Gå til innhold

Skapet mitt trenger AIRCONDITION!


PacAnimal

Anbefalte innlegg

Jeg har et skap fullt av datamaskiner...

 

Jeg har en stor vifte som blåser luft inn, og 2 små vifter som blåser luft ut. Dette holder rett og slett ikke. Pga. lydnivå er det ikke aktuelt å bore flere hull til vifter. Problemet her er ikke at komponentene i seg selv blir varme, det er at luften i skapet generelt blir for varm, og det er denne luften jeg trenger å kjøle ned.

 

Mitt siste påfunn var en portabel aircondition som kunne stå inne i skapet, trekke inn varm luft, gi fra seg kald luft og spytte den varme luften ut gjennom et rør jeg kan slenge ut av vinduet eller noe. Jeg sliter dessverre med å finne en aircondition-enhet som er liten nok. De fleste er ikke dimensjonert med klesskap i tankene...

 

Noen som har tips om små aircondition-enheter, evt. andre løsninger for å flytte ganske voldsomme mengder varmluft uten for mye støy?

Endret av gothtec
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel..

 

Aircondition dyrt, men på en annen side er det ikke gunstig å trekke den varme lufta fra skapet inn i rommet. Det blir utrolig varmt i sommersesongen.

 

Kanskje du burde stille deg spørsmålet om det er nødvendig å ha så mange pcer? :p

 

Et alternativ er å endre litt på oppsetet slik at alle pcene er i bunn av skapet. I bunnen av skapet kan du ha et luftehull som blåser ut (enten til et annet rom, eller ute hvis du har muligheten til deg). I toppen av skapet kan du ha et luftehull som blåser inn kald luft (enten fra et annet rom, eller ut).

 

Håper du forstår hva jeg mener.

Lenke til kommentar

Jeg går ut fra at du har innsuget nede på den store vifta, og at du blåser ut oppe en eller annen plass. Slik det ser ut på bildene dine suger du inn luft under og på sidene av skapet. Jeg tror du har liten garanti for at dette fungerer i praksis.

Vifta suger nok mer luft fra innsiden av skapet enn den gjør utenfra.

 

Jeg tror jeg ville tettet skapet med en tetnings list hele veien rundt og laget til noen kanaler/'ducter' mot utsiden. Kan mekkes til av papp7dassrullkjerner og ductteip. Jeg ville laget en bred 'duct' som kunne lede inn luft gjennom bunnplata innenfor døra ned mot gulvet, og noen ducter oppe som leder ut lufta i topp eller på sidene.

 

Jeg tror det har mye for seg å lede lufta riktig slik at luftstrømmen utnyttes maksimalt. Kanskje man kan spare noen vifter på det.

 

PS: Husk å sette grill på den nede dersom du vil verne om hybelkaninene...

 

 

EDIT: Fant noe som kanskje kunne være av interesse. Her

 

Elfa forhandler Schroff i skandinavia, men kan ikke se at de har de. Sikkert innforj. dyrt..

Endret av Fhj
Lenke til kommentar
EDIT: Fant noe som kanskje kunne være av interesse. Her

6284714[/snapback]

 

Akkurat noe slikt er det jeg trenger! Finner ikke forhandler i skandinavia, dog... :no:

6291041[/snapback]

 

Du kan jo forhøre deg i UK eller Tyskland.. Stikk en email avgårde og hør hva de sier om pris og slikt. Håp at de ikke er EU Facister (Sender ikke utenom EU)..

 

Dersom du går direkte inn på Schroff kan du velge hvilket språk/hovedside du vil inn på..

 

Litt off topic, men de har mange stilige tjenester der hos Schroff. De kan bl.a. laserkutte 19" Rack bakplater/Frontplater etter autocad tegninger på bestilling 1-100 stk.. Tøft!! :dribble: Har nettopp bestilt meg et 2U rack til å bygge inn xboxen min i!

 

Anyway, good luck!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...