Gå til innhold

orginalobjektiv vs andre


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Er orginalobjektiv til det kameramerket en har bedre enn andre merker? Altså hvis man har et nikon kamera, er da nikon objektivene bedre enn f eks sigma sine? Går det ann å sette canon objektiv på et nikon kamera?

6366056[/snapback]

 

 

Nikkor er ikke nødvendigvis bedre enn Sigma, Tamron e.l.

Alle merker lager linser i forskjellige klasser, begynner klassen, midklassen og en proklasse. Så flere linser fra Sigma er bedre en mange linser fra Nikon. Ofte får du også mer for pengene hvis du kjøper 3rd party linser. Men selvfølgelig er det originalen som har de aller beste (som regel)...men også for en pris!

 

Canon kan ikke brukes på Nikon, da må det manipuleres med kamera.

Lenke til kommentar

Det blir vel umulig å svare enten ja eller nei på dette, bortsett fra ditt siste spørsmål; Nei, Canon passer ikke på Nikon. Det skal dog finnes løsninger som gjør dette mulig, men sånn i utgangspunktet kan du ikke skru et Canon-objektiv rett på et Nikon-hus uten videre.

 

Sigma er ofte minst like bra som tilsvarende original optikk, da gjerne til en rimeligere pris. Både proffer og fotoidioter benytter seg av uoriginal optikk, men det fins jo de som MÅ ha kun originalt. Har ikke satt meg grundig inn i saken, men mitt inntrykk er at bl.a. Sigma og Tamron lager optikk som trygt kan måle seg med originaloptikken. Korrekt mi if aim rång.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...