Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Worklog/Showcase: 1974 VW 1300S (Endel rust å ta)


Anbefalte innlegg

Tenkte jeg skulle lage en prosjekt tråd om bobla mi nå. Først litt om bilen:

  1. Har vært i familien siden den ble kjøpt ny 30. mai 1974. Er akkurat EU godkjent.
  2. Kilometerstanden er litt usikker, men den står på 08370km nå, og den har i hvertfall snurret to ganger, mulig mer. I tillegg teller den 1 km som ca 850 meter, så det er ikke så mye hjelp i den telleren.
  3. Motoren var orinalt en 1.6 på 50hk, men den skar seg da forrige eier kjørte den tom for olje, og da ble det satt i en 1.5l på 44hk og rundt 90nm som står der nå.
  4. Forbruket er rimelig usikkert nå, men jobber med å få målt det, men er ikke så lett med den kilometertelleren som er der.

Slik som bilen er idag er det endel rust på den som jeg hadde tenkt å få tatt i løpet av sommeren, er i hvert fall det som er den store planen. Planene for bilen foreløpig er:

  1. Fjerne det meste av rusten, i hvertfall det som må tas.
  2. Prøve å få til varmetrådene i bakruta
  3. Få til noe slik at det ikke dugger så mye på rutene inne i bilen, særlig om vinteren
  4. Bytte det meste av tepper og sånn på gulvet og veggene.
  5. Rense setene litt.

Noen bilder av bilen:

Det første er 2 år gammelt og er med noen stygge rød rutete setetrekk på, resten tatt i går.

Boble.jpg

 

IMGP2737.jpg

 

IMGP2736.jpg

Innvendig:

IMGP2740.jpg

 

Og så litt bilder av rusten jeg vil gjøre noe med:

Nede ved bakskjermen:

IMGP2724.jpg

Gulvet bak på høyre side, litt små hull rundt om her, så her må det endel til.

IMGP2732.jpg

Gulvet bak på venstre side, i hvert fall ikke noe hull.

IMGP2743.jpg

I dørstolpen, synes dette ser ganske ille ut

IMGP2744.jpg

Rundt døra på venstre side, ser rimlig likt ut på høyre dør

IMGP2745.jpg

 

Noen som har noe forslag til hvordan jeg skal gå fram for å fjerne denne rusten? Lurte på om det kanskje var en ide å kjøpe noe punkt-sannblåsings greie? Dørene er det kanskje best å bare få bytte, men da blir det vel en god del i lakkering av disse? Skal helst gjøres så billig som mulig dette. Gulvet på høyre side må vel kanskje sveises litt siden det er rustet noen små hull der?

Endret av trondbue
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser veldig fin ut på litt avstand ja, men kommer du nærme nok å ser nøye nok ser du rusten. Men den ble lakkert for 7 - 8 år siden eller noe av de som hadde den før, så derfor der den fin ut i lakken. Desverre var de ikke grundige nok på rusten før de lakkerte.

Lenke til kommentar
Ser veldig fin ut på litt avstand ja, men kommer du nærme nok å ser nøye nok ser du rusten. Men den ble lakkert for 7 - 8 år siden eller noe av de som hadde den før, så derfor der den fin ut i lakken. Desverre var de ikke grundige nok på rusten før de lakkerte.

6272090[/snapback]

 

 

siden lakken er så ny så kan du være så heldig at det ikke blir synlig med flekklakkingen din. eg har mine beste resultater med rød flekklakering

Lenke til kommentar

Mulig det blir lettere med flekklakeringen siden det er såpass ny lakk ja. Men hva slags utstyr bør jeg bruke for å ta rusten? Noen som har peiling? Pussepapir er vel ikke det rette å begynne med. Vil det være greit med noen form for sandblåsing? Hva ville dere brukt? Håper å få noen tips her ettersom jeg ikke vet noe særlig om dette nå.

Lenke til kommentar

Hei! :D

 

Som alle de andre sier, så er bilen veldig fin, men rusten i gulvet så ikke helt bra ut..

Nei, kanskje ikke begynne med pussepapir. Det er ikke nødvendig med sandblåsing, men ta deg en tur rundt med vinkelspliper'n.. kanskje også grave litt med slegge og hoggjern i gulvet også... Den rusta i dørene så jo ikke så ille ut..

Begynn med å se hvor ille rusta i gulvet er... hvis det er ille, så skjærer du rust biten ut, og tilpasser en plate.. det er ikke så mye buer eller forminger i bunnplata altså i gulvet på bobla, Dermed ikke så vanskelig å bytte plater i gulvet..

Rusta i dørene pusser du bare med vinkelsliper..så kan du jo se hvor stort problem det egentlig er i dørene..

 

Hvis du kanskje har sett det, så har jeg en worklog jeg også.. 1302 '72 mod.. Så kan du jo sende meg en PM hvis du lurer på noen steder med rust.. og kanskje få noen tips om hva du kan gjøre...

 

Er det ikke rust i noen av kanalene? :thumbup:

 

Mvh 1302-S :cool:

Lenke til kommentar

Så det burde gå med vinkelsliperen? Hva slags utstyr bør jeg kjøpe til den for å bruke den til å pusse rust med? Har veldig lite peiling på dette jeg så. Trodde kanskje det ville være vanskelig å bruke den på gulvet siden det ikke er flatt, men bare noen slags riller hele veien bakover. Så dere mener det burde gå greit med rusten på dørene også? Synes det ser ut som de er rustet omtrent helt vekk i kantene rundt hele døra.

 

Har som sagt lite erfaring med å pusse rust. Det eneste er litt lakrust rundt blinklyset som jeg tok på volvoen i fjor. Ble ikke spesielt fint, og brukte da noe pusse greier på en borremaskin eller noe tror jeg. Tok i hvartfall veldig lang tid å pusse ned husker jeg. Kan jo begynne med rusten i gulvet siden det ikke er så farlig hvordan det ser ut der.

Lenke til kommentar

Altså en pusseakive for metall må du jo nesten ha, og en kappeskive til metall må du jo ha..

Men jeg syntes du burde prøve å grave litt med hoggjern og slegge først, slik at det ikke blir fullt av rust-støv å greier.. Se hvor stort det er du får det..

Det kan nok ta litt tid, men sånn er det jo med gamle biler.. He-he :dribble:

Det hadde jo vært veldig kjekt med sveise apparat til gulvet da... kanskje du har det? eller kjenner noen, som kan gjøre det?! :)

Jeg kan jo ikke si hvordan dørene dine er i stand, men jeg syntesikke at det så ut som det var veldig mye rust, som hadde spist seg inn i metallet.. men det kan vel du se.. På dørene kan du jo gå over med vinkelsliper og pusseskive til mtall.. en tjukk og hard en..så. ser du etterhvert hvordan det er det ser ut.. :)

 

Håper du skjønte hva det var jeg mente :blush::)

 

Mvh 1302-S

Lenke til kommentar

Tenkte meg en tur inn til Biltema utpå dagen i morgen for å få kjøpt inn litt verktøy og slikt som jeg trenger for å få vekk rusten. Får se hva jeg finner som ser greit ut til den jobben jeg må gjør. Noen som kan si meg hva jeg bør se etter? Prøver i hvertfall å se etter noen pusseskiver og slikt til vinkelsliperen.

 

Har ikke sveiseapparat og kjenner heller ingen som har og kan gjøre det billig. Så det får jeg tenke litt mer på. Sveising i gulvet må nok til uansett så.

 

Tenkte å ut å se litt på rusten før jeg kjørte til kr.sand imorgen.

 

Og vil det være greit med slik punktsanblåser på f.eks gulvet og slikt som det er endel rust på? Leste bare litt tips til rustfjerning her der jeg ser at det kan være greit med en punktsandblåser. Ser det koster 179,- på biltema for en, + blåsemiddel da. Ser egentlig for meg at det vil være mye lettere med sannblåsing en pussing ettersom gulvet går opp og ned hele veien (buer opp og ned hele veien). Men har som sagt lite peiling jeg.

Endret av trondbue
Lenke til kommentar

JA verktøy må en ha! :)

Altså det er nok lettere å få vekk rusten iallefall det meste av overflate rusten ved sandblåsing, men du må ha en kompressor for å drive den sandblåseverktøyet. Men hvis du har en kompressor, da er det jo ikke noe problem :!:

 

Håper du får det til da :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Da har jeg i hvertfall kommet litt på vei. Var å handlet inn litt verktøy fra Biltema, men fikk ikke kjøpt så mye da jeg var litt usikker på hva jeg trenger. Fikk kjøpt inne en stålbørste til å ha på borremaskinen og pusseskive for grovrengjøring til vinkelsliperen. Tok rimelig mye den til vinkelsliperen, men måtte pusse rimelig lenge med den til båremaskinen. Men har funnet ut at dette nok ikke er nok. Trenger noe mer, spesielt for å få tatt rusten nede i "sporene" i gulvet da jeg ikke har noe som kommer til her. Noen som kan anbefale noe verktøy jeg kan bruker for å ta rusten der? Kjøpte ikke punktsandblåser, men lurte på om jeg skulle ta å gjøre det like godt hvis det kunne vert greit til å ta rusten i sporene og hjørner på gulvet? Kan vel også være greit for å ta små flekker med rust i lakken? Eller er det andre ting jeg bør bruke for å få tatt rusten på gulvet lettest mulig? Legger ved et bilde av gulvet bak etter at jeg har pusset litt, ser ut som det er mye mer rust på bildet en hva det er.

 

Lurte også på om jeg burde kjøpe noen kjemikalier for å ta knekken på rusten, eller er det liten vits? Slik som denne rusteteren eller denne rustfjerneren (den siste har jeg stående litt av i kjelleren). Hjelper disse tingene noe eller bør jeg heller la være?

 

Har også funnet ut at den metalplate eller den som ligger under døra på førersiden er helt ferdig. Alt for mye rust. Den på andre siden ser ny ut, så er sannsynligvis byttet der. Er vel ikke kanalen, men en plate eller noe som ligger over den?

 

Tenkte meg inn til byen for å handle det jeg trenger etter jobb på lørdag, så hadde vært fint med noen tips før det. Tenkte å se om jeg kunne få gjort litt mer med den imorgen også.

post-14298-1151538646_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Den rustfjerneren du har bilde av, altså den du har i kjelleren den funker fett syntes jeg... Men noe vits er det nok ikke der.. Jeg syntes du kanskje burde få tak i deg en multisliper (Vet ikke om Biltema har det, men vet at Clas Ohlson og europris har det, hvor de ikke er alt for dyre.)

Hvis den rusten som det er bilde på i gulvet, går igjennom hele gulvet, altså at du kan ta et hoggjern, eller en skrustrekker å får den igjennom, så ville jeg skjært ut hele den biten, Og byttet denne, enten lage en ny bit og forme den, eller se om Veng har en sånn en. www.veng.no

 

Mvh

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...