Gå til innhold

En aldeles fortreffelig whiskytråd


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Noen som har erfaring med indisk whisky? Vi har en liten whiskyklubb med noen studiekamerater og neste smaking er indisk whisky tema, så lurer litt på hva jeg kan vente meg.

 

Bunnahabhain craft høres spennende ut, den vanlige 12-åringen falt godt i smak.

 

Har ikke peiling på indisk whisky, men kan anbefale Bunnahabhain Toiteach. Den falt i veldig god smak hos meg.

Lenke til kommentar

Noen som har erfaring med indisk whisky? Vi har en liten whiskyklubb med noen studiekamerater og neste smaking er indisk whisky tema, så lurer litt på hva jeg kan vente meg.

 

 

Jeg fikk en Amrut Single Malt i gave for et års tid siden og den var ihvertfall såpass god at den er borte vekk nå :)

Dette er vel en av "de vanligste" Indiske whiskyene vi får kjøpt her hos oss (ihvertfall på systembolaget i sverige) og du vil med relativt stor sannsynlighet få smakt den på kvelden deres.

 

Jeg husker den som en lett whiskey å drikke med hint av mange forskjellige krydder. Den er ikke røykfull.

Om du lukker øya og spar opp litt fantasi = "en liten smak av India" :wee:

 

Link til denne flasken her: http://en.wikipedia.org/wiki/Amrut_%28whisky%29

 

Er du riktig heldig får du smake Amrut Fusion som det også står litt om på wikipedia-linken.

Den er litt dyrere og er blitt mer og mer populær de siste årene.

Har ikke fått smakt den selv ennå :hm:

Lenke til kommentar

Noen som har erfaring med indisk whisky? Vi har en liten whiskyklubb med noen studiekamerater og neste smaking er indisk whisky tema, så lurer litt på hva jeg kan vente meg.

 

Bunnahabhain craft høres spennende ut, den vanlige 12-åringen falt godt i smak.

Bunnahabhain Craft ER den vanlige 12 åringen. De byttet for ca 2-3 år siden til null farge, høyere styrke on no chill filtration.

 

Jeg har bare smakt den gamle standarden av 12 tidligere som også var svært god.

 

Den "nye" på 46,3 trenger en god slump vann. I røykwhisky foretrekker jeg sterk styrke, men Bunna 12 har ikke røyk og er sherrylagret og minner mer om en Speyside. Jeg vil si at Bunna er BEDRE enn noen Speyside jeg har smakt.

 

Bunnahabhain Toiteach er med sykt mye røyk og knallgod. Bunnahabhain Darach Ur er lagret på nye Eikefat og smaker og lukter trespon og vanilje.

 

Jeg liker alle, men har desverre ikke smakt 18 åringen enda.

 

Bunna er alltid snill med alderen på whiskyen. 12 åringen har tilogmed Rancio, det betyr nok at d er endel 15 og 18 i den...

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Aha! Trodde Toiteach var den vanlige, var den vi hadde sist gang nemlig. Bare jeg som surrer gitt.

 

Amrut mener jeg vi skal ha, og så er det vel fort to whiskyer til vi kommer til å prøve. Vet ingen detaljer, men en Amrut stod visst på planen.

 

Forøvrig veldig greit å gå sammen sånn. Vi er gjerne 10-12 stk på hver av smakingene, alle studenter, og når vi går inn med 150 kr hver blir det fort budsjett på er par flasker. Moro, smakt mye der jeg ikke hadde funnet på å kjøpe til meg selv med det første. Og med studentbudsjett er det en veldig god måte å smake mye på uten å ruinere seg på byen eller polet.

Endret av Henrik C
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Toiteach er latterlig mye whisky for pengene! En kamerat av meg dro med seg en bærepose full av smaksprøver hjem fra en whiskyfestival for noen måneder siden, og Toiteachen jeg hadde på hylla fra før av var absolutt i toppsjiktet sammenliknet med dem. En av smaksprøvene var en indisk en (på latterlige 63-og-noe%) som smakte surt og generelt pyton, men jeg er usikker hvor representativ den er for "Indisk Whisky" :p

 

Fikk forøvrig også smakt en Port Ellen i samme slengen, noe som var en liten skuffelse. Den var ikke spesielt spennende, og virker bare helt "ordinær".

 

Noe av det beste vi fant av smaksprøvene må ha vært en Clynelish. Lurer på om det var en 17-åring. Den var bare helt fantastisk!

Endret av Shirmah
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja enig med Toiteach, jeg synes den er bedre enn Laphroaig 10 og sidestiller den med ting som Ardbeg 10 og Laphroaig Quartercask.

 

Den må absolutt prøves om man liker Laphroaig og Ardbeg. I Norge er den svært rimelig på polet iforhold til kvalitet OG prisnivå i andre land.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Den "nye" på 46,3 trenger en god slump vann. I røykwhisky foretrekker jeg sterk styrke, men Bunna 12 har ikke røyk og er sherrylagret og minner mer om en Speyside. Jeg vil si at Bunna er BEDRE enn noen Speyside jeg har smakt.

 

Bunnahabhain Toiteach er med sykt mye røyk og knallgod. Bunnahabhain Darach Ur er lagret på nye Eikefat og smaker og lukter trespon og vanilje.

 

Jeg liker alle, men har desverre ikke smakt 18 åringen enda.

 

Bunna er alltid snill med alderen på whiskyen. 12 åringen har tilogmed Rancio, det betyr nok at d er endel 15 og 18 i den...

 

Har en Bunna 18 som jeg kjøpte med meg fra England. Cognac-preget og subtile noter av sjø og vanilje. En imponator-whisky som er vel verd den litt stive polprisen på 1100 kroner. I hvertfall om man er ute etter denne eksklusive cognac-lignende whiskysmaken. Den kan drikkes fint uten vann, eller med noen få dåper for å eksponere enda mer av den subtile sjøkarakteren.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Da er uka sikret! En flaske Bunnahabhain Toiteach og ikke minst den siste flaska med Ardbeg Corryvreckan som de hadde igjen i Østfold er nå innkjøpt. Toiteach har jeg jo smakt ganske mye av, og er en av favorittene, mens jeg ikke har smakt Corryvreckan tidligere. Blir spennende :)

Lenke til kommentar

Corrywreckan er ment å være en erstatning til Airigh Nam Beist. Den er nok en grei erstatning men i min gane ikke helt på høyden. Men så var Nam Beist en av de viktigste grunnsteinene som bygget opp min maltwhiskyentusiasme, og det skal nok mye til at en nykomling skal kunne erstatte det inntrykket. Men den er absolutt verd prisen og en knallgod whisky. Jeg syns den er litt rå og for brutal enn så lenge, og vil la den stå et år på flasken for å jevne ut smakene litt. Litt som en uslepen diamant som jeg har store forhåpninger om at vil bli perfekt om ett års tid.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Da spratt jeg Corryvreckan i dag. Jeg liker de litt rå og brutale, så dette var rett og slett midt i blinken. Dette var bare heeelt fantastisk. Må skaffe flere flasker, og gjemme bort minst en av dem i et par år. Skummelt nære det jeg ville kalle for perfekt. Feit og nærmest fløteaktig i munnen, velbalansert sødme og laaang kompleks ettersmak. Salt, peaty og fruktig. Denne må prøves om man liker smakfull og nærmest "brutal", som robertaksland, sier... :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...