Gå til innhold

En aldeles fortreffelig whiskytråd


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Som nevnt litt lenger oppe i tråden så har Culina lignende glass til under 20kr stk. Se side 164 i katalogen. Jeg bruker 4020135 Cognac Royal Leerdam, mens jeg tror whiskyfestivalen i Oslo bruker 4064821 Brandy Viticole 12cl.

 

K

 

Intressant men ser ikke at katalogen har 164 sider?

 

Hvordan bestiller man?

Endret av Wolfkiller
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Sitter å blar meg gjennom ebay etter noen ordentlige whiskyglass. Finner blant annet Glencairn, Ardbeg, Laphroiag, Riedel osv osv. Er det noen eller en spesiell type dere absolutt vil anbefale?

 

Glencairns er det ultimate for whiskysmaking både for smak og lukt, Riedel er god for smak men ikke for lukt.

Ardbeg glasset har jeg ikke, men skulle gjerne hatt et.

Lenke til kommentar

Om du ikke har tenkt å skåle med glassene ville jeg valgt Riedel, men ingenting er perfekt. Denne siden oppsummerer det greit:

http://www.lascotchc...om/GlassReview/

 

Har mange whiskyglass, men Glencairn eller Cognacglass av tulipantypen er klart favoritt særlig når det gjelder lukt men også smak.

 

Riedel har det positive at den treffer tungen på en meget god måte, så smak er veldig god, men lukt er helt elendig, og de er kanskje også de skjøreste glassene jeg eier, og jeg har endel glass.

 

Bruker aldri Riedelglassene, de eneste gangene er om jeg vil ha en søt dessertwhisky som nødvendigvis ikke skal luktes så veldig.

Endret av Wolfkiller
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har virkelig fått sansen for Laphroaig sin 10-åring. Røyken som setter seg i hele munnhulen gir en fantastisk ettersmak. Trodde egentlig ikke jeg var veldig fan av røykfylte whiskyer etter et forsøk på en Bowmore Enigma som ble altfor kraftig for meg, men angrer absolutt ikke på at jeg plukket med meg en flaske.

 

Forøvrig gikk jeg til innkjøp av en flaske Maker's Mark forleden. Har ikke smakt mye bourbon før, men det har absolutt sin plass. Veldig lettdrikkelig, smaker litt karamell og honning. Skal forsøke den i noen bourbon-baserte drinker fremover, som Manhattan og Old Fashionedi. I den forbindelse; er det noen andre bourbons på polet som også kan anbefales?

Endret av Henrik C
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Impulskjøp Bowmore Tempest 10 cask str.55,1%

Batch 4.

 

Bowmore-Tempest-Batch-4-Islay-Single-Malt-Whisky-07-Liter_zpsbf7cdc35.jpg

 

God whisky med høy prosent til prisen, 100kr rimeligere på polet enn i Danmark.

 

Fruktlukt og smak, salt, vaniljepreg og sødme som følge av firstfilled fat, fatpreg... Aner litt eldre toner enn 10 år, lite røyk i lukt, men kjenner torvrøyken godt i smak. Trenger 2-3 teskjeer vann da prosent er veldig høy-

 

Litt lite røyksmak/torv i denne enn fleste Islay. Gøy å prøve, blir ikke gjenkjøp.

Endret av Wolfkiller
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Da vil jeg utfordre deg til å blindsmake JD mot et par speyside single malts. Du kommer til å bli overrasket. Den er faktisk en av de bedre blends. Jeg ble svært overrasket selv da jeg faktisk bommet i en slik blindsmaking.

Klarer ikke helt se for meg når jeg kunne tatt en slik blindsmaking (da jeg aldri kjøper JD), men jeg er ganske sikker på at jeg smaker forskjell på dårlig bourbon og Speyside whisky. :)

Endret av Barista Bob
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...