo skikkelig billig på Systembolaget. Spørs om det ikke blir innkjøp av den neste gang jeg er i Sverige, med mindre jeg får fatt i en med både røyk- og sherrysmak. Den har fått mye kritikk, men jeg synes det er ufortjent. Den er ikke like røykfull som 10 eller Quartercask, men den har den klassiske Laphroaig røyksmaken i smaken, men smaken er også søt og oljete. Nye fat gir faktisk det man kaller Rancio(oljeaktig tresmak) i gammel cognac og whisky, man kan også merke dette på Quartercasken, og det synes jeg er litt spesielt, og interessant. Whiskysnobber er ufortjent veldig skeptiske til "nye" fat, jeg mistenker dette er mest fordi nye fat er rimelige og at man lagrer whisky i kortere tid på nye fat, akkurat som med bourbon. Laphroaig Select har preg av at den innkluderer whisky lagret på sherryfat, PX cask var det vel. samt nye fat(olje) inni røyk og oljesmaken merker man en sødme som en hostepastill med bringebærsmak. Dersom man tar mot Select med åpent sinn, uten forutintatte meninger om at den skal ha like mye røykpunch som 10 og Quartercask så tror jeg man blir positivt overasket. Select er fortsatt mer røyket enn feks Bowmore, så den har den klassiske torvrøykpreget som Laphroaig er kjent for, den er bare litt mere laidback. Select har så mye røyk at jeg ikke ville gi den til en nybegynner, slik mange anmeldere påstår. Det som gjør Select spennende er at det brukes så mange forskjellige fat, og dette gjør den kompleks, samt at Laphroaig har droppet karamellfarge. Det som er negativt med den er at den kommer i bare standar 40%. Dersom man heller vil ha en rimelig røykbombe så er det heller Bunnahabhain Moine på 46% man skal ha som er til samme pris. Endret 20. mai 2016 av Gouldfan 1 Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 20. mai 2016 Del Skrevet 20. mai 2016 Tok med meg en halv bourbon idag fordi det var så billig... En Jim Beam straigth 4 års nye fat whiskey. Tenkte jeg skulle dele den med naboen, og har gitt ham og kompisen to drammer hver, jeg må ta det rolig da jeg er barnevakt, men tok en tur bort i vinduet til naboen og bjød på et par drammer. stikker bort med noen pilsner og resten av Emmerica whiskeyen når modern kommer hem. Jim Bean er veldig smooth og søt, ikke særlig kompleks. Antagelig det stikk motsatte av en Islay fra skottland. Men det er godt av og til med ikke noe så dyrt og smooth. Dessuten turde jeg ikke kjøpe Builett eller Blantons, fordi Kona skal sponse en dyr grappa fra Nardini for meg på heftige 50%. Da er det greit med noe rimelig som jeg kan dele med naboen, jeg liker Jack også men det koster mere. Lenke til kommentar
Pop Skrevet 20. mai 2016 Del Skrevet 20. mai 2016 Tok med meg en Talisker dark storm fra siste utenlandstur, men den har så brutal røyksmak at jeg føler for en fløteskvett istedet. Noen som vil tipse om en i andre enden, lite røyksmak men noe annet spennende? Ligger stort sett mellom 4-700kr taxfree-nivå. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 21. mai 2016 Del Skrevet 21. mai 2016 (endret) Tok med meg en Talisker dark storm fra siste utenlandstur, men den har så brutal røyksmak at jeg føler for en fløteskvett istedet. Noen som vil tipse om en i andre enden, lite røyksmak men noe annet spennende? Ligger stort sett mellom 4-700kr taxfree-nivå. Talisker Dark storm er røykfull og veldig ung ja.... Du burde prøve en Glengoyne Cask strenght eller Glengoyne 18 som ofte er å finne på taxfree til en skammelig god pris for en attenåring. Ellers liker jeg også Highland park Svein for det den er den er søt og ikke like røykfull som Talisker..... HP Svein har litt lyngrøyk men absolutt ikke som Talisker Dark Storm, den har mer sherrysødme og avbalansert smak. Jeg anbefaler den! Endret 22. mai 2016 av Gouldfan Lenke til kommentar
Pop Skrevet 21. mai 2016 Del Skrevet 21. mai 2016 Tok med meg en Talisker dark storm fra siste utenlandstur, men den har så brutal røyksmak at jeg føler for en fløteskvett istedet. Noen som vil tipse om en i andre enden, lite røyksmak men noe annet spennende? Ligger stort sett mellom 4-700kr taxfree-nivå. Talisker Dark storm er røykfull og veldig ung ja.... Du burde prøve en Glengoyne Cask strenght eller Glengoyne 18 som ofte er å finne på taxfree. Ellers liker jeg også Highland park Svein for det den er den er søt og ikke like røykfull som Talisker..... HP Svein har litt lyngrøyk men absolutt ikke som Talisker Dark Storm, den har mer sherrysødme og avbalansert smak. Jeg anbefaler den! Da blir det leting om ca en måned, taxfree here i come. Takk for tips. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 22. mai 2016 Del Skrevet 22. mai 2016 (endret) Jeg har blitt glad i Bourbon whiskey jeg, det er rimelig og jammen finnes det endel rimelig til god kvalitet også. Feks Blantons, Bulleit, Woodfords Reserve... Bourbon er veldig søtt, og karamellaktig, uten røyk og veldig smooth. Det passer godt til sommeren, med noen isbiter i tradisjonelle whiskyglass/tumblers. De bedre bourbon merkene er lagret mellom 7-8 år i nye fat, noe som gjør en veldig dominerende lagringsprosess. Endret 22. mai 2016 av Gouldfan Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå