Gå til innhold

Banekjøring i utlandet, hvor?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Noen kompiser og jeg har tenkt på å kjøre fra oss litt på bane, da altså å kjøre fete biler osv. Den eneste jeg foreløpig har funnet, er i England, og heter Everymanracing. Noen her inne som vet om andre steder i Europa dette foregår? Eksempelvis Sverige eller Tyskland? Dette er noe som skal gjøres i løpet av noen ukers tid, så hvis noen har noen gode tips, blir vi svært fornøyde! :)

 

På forhånd takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

jeg skal til tyskland og kjøre SLK`en og Gixxern på bane i sommer! skal først se på MotoGP løpet og hvis det er mulig så kansje jeg skal kjøre på den banen (sachsen ring eller ossen det skrives) eller så er jo den andre banen (husker ikke navnet nå) som er så lang og ganske teknisk avansert åpen for kjøring, du kan jo bare få leid deg en ferarri 360 eller no å kjøre litt med den på den banen eller no :p

Lenke til kommentar

Har nå faktisk fått tips om å kjøre på andre baner i Tyskland, bl.a med Audi RS4 (den nye) og andre fete Audi'er. Da er jeg iogforseg i himmelen. Skal snakke med folk jeg kjenner ang navn på baner, priser osv. Ser ut til at jeg kan dra til tyskland. Hadde vært konge, med venstrestyrte biler.. :)

Lenke til kommentar

I England har de noe som kalles TrackDays, hvor diverse baner rundt om i landet kan benyttes av hvem som helst med en bil og et førerbevis. TopGear hadde en sak om dette i juni i 2003 hvor man ser folk komme i sine sport/fritidsbiler (noen dukket faktisk opp i diesel-stasjonsvogner). Gjorde et par søk rundt om kring og fant nettstedet TrackDays.com. Her er det ikke bare baner rundt om i storbrittania men også andre steder rundt om i europa.

 

http://www.trackdays.co.uk/tracks/

 

Om du tenker å dra dit uten en passende bil finnes det mange forskjellige muligheter. Du kan leie en bil hos en litt mer ekslusiv bilutleier for en grei pris og ta den med til en bane (drar du til nürburgring vil jeg påståd at du trenger litt erfaring med racing, ettersom du sjeldent kjører alene). Et annet alternativ er at du kontaker et spesielt firma (dagbladet hadde en artikkel om dette for et par mnd. siden) som ordner en racingbane og et rikt utvalg av skikkelig ekslusive biler (Ferrari 360, Porsche 911 GT2, Lamborghini Gallardo/Murciélago, Aston Martin DB9 etc.) og hvor du betaler en sum for hver runde du kjører. Med i bilen får du med en slags rådgiver/instruktør som har peiling og som gir deg profesjonelle racingtips. Sett bort i fra den stive prisen, skal dette være en opplevelse som er verdt pengene i følge dagbladets journalist. Er ikke helt sikker på hva firmaet het men jeg kan prøve å finne det.

Lenke til kommentar
VG hadde en liknende artikkel med nevnte biler, og det var www.everymanracing.co.uk . Hvis dette er noe annet, vil jeg mer enn gjerne høre om det! Så setter pris på flere innspill! :)

6416737[/snapback]

Det var den VG artikkelen jeg siktet til, husket om det var VG eller Dagbladet som skrev det :p

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Nürburgring er en herlig klassiker, men den er meget lang, vanskelig å lære seg og har så godt som ingen avkjøringssoner. Derfor vil jeg tro det tar noen dager før man kan gi jernet der. Dessuten er banen full av andre biler og motorsykler man må passe seg for. Ringen er noe jeg enten ville ha tatt som en opplevelse i en del av en actionferie hvor mesteparten av banekjøringen foregikk på en snillere bane, eller hvis jeg hadde tid til å være der i flere dager og virkelig lære banen. :)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Mens vi er inne på Ringen; Jeremy Clarkson prøvde jo å lære seg banen på 3-4 dager for å komme under en bestemt tid... Og som god TV er, klarte han det... Er sikkert fullt mulig å lære seg banen i løpet av ett par dager...

 

Ellers er det vel noen baner som har "opplevelsesdager" sånn som det er på Rudskogen? (Leie bil og bane i en dag å kjøre race med racing-biler osv...)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...