Thlom Skrevet 14. juni 2006 Del Skrevet 14. juni 2006 Om du ikke har ferdighetene inne, går det jo an å få kjøpt nogenlundene ferdig laget. 6304384[/snapback] Smaker dritt. Lenke til kommentar
Chalciporuspiperatus Skrevet 14. juni 2006 Del Skrevet 14. juni 2006 Jeg vil også bli kokk når jeg blir stor! Kreves det skilz på skolen eller? Lenke til kommentar
Ni kon Skrevet 14. juni 2006 Del Skrevet 14. juni 2006 Mitt forslag om det ikke er for sent .) Et virkelig godt måltid med en du liker skal være Forførende Lekende Spennende Eksotisk Det skal og være enkelt og spennende Forrett: Scampi i Chillisaus. Kjøp en pakke frosne rå!! (ikke kokte) Scampi. Ta ut 3-4 stykk til hver an dere. La de tine og fjern skallet. (du kan la en liten del av skallet på halen være igjen for håndtak. Fres litt finhakket løk og hvitløk i panna (sterk varme) med litt olivenolje og smør. Hiv oppi Scampiene. Disse blir røde så og si umiddelbart. La de bli røde på alle sider. Legg på et fat som dere deler Og hell Chillisaus over. NB: de selger best Chillisaus på invandrerbutikker .) Server vann med isbiter og en bit sitron som du presser i vannet Grunn til forretten: Chilli øker magesyren og gjør deg i stand til å fordøye maten som kommer fortere. Chilli er dessuten slankende. Scampi er dritsundt. Samme er hvitløk og løk. Prøv å få med hvitløken og løken fra panna. Dette tar: maks 5 minutter med skrelling av Scampi. Kostnad: 20 kroner pr person Hovedrett: Hva du føler du kan diske opp med. Mange sier fisk er fy fy. Men her kan du virkelig gjøre store saker. Alt avhenger av deg og dine evner og lyster. Skulle jeg servert noe utrolig spennende og kult hadde jeg servert fisk eller kylling. Rødt kjøtt er ikke bra da det er tung mat og du blir ikke like klar til det som skal skje etter måltidet. Er du interessert i fisk kan jeg slenge opp et forslag som virkelig imponerer, uten at du trenger å være verdensmester. Dessert: Grill en banan i ovnen. La den bli sort på skallet. Skikkelig sort .) Ta den ut, del den og server vaniljeis og sjokoladesaus til. NB! En halv holder da det er mektig som f. Tid å lage: Du bruker nok 10 min (Men ovnen må være varm og stekingen av bananen tar nok 7-8 minutter) Så du bruker i realiteten ikke mer enn 2-3 minutter Kostnad: 15 kroner pr person Noe søtt til slutt setter ofte en liten spiss på måltidet. Husk dog at det må være lite i hver servering. Mette folk har ikke samme driv til det som skal skje etterpå Lykke til Lenke til kommentar
phnx85 Skrevet 14. juni 2006 Del Skrevet 14. juni 2006 (endret) Siden du går kokkelinjen regner jeg med du kan anrette maten og kan garnityr. Ser det bra ut et det pluss i boken En rett jeg liker å lage er pasta med wokgrønnsaker, kyllingfilét og en god saus.Synes Kylling Bretange (eller hvordan det nå skrives) passer bra. Forslag til anretting: Legg et lag med pasta i bunnen, legg så en liten "haug" med grønnsaker opp på pastaen og oppå grønnsakene legger du en filét som du har strimlet 3-4 ganger. Sausen heller du rundt kanten av pastaen. Edit: oyvind_dahl hadde er bra tips, ikke lag for store porsjoner. Mindre porsjoner ser bedre ut og man blir ikke så trøtt og slapp etter maten. Til dessert kan du gjøre noe så enkelt som å bruke langpanne-sjokolagekake (utrolig enkelt å lage). Skjer et stykke formet som et hjerte. Som garnityr kan du bruke sitronmeliss (eller hva den blomsten heter) og strø littegrann melis på toppen. Eventuelt kan du bruke litt jordbærsaus rundt på fatet og skrive f.eks "Glad i deg" eller noe annet søtt. Bare fantasien setter grenser. Lykke til Endret 14. juni 2006 av phoen|x Lenke til kommentar
k1mzor Skrevet 14. juni 2006 Forfatter Del Skrevet 14. juni 2006 Overaskende hvor mange Hardware folk det er som har peiling på god mat Lenke til kommentar
warpig Skrevet 14. juni 2006 Del Skrevet 14. juni 2006 Lag sånn spaghetti også gjør du det samme som i lady og landstrykern eller hva den heter 6304698[/snapback] Det tenkte jeg på, men det var det visst ingen her som var enige med meg i. Lenke til kommentar
Thlom Skrevet 14. juni 2006 Del Skrevet 14. juni 2006 Scampi i Chillisaus. 6304941[/snapback] Bra tips over heile fjøla. Men vær OBS på at ikke alle liker Scampi. Er nok ingen slager hos ekstremt kresne ganer. BTW: Du skal være glad kjæresten din ikke er vegetarianer. Da blir romantisk middag ei utfordring av dei store. hehe Lenke til kommentar
Skagen Skrevet 15. juni 2006 Del Skrevet 15. juni 2006 Sitronmarinert laks med ris og grønnsaker. Fantastisk lett å lage, fantastisk godt. Lenke til kommentar
Kanetheheatsink Skrevet 15. juni 2006 Del Skrevet 15. juni 2006 (endret) Jeg går Kokkelinja, så er ikke noe problem å lage eller spise maten Da syns jeg du skal gå for fløtegratinerte poteter med enten kjøtt eller rød fisk. 6302581[/snapback] Nå ble jeg veldig sulten! Fløtegratinerte poteter er veldig, veldig godt EDIT: Vi skulle arrangert en HW.no kveld /m middag xD Endret 15. juni 2006 av Kanetheheatsink Lenke til kommentar
The Norwegian Skrevet 15. juni 2006 Del Skrevet 15. juni 2006 McDonalds... funker fett det. Eventuellt Biff med fløtergatinerte poteter. Lenke til kommentar
k1mzor Skrevet 15. juni 2006 Forfatter Del Skrevet 15. juni 2006 Middagen var en suksess Og deserten jeg fikk etterpå var værdt alt strevet Takker for alle tips i denne tråden. Lenke til kommentar
Ni kon Skrevet 15. juni 2006 Del Skrevet 15. juni 2006 Du serverte`? ju3wqoohgw342 Lenke til kommentar
k1mzor Skrevet 15. juni 2006 Forfatter Del Skrevet 15. juni 2006 Ditt forslag Tenkte jeg skulle prøve noe nytt Funka bra! Lenke til kommentar
Neppe Skrevet 15. juni 2006 Del Skrevet 15. juni 2006 Du deler ikke detaljer for hva som skjedde på kvelden da ? Lenke til kommentar
Ni kon Skrevet 15. juni 2006 Del Skrevet 15. juni 2006 Ditt forslag Tenkte jeg skulle prøve noe nytt Funka bra! 6313101[/snapback] nice:) Si fra om du vil ha en GENIAL fiskerett da. Jeg garanterer at denne vil snakkes om i flere år etterpå Lenke til kommentar
shizz kebab Skrevet 15. juni 2006 Del Skrevet 15. juni 2006 (endret) Si fra om du vil ha en GENIAL fiskerett da. Jeg garanterer at denne vil snakkes om i flere år etterpå 6313153[/snapback] Er det mulig jeg kan få den? Siden jeg hadde bursdag for to dager siden? Endret 15. juni 2006 av shizz kebab Lenke til kommentar
Ni kon Skrevet 15. juni 2006 Del Skrevet 15. juni 2006 Her er den: Jeg GARANTERER at denne vil bli snakket om i hundrer av år .) Pescados a la sal , dorada a la sal Uansett. Kjært barn mange navn:) Du skaffer en fisk som ikke er filitert. Jeg bruker piggvar, men den koster noe. Poenget er at flyndrefisk er bra, men du kan så og si bruke hva som helst. Sett ovnen på 200 grader. Kjøp en pose eller to med grovt havsalt (mener de kommer i 5 kg poser). Koster nesten ingen ting .) Dekk en plate med 1-2 cm salt. Legg på fisken (nb putt gjerne litt urter inn i ulike åpninger, men pass på at du ikke har filitert den. Huden MÅ være med. Dekk fisken med 1-2 cm lag med salt (blir gjerne litt pyramideform som oftest). Før du bruker saltet kan du blande inn litt eggehvite i den. Sett inn i ovnen 30 minutter (avhenger av størrelse på fisken). Du kan gjerne bruke litt mer tid de første gangene, til du lærer hvor lenge den burde stå Hva skjer? Saltet stivner slik at du river av svære saltbiter når du serverer den. Fisken får perfekt smak og er svært saftig. MEn måten du serverer på er genial.. Lenke til kommentar
Snillingen Skrevet 15. juni 2006 Del Skrevet 15. juni 2006 Det samme kan gjøres med Kylling Lenke til kommentar
k1mzor Skrevet 15. juni 2006 Forfatter Del Skrevet 15. juni 2006 Den er notert oivind_dahle Lenke til kommentar
Nstin Skrevet 15. juni 2006 Del Skrevet 15. juni 2006 oivind_dahle, ble sulten når jeg leste de to rettene to skrev opp jeg. Selvom jeg ikke liker fisk. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå