snapshooter Skrevet 4. februar 2015 Del Skrevet 4. februar 2015 Hm, den har jeg ikke smakt. Ja takk begge deler Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 6. februar 2015 Del Skrevet 6. februar 2015 (endret) Laphroaig Quartercask er en whisky man MÅ innom om man liker röykwhisky, og det er en av favorittene mine som er hyggelig priset i whiskylandet Sverige. Endret 6. februar 2015 av Gouldfan Lenke til kommentar
Akrobaten Skrevet 10. februar 2015 Del Skrevet 10. februar 2015 (endret) Får vel si hva jeg syntes om Uigedail, da. Merk at jeg bare har hatt to virkelige smakinger; det kan jo meget vel hende at den forandrer seg etter å ha stått i flasken en stund. Nese: frukt (appelsin?), bacon? Røyk (grill og bål, men også litt medisinsk), trepolish og aceton. Litt alkoholstikk. Noe jord/gressaktig.Smak: Overmodne (nesten råtnende, men ikke ubehagelig) epler, dijonsennep, søt! Brunt sukker, muligens noe malt. Røyk! Veldig annerledes, utvikler seg masse.Ettersmak: søt, tørket frukt? Krydret, brunt sukker.Med vann: Alkoholstikket nesten borte fra nesen. Søtere smak. Den overmodne frukten er borte, mer bær?Alt i alt syntes jeg dette var veldig bra. Smaken var mye bedre enn nesen - syntes det ble litt vel mye møbelpolish der. Alkoholstikket var derimot ikke noe problem, noe jeg ble litt overrasket over mtp. på styrken. Det er nok den mest komplekse whiskyen jeg noensinne har smakt, men i motsetning til hva jeg opplevde hos Nikka Yoichi 10, hadde jeg få problemer med å plukke ut de enkelte luktene og smakene. Bra kjøp! Endret 10. februar 2015 av Akrobaten 2 Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 11. februar 2015 Del Skrevet 11. februar 2015 (endret) Fått skaffet meg BenRiach 12 sherry wood for en grei pris på Systemet. Har värt veldig nysgjerrig på BenRiach etter å ha lest mye om de på forum og priser og media. En annen produsent jeg er nysgjerrigpå har höye forventninger om er Springbank. Tenker jeg sparer denne BenRiach til å åpnes til min sösters bursdag, siden hun har spandert så mye god whisky på meg i det siste. Endret 11. februar 2015 av Gouldfan Lenke til kommentar
Akrobaten Skrevet 12. februar 2015 Del Skrevet 12. februar 2015 Springbank er jeg også veldig nysgjerrig på; det jeg har lest/sett av smaksnotater om Springbank 10 ser veldig bra ut. Synes også Longrow ser spennende ut. De er dog litt vel dyre på Polet for en fattig student, iallfall når jeg ikke har smakt dem før (vet heller ikke hva slags barer de serveres). Blir vel innkjøp av Laphroaig (10 eller QC), som jeg burde prøvd for lenge siden, neste gang. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 12. februar 2015 Del Skrevet 12. februar 2015 Synes da du skulle kjöpe Quartercask först, skippe den vanlige 10 åringen og heller kjöpe Laphroaig 10 cask strenght... Lenke til kommentar
robertaksland Skrevet 12. februar 2015 Del Skrevet 12. februar 2015 Var på en Longrow-smaking for et par år siden. Da var CV min absolutte favoritt. Lenke til kommentar
Akrobaten Skrevet 14. februar 2015 Del Skrevet 14. februar 2015 Wow, lot en minimal mengde Uigeadail med vann stå i glasset en stund for lenge. Smakte skikkelig som overmodne, nesten råtne druer (eller en annen frukt, men minte meg om druer). Kult! 1 Lenke til kommentar
Countryman Skrevet 15. februar 2015 Del Skrevet 15. februar 2015 Åpnet en Edradour cask strength, 1991-2004, 59.5% Det er som å tygge på en kvist full i kvae...god på sitt men en slurk av gangen. Jeg var nødt til å ha en liten klunk med vann i denne, hvilket jeg opprinnelig er motstander av, men denne var for drøy.. Det jeg legger merke til er at den da plutselig minner meg litt om en Guinness, alt blir fullt av luft som sakte stiger mot toppen og legger seg til slutt som litt skjegg på toppen. Har hatt litt skylleproblemer med oppvaskmaskinen i det siste, turte ikke røre det og valgte å helle den ut. Hentet et nytt glass som ikke var blitt vasket på år og dag - det samme skjer. Noen som vet hva dette er? Jeg har ikke "luft i røra" Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 15. februar 2015 Del Skrevet 15. februar 2015 Åpnet en Edradour cask strength, 1991-2004, 59.5% Det er som å tygge på en kvist full i kvae...god på sitt men en slurk av gangen. Jeg var nødt til å ha en liten klunk med vann i denne, hvilket jeg opprinnelig er motstander av, men denne var for drøy.. Det jeg legger merke til er at den da plutselig minner meg litt om en Guinness, alt blir fullt av luft som sakte stiger mot toppen og legger seg til slutt som litt skjegg på toppen. Har hatt litt skylleproblemer med oppvaskmaskinen i det siste, turte ikke røre det og valgte å helle den ut. Hentet et nytt glass som ikke var blitt vasket på år og dag - det samme skjer. Noen som vet hva dette er? Jeg har ikke "luft i røra" Ukjent med den whiskyen, men Cask Strenght bör man jo ha litt vann i da. Det er greit å pröve uten vann for å smake, men når resten av glasset skal drikkes er det greit med vann. Den du har er jo nesten 60% Lenke til kommentar
Countryman Skrevet 15. februar 2015 Del Skrevet 15. februar 2015 Jeg har drukket mye cask strength, stort sett det det går i, bestandig uten vann. Jo sterkere, desto mindre sipper, liker det så. Men når det blir som med denne, og en Glenlivet 43år fra Cadenheads som smaker på akkurat samme vis = tygge en tjæret kvist, da har jeg i litt vann. Det rare er den kjemiske effekten med vann. Det ser ut som en nytappet Guinness..(): Trist at jeg måtte tømme ut en skvett av den her.. Neste skvett skled ned med et ekstra stort smil, veier kanskje opp (: Lenke til kommentar
Akrobaten Skrevet 16. februar 2015 Del Skrevet 16. februar 2015 Er klar over at dette er litt som å banne i kirka, men er det noen her som har prøvd rug(rye)whiskey? Leste et sted at det skulle være mye mer spennende enn bourbon, og så også noen kalle det for "Amerikas Islay" (!). Polet har Bulleit Rye med 95% rye til 420 kr, så da blir man jo ikke helt blakk heller. Lenke til kommentar
Countryman Skrevet 16. februar 2015 Del Skrevet 16. februar 2015 Er klar over at dette er litt som å banne i kirka, men er det noen her som har prøvd rug(rye)whiskey? Leste et sted at det skulle være mye mer spennende enn bourbon, og så også noen kalle det for "Amerikas Islay" (!). Polet har Bulleit Rye med 95% rye til 420 kr, så da blir man jo ikke helt blakk heller. Masse smak og skikkelig amerikansk "feeling" over det Alt man har lyst på må prøves 2 Lenke til kommentar
Countryman Skrevet 16. februar 2015 Del Skrevet 16. februar 2015 Jeg helte meg en Edradour nå i håp om å gjenskape denne kjemiske, merkelige opplevelsen jeg fikk igår, som forklart lenger oppe. Fikk lyst til å snappe et bilde og få det dokumentert for dere. Den gang ei... Idag, med noen dråper vann, krystallklart... ... Lenke til kommentar
Henrik C Skrevet 16. februar 2015 Del Skrevet 16. februar 2015 Er klar over at dette er litt som å banne i kirka, men er det noen her som har prøvd rug(rye)whiskey? Leste et sted at det skulle være mye mer spennende enn bourbon, og så også noen kalle det for "Amerikas Islay" (!). Polet har Bulleit Rye med 95% rye til 420 kr, så da blir man jo ikke helt blakk heller. Har kjøpt Rittenhouse, som er 100% rug, og den er god. Fin å nippe til hvis man vil ha noe godt og mildt, og har brukt den med hell i et par cocktails - spesielt er Wry Grin kjempegod og basert på rye. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 16. februar 2015 Del Skrevet 16. februar 2015 Er klar over at dette er litt som å banne i kirka, men er det noen her som har prøvd rug(rye)whiskey? Leste et sted at det skulle være mye mer spennende enn bourbon, og så også noen kalle det for "Amerikas Islay" (!). Polet har Bulleit Rye med 95% rye til 420 kr, så da blir man jo ikke helt blakk heller. Det er IKKE å banne i kjerka, Bulleit er en av de bedre bourbon merkene, og de er hint rimelige i Sverige.... Lenke til kommentar
Akrobaten Skrevet 22. februar 2015 Del Skrevet 22. februar 2015 Prøvde en Oban 14 på byen i dag. Skikkelig smak av sjø, men samtidig veldig søt og landlig. Positivt overrasket! Denne må jeg prøve i et ordentlig glass. Lenke til kommentar
robertaksland Skrevet 22. februar 2015 Del Skrevet 22. februar 2015 Oban 14 er absolutt god. Det er en grunn til at den er med i "The 5 Classic malts". Den er et godt eksempel på at man kan lage ordentlig sjøwhisky uten at de blir røykbomber. Vil og anbefale Bruichladdich sine urøykte whiskyer i denne sammehengen. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 4. mars 2015 Del Skrevet 4. mars 2015 (endret) Laphroaig Select i butikkhyllende, og hylekoret er ute og skriker korsfest korsfest... Veldig rimelig pris da, men hadde värt fint å smakt först. Edit Systemet hadde ikke smaksgaranti, var bare noe en kamerat sa, men stemte ikke når jeg spurte. Noen som har smakt Select? Endret 5. mars 2015 av Gouldfan Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 6. mars 2015 Del Skrevet 6. mars 2015 (endret) Et lite glass Laphroaig 18 i copita glass for å sette punktum for uken... Himmelsk röyk og krydret oljet ettersmak, men Talisker 18 er enda litt bedre om menn mer krydder og mindre röyk. Endret 6. mars 2015 av Gouldfan Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå