Gå til innhold

Mobil stasjonær - bærbar PC til maks 13 000


Anbefalte innlegg

Jeg har tenkt å anskaffe meg en ny bærbar datamaskin (den gamle tok kvelden). Tenkte meg sånn opptil 13 000-kronersklassen.

 

Jeg bruker hovedsakelig maskinen til Opera og IRC (IRC oppe hele tiden), samt noe HL2-spilling (og også Generals nå og da). Ønsker et grafikkort som kan kjøre disse spillene på svært høye spesifikasjoner, og muligens også nestegenerasjons-spill. 80 GB eller mer er ønskelig. Ser en del DVD-filmer, skriver et dokument i ny og ne osv. Litt Bittorrent nå og da. Ganske standard bruk for en wannabe-nerd.

 

Driver ikke med videoredigering osv, så dobbeltkjerne er unødvendig. (?)

 

Jeg vil gjerne ha en skjerm som kan ta litt høye oppløsninger, dvs. minstekravet er 1280 x 800 og oppover. (1920x1200 er svært fristende - selv om det sikkert blir dyrt!) Jeg tar meg den frihet og slenger inn et ekstra spørsmål her: Er det grafikk-/skjermkortet som avgjør hvor høy oppløsning du kan kjøre på en bærbar PC?

 

Ingen spesielle krav til fysiske mål, men ville være fint om den ikke veier over 4 kg. Batteritid er hipp som happ, likeså skjerm (tommer).

 

Trådløst nettverkskort er nødvendig, ellers ikkeno blåtann, masse USB-innganger osv. CD-/DVD-brenner er også komplett unødvendig, så lenge jeg kan se DVD-filmer.

 

Jeg har for øvrig ingen peiling på grafikkort, og jeg vet det var ei side der man valgte fra en rullegardinliste hva slags grafikkort man hadde, og så kom det fram hva slags generelle spesifikasjoner man kunne kjøre krevende spill med. Sida var på svensk, ringer det noen lamper?

 

Har sett på en del modeller, men er VELDIG åpen for forslag, ettersom jeg egentlig ikke kan noe om dette. Innser også at det sikkert er vanskelig å få til en sådan god PC til under 15 000 ...

 

Har sett på og vurdert:

 

* ASUS A6Kt

 

*ASUS A6Ja - Det står at grafikkoppløsningen "varierer", hvor kan man se maks oppløsning og evt. pris på dette?

 

 

Samt noen Fujitsu Siemens Amilo- og HP-modeller som jeg ikke husker navnet på.

 

Hadde (hvis det er interessant) tidligere en Fujitsu Siemens Amilo D 1840 som fungerte ganske bra, men den var utstyrt med ATI Mobility Radeon 9600, og kunne kjøre ca. middels grafikkinnstillinger på HL2. Den skal visstnok også ha en "treg" harddisk, men dette merket jeg ikke noe til.

 

Nokre anbefalingar?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

for det første: nei, såvidt jeg vet har skjermkortet ikke noe å si for hva slags oppløsning det kan være på maskinen. såvidt jeg husker kom dell sin 9400 med integrert grafikkort samtidig som man kunne få 1920 x 1200 oppløsning. med mindre jeg tar helt feil, har det derimot noe å si for hva slags oppløsning du kan ha på en ekstern skjerm. noen av skjermene som selges i dag krever at du har en dual dvi-utgang, tror jeg da. (mye synsing her, noen andre får rette meg hvis jeg tar feil)

 

Tilbake til maskinen din; jeg tror faktisk 9400 vil være et godt alternativ for deg. fjern garantien, øk oppløsningen og skjermkortet, og du har en god maskin til 13.190,- kr. kjøp en 512 MB brikke hos en eller annen netshop og du får 1bg minne mye billigere om du oppgraderer på dell

Lenke til kommentar

Hei!

 

Personlig ville jeg nok valgt ASUS A6Kt i den prisklassen. Blant annet fordi den har en 64bits cpu som gir god ytelse til spill og er fremtidsrettet. Kanskje du kan bruke resten av pengene på mer minne eller raskere disk?

 

Om du vil ha dobbeltkjerne så kan du vente på Turion X2, som skal vel være i hyllene snart.

 

Hilsen,

efikkan.

Lenke til kommentar
Tilbake til maskinen din; jeg tror faktisk 9400 vil være et godt alternativ for deg. fjern garantien, øk oppløsningen og skjermkortet, og du har en god maskin til 13.190,- kr.

6321094[/snapback]

 

Takk for linken, driver og leker meg litt med bygg PC-funksjonen på Dell nå. Idioti at man ikke kan utelukke en sånn Office-pakke ...

 

Hvor hen ligger forresten lista når det gjelder ATI MOBILITY RADEON X1400? Henviser til dette temaet.

 

Hva slags minne og prosessor bør jeg velge? Hva er f.eks. forskjell på 1024MB 533MHz DDR2 SDRAM (2x512) og 1024MB 667MHz DDR2 SDRAM (2x512)? Begge koster det samme, ifølge sida.

 

Forresten, jeg stusser litt over det du skrev:

kjøp en 512 MB brikke hos en eller annen netshop og du får 1bg minne mye billigere om du oppgraderer på dell

Skal jeg kjøpe en ekstra 512 MB-brikke hos en annen produsent, vil det bli billigere? Det står samtidig at jeg får 1GB minne mye billigere om jeg oppgraderer på Dell! Hva skal jeg velge her?

 

 

 

Efikkan: Nei, dobbeltkjerne var ikke nødvendig. :p Men jeg synes likevel 9400-maskinen virket veldig fristende. Spesielt med såpass oppløsning, jeg er bare spent på hva det grafikkortet presterer.

Endret av Skoony
Lenke til kommentar

Husk at en høyere oppløsning på laptop'en gjør at spill og grafikk som skal fylle hele skjermen må kjøres i høy oppløsning.

 

Jeg sitter nå på en XPS m170 med 1920x1200, og skulle nok sett at jeg hadde hatt en mindre oppløsning når jeg gamer "som værst". Nå gjør jeg sjelden det, men du vil helt klart merke etterhvert at grafikk løsningen din blir for dårlig for skjermen din. Det er kjipt å spille i 1280x1024 på en 1920x1200. Blir mye svart rundtomkring!

 

(du kan jo tenkte deg hva Oblivion med all settings til maks krever av en maskin i 1920x1200...

Lenke til kommentar

Hehe..

 

Men, uansett, hvor bra er egentlig dette grafikkortet? Hjelper ikke mye for meg å se på statistikker, ettersom jeg ikke skjønner noe av dem :cool:

 

dale: Man kan vel skru ned oppløsninga for spill? I egenskaper for skjerm, mener jeg. Problemet er jo stort sett at det er for mange spill som ikke støtter vidskjerm... :no:

 

Edit: Ser ut som om det er tilbud på Dell akkurat nå, får visst en printer med på kjøpet :roll:

 

Men før jeg kjøper, må jeg vite litt om hva slags RAM og prosessor jeg burde velge... hva er mest for pengene? Som nevnt tidligere, er det to forskjellige RAM-alternativer på sida, som begge koster like mye.

* 1024MB 533MHz DDR2 SDRAM (2x512)

* 1024MB 667MHz DDR2 SDRAM (2x512)

Endret av Skoony
Lenke til kommentar
Hehe..

 

Men, uansett, hvor bra er egentlig dette grafikkortet? Hjelper ikke mye for meg å se på statistikker, ettersom jeg ikke skjønner noe av dem :cool:

 

dale: Man kan vel skru ned oppløsninga for spill? I egenskaper for skjerm, mener jeg. Problemet er jo stort sett at det er for mange spill som ikke støtter vidskjerm... :no:

6324227[/snapback]

 

Problemet er at det er en LCD skjerm, du kan ikke bare "skru" ned som på en CRT. Skrur du ned til 1280*1024 får du en svær svart ramme rundt spillet. Hvis du skjønner. Det er mulig å tvinge maskinen til å dra bildet ut, men det blir ikke bra. Men det har jeg dårlig erfaring med, det blir ikke bra! De fleste spill jeg har vært borti støtter 1920x1000.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...