Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

cheating på eksamen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nei, men jeg har vært med på behandle fusk-saker i høyskolesystemet, og det er ikke alltid de får fortsette på skolen den nærmeste tiden.

 

Det viser seg ofte det at noen bruker så lang tid på å forberede fusket, at de like godt kunne ha lært seg stoffet i stedet..

Lenke til kommentar

Har aldri gjort det, nei.

 

Husker mange jukset på en tentamen (mange år siden, så husker egentlig ikke hva det var, dette var på videregående), men mange av de idiotene dumpet jukselappene i papirkorga på toalettet, hvorpå lærerne oppdaget det etterpå. Da måtte vi alle ta den om igjen. Så har lite til overs for cheatere. :mad:

Endret av Smirnoff
Lenke til kommentar

Det dummeste du kan gjøre er å jukse på en eksamen..

Blir du tatt blir det mildt sagt et helvette for deg...

Uansett, så skal det være veldig vansklig å jukse på en eksamen..

Ettersom lærerne sjekker ALT som er på pulten din, gjorde det på min skole..

 

De som bruker pc under eksamen kan egentlig jukse som bare det, bruke en memorystick ect..

Men på skolen vår så har dem et program på nettverket som logger alt som skjer, altså vis jeg overfører en fil fra en cd ect. så blir dette logget... Noen som ble tatt under tentamen! Men de ble "tatt" når dem hadde levert inn ALT.. Også fikk dem nedsatt, også fikk dem en ny sjanse.. Men en enda vanskligere prøve..

 

Var også noen jeg kjenner som klarte å sende sms til hverandre under tentamen, så tekstene deres ble utrolig like.. Men her ble kunn han ene tatt, ganske utrolig at ikke begge ble tatt for fusk.. men men...

 

Men lærerne må enten ta deg med en gang, eller så kan dem ikke si noe! De kan ikke komme 2 uker etter tentamen også si at du jukset med ett eller annet.. så sånn er det..

 

Men det lønner seg ALDRI å jukse, samme hva det gjelder :)

Lenke til kommentar

Det kan fort svi noe alvorlig, spesielt innen høyere utdanning. Da kan det fort koste en del penger gjennom tapt stipend.

 

Så, lær dere stoffet, og sats på at det går på "gamle måte", uten å risikere å bli utestengt fra _all_ høyere utdanning i 12 måneder, som i verste fall vil medføre at man mister 1,5 år.

Lenke til kommentar
Men lærerne må enten ta deg med en gang, eller så kan dem ikke si noe! De kan ikke komme 2 uker etter tentamen også si at du jukset med ett eller annet.. så sånn er det..

 

Men det lønner seg ALDRI å jukse, samme hva det gjelder :)

6266887[/snapback]

Nja, det kommer vel litt an på situasjonen? En jeg kjenner ble tatt i ettertid på en eksamen. Han hadde tatt med noen ark hvor han hadde skrevet en tekst som var kopiert rett fra en bok. Når sensor og lærer skulle vurdere besvarelsen, la de merke til dette og så ble han tatt i fusk i ettertid.

Lenke til kommentar

juksa sånn delvis på en matteprøve på ungdomsskolen.

 

var en del vi skulle regne uten kalkulator. da måtte alle legge kalkulatorene ved kateteret.

 

tok bare å la dekslet der oppe, men jeg hadde kalkulatoren i penalet. ble plutselig mye lettere

:)

 

har aldri juksa med noe på videregående. er ikke i nærheten av å stryke i noen fag, og er bare teit å bli tatt for det.

Lenke til kommentar

Er vel ikke stolt av det, men klarte faktisk å jukse. Det har sammenheng med at en kamerat sa det var klin umulig, og for å forbedre en nokså hengende karakter i Biologi (som jeg har tatt svært useriøst siden det er blomster og natur :p).

 

Jeg hadde eksamen i norsk på onsdag. Tok med et par notatark hjem. Fylte den med masse nyttig kunnskap. Hadde dem i ermet da jeg gikk inn. Etter den lille kontrollen så satte jeg igang.

 

3 vakter i rommet. Når en tilfeldig elev gikk ut på do med én vakt, så rakk to kamerater opp hendene for å spørre om noe. Bare for å få begge resterende vaktene til å komme bort til dem. De spurte et eller annet jallaspørsmål, og da hadde jeg tid til å trekke frem rullen jeg hadde i ermet ut på bordet. Når vaktene senere gikk ut, så hadde jeg ikke noe der utenom masse notatark og eksamensark. Notatarkene hadde stempel så det var jo ingen problem.

 

Satt til siste slutt, så trengte man ikke å levere notatarkene :)

Lenke til kommentar

En annen kamerat jukset som et helvete da han kom opp i matte. Han hadde masse eksempler (dataskrevet) i ermet han også. Dro frem arkene og stiftet det fast til selve eksamensoppgaven. Da de sjekket rundt så løftet han bare eksamensoppgaven og da så man ikke at noe var stiftet fast bak :)

Lenke til kommentar

Når man skal jukse på prøver så er det best å gjøre det "åpenbart".

 

F.eks på en noe prøve greier vi hadde på elektro så satt jeg å bladde i boka rett foran læreren, da kan du bare si "Åja, jeg visste ikke det jeg", og så legger du vekk boka, hvis han sier noe.

 

Jeg gjorde slik og læreren la ikke merke til det en gang fordi det så så naturlig ut for meg. Men hvis du skriver lange tekster opp over armen din og sånt, så prøver du jo å skjule at du jukser. Hvis du blar i boka og later som om du er dum så gjør de ikke noe. Det funka for meg.

 

En annen gang hadde jeg ikke tenkt til å jukse i det hele tatt, men jeg hadde glemt å legge vekk bøkene mine. Det klikket for læreren! Han slang vekk bøkene mine! Det var da jeg slutta på skolen. Jeg har ikke bruk for å omgås med komplette DUSTER i mitt liv. Slik er jeg, er det noe jeg ikke liker så bare går jeg. Jeg er som en sløv katt.

Endret av BonFireMan
Lenke til kommentar

Disse superavanserte kalkulatorene skulle hatt trådløs overføring og et chatprogram ;D

 

 

Edit: Dog programmeringsfunksjonen er VELDIG nyttig! Disse gamle pensjonisteksamensvaktene med 20+ på hvert øye, parkinsons og "Gamle mennesker-ånde" skjønner ikke noe av det der :D

Endret av Melkekartong
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...