Gå til innhold

En aldeles fortreffelig whiskytråd


Anbefalte innlegg

Røsket med meg en flaske Ledaig (tiåring) da jeg var i Tallinn i helga. Aldri hørt om whiskyen før, men beskrivelsen hørtes lovende ut. Ser at den falt i smak hos godeste Ralfy også, som følte at den fortjente 87/100. Blir spennende å prøve den til helga. Noen her som har vært borti den før?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Røsket med meg en flaske Ledaig (tiåring) da jeg var i Tallinn i helga. Aldri hørt om whiskyen før, men beskrivelsen hørtes lovende ut. Ser at den falt i smak hos godeste Ralfy også, som følte at den fortjente 87/100. Blir spennende å prøve den til helga. Noen her som har vært borti den før?

Jeg har absolutt prøvd den, har hatt 2-3 forskjellige flasker - husker riktignok ingenting av det :)

 

Vet det er en annerkjent SM, ikke noe tull - gi tilbakemelding er du snill :)

Lenke til kommentar

Nei, hva skal man si?

 

Den var god den. Absolutt en verdig erstatning for Caol Ila, Arbeg og de dyrere og mer velkjente whiskyene. For de som er glad i røyksmak (Islay-whiskyer), er den absolutt verdt et forsøk. Er ellers ikke så flink til å forklare de mer komplekse sidene ved whiskyen. Men jeg prøver å lære...en positiv overraskelse!

Lenke til kommentar

Jeg koser meg med Laphroaig Quartercask. Ble to tre små drammer i går og blir nok et par glass i kveld også.

 

Jeg synes en humlet Ipa/Dipa öl smaker godt ilag med ung rökwhisky.

 

Min erfaring er at single malt sammen med øl fremhever maltaromaene i ølet. Jeg har ikke prøvd ipa til single malt, men tipper at den økte maltsmaken vil balansere ipa'en og gjøre den enda bedre. Det må absolutt prøves ja.

Lenke til kommentar

 

Jeg koser meg med Laphroaig Quartercask. Ble to tre små drammer i går og blir nok et par glass i kveld også.

 

Jeg synes en humlet Ipa/Dipa öl smaker godt ilag med ung rökwhisky.

 

Min erfaring er at single malt sammen med øl fremhever maltaromaene i ølet. Jeg har ikke prøvd ipa til single malt, men tipper at den økte maltsmaken vil balansere ipa'en og gjøre den enda bedre. Det må absolutt prøves ja.

 

 

Ja man får full uttelling av de store smakene som torvröyk og utpreget IPA humle og malt...

 

Når det gjelder veldig gammel whisky dvs 18-25 år så drikker jeg disse kun for seg selv kanskje med en liten bit mörk sjokolade og vann for å rense smakene för jeg smaker en annen whisky...

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Da er Bunnahabhain Moine kjöpt inn, spesielt utgitt til Svenskene som mye annen skotsk whisky.

 

Prisen var ikke så gal heller 389 svenske for 46% og nonchill uten fargekaramell er ikke så galt.

 

Hadde ikke kjöpt den om det ikke var for de gode ryktene heller da.

 

Moine betyr torv og dette er altså en kraftig torvröykt whisky.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Vinflasker bør lagres liggende så korken blir fuktig.

 

Whiskyflasker må lagres stående siden alkohol prosenten i whisky er så høy at den tærer på korken om korken er i kontakt med whiskyen som igjen gjør at oksygen slipper inn. Korken kan også avgi uønsket smak på innholdet.

 

Rykter sier at det er greit å snu flaska på hodet et par ganger i året. Dette holder korken fuktig uten at den tärer på korken.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har nå endelig fått prøvd meg på Laphroaig Quarter Cask. Det skal sies at dette var etter en temmelig lang Oktoberfest, så jeg fikk ikke plukket opp så mye spennende mtp. på ulike lukter og smaker. Jeg ble allikevel ikke skuffet, og må nok kjøpe meg en flaske snart. 

 

Av andre spennende whiskyer jeg har prøvd den siste tiden har jeg fått smake Yamazaki 18 eller 20(!) (mener å huske at det var 20, men finner ikke denne tapningen på nettet), Redbreast 12 (absolutt noe jeg vil prøve igjen) og en lett røkt japansk whisky jeg tror var Hakushu (fantastisk god). 

 

Den neste whiskyen jeg går til innkjøp av er Longrow C.V., noen som har smakt denne?

Lenke til kommentar

Longrow CV smakte jeg på en Longrow-smaking for noen år tilbake, og i notatene mine sto den igjen som kveldens vinner. Veldig godt integrert røykpreg og masse gode subtile smaker som man kan leite seg frem til. Ikke er den spesielt dyr heller, så den er svært mye for pengene.

 

Laphroaig Quarter Cask er virkelig god, men jeg faller alltid tilbake på 10-åringen jeg da. Har 18-åringen stående for spesielle anledninger, men 10-åringen har en enkelhet og råhet over seg som gjør at jeg alltid kommer tilbake til den.

Lenke til kommentar

Det høres veldig bra ut, får satse på at den ankommer det lokale polet snart. Har lenge hatt lyst til å prøve noe fra Springbank og Longrow, men de har vært i overkant dyre på norske pol, og enda verre i Sverige der de ikke har de "vanlige" tapningene. Longrow CV hadde derimot en kjempebra pris.

 

Laphroaig 10 har jeg bare smakt én gang, så jeg kan ikke uttale meg så mye om den. Hvis jeg ser Cask Strength'en noe sted, kommer jeg nok til å prøve meg på den, hvis ikke blir det vel enten 10 eller QC. Har også stående en flaske QA Cask, som jeg synes er veldig god.

Lenke til kommentar

Jeg likte også QA cask som jeg smakte på båten et par tre ganger. En grei pris på Colorline, men Ardbeg 10 til samme pris fikk det lengste strået i taxfree sist gang.

 

Synes det er urimelig at QA cask får så dårlig kritikk, bare fordi den er litt mildere Laphroaig. Eneste jeg har å pirke på er at den ikke kommer i unchill 48%.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Kjøper dere whisky på polet/flyplassen eller også via nettet? https://www.thewhiskyexchange.com/ har jo mye godt å by på, men har ennå til gode å bestille derifra. Noen som har erfaring med nevnte nettside?

 

Jeg har vært i butikken deres i London og handlet, virkelig en god butikk og mye godbiter. Men ved bestilling over nettet kommer masse ekstra kostnader i tillegg, så du skal virkelig ha lyst på en gitt flaske dersom du bestiller. Med tanke på hvor billig det er å fly til London så vil jeg anta at du faktisk kan komme ut i pluss ved å reise over og ta med flasken hjem selv. Pass bare på at ifølge regelverket må du være ute av landet i minst 24 timer for å kunne ta med taxfreekvote.

Lenke til kommentar

Kreves det absolutt ingen kunnskaper (men masse av bedrevitenhet) for å bli bartender? På en bar fikk jeg opplest en lang lekse fra en bartender om at Oban(!) var den mest røykfylte whiskyen de hadde. Jeg smilte og lo litt, og fortalte ham at nei, jeg kunne se at de hadde både en Laphroaig, Ardbeg og Talisker på hylla, så det tvilte jeg på. Jeg ble så fortalt at jeg trolig ikke hadde så mye peiling på dette, og at han jo var bartenderen, og dermed satt inne med kunnskaper jeg bare kunne drømme om... Jaja.

Lenke til kommentar

Kreves det absolutt ingen kunnskaper (men masse av bedrevitenhet) for å bli bartender? På en bar fikk jeg opplest en lang lekse fra en bartender om at Oban(!) var den mest røykfylte whiskyen de hadde. Jeg smilte og lo litt, og fortalte ham at nei, jeg kunne se at de hadde både en Laphroaig, Ardbeg og Talisker på hylla, så det tvilte jeg på. Jeg ble så fortalt at jeg trolig ikke hadde så mye peiling på dette, og at han jo var bartenderen, og dermed satt inne med kunnskaper jeg bare kunne drømme om... Jaja.

 

Og jeg fikk servert Lagavulin 16 i shotteglass på puben.....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...