Gå til innhold

Svenskene får mer penger til utbygging av bredbånd


Anbefalte innlegg

Anders, er DU staten? Hvorfor tar du dette så personlig? Å, du betaler skatt... Velkommen i klubben kompis!

 

Jeg tør vedde på at det var en eller annen fyr som brukte samme argumenter som deg når det var snakk om å innføre elektrisitet i avsidesliggende strøk også. "Kongeriket Norge er ikke tjent med å dele ut elektrisitet i øst og vest. Man har da for pokker talglys og vedovn! La nå disse bøndene klare seg selv, de skjønner jo ikke slike moderne innretninger allikevel"

 

Du vet vel like godt som alle andre hvilken vei forbruket av båndbredde går i Norge, for ikke å snakke om hele verden. Hvorfor skal vi vente med å bygge ut stamnettet i Norge?

 

Bruker du et modem når du er på nett forresten?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Quote:


Den 2002-10-11 17:14, skrev Ratatosk:

Anders, er DU staten? Hvorfor tar du dette så personlig?


 

vel en liten del :smile:

 

Quote:


Du vet vel like godt som alle andre hvilken vei forbruket av båndbredde går i Norge, for ikke å snakke om hele verden. Hvorfor skal vi vente med å bygge ut stamnettet i Norge?


 

Private aktører skal stå for denne utbyggningen nå, så får staten senere gå inn med midler om det viser seg å være nødvendig. Vi skal vente fordi det på nåværende tidspunkt og i nær framtid ikke er nødvendig med bredbånd.

 

Quote:


Bruker du et modem når du er på nett forresten?


 

Som sagt tidligere i tråden så har jeg en 786/384kbit linje(kabel linje levert av UPC). Jobber med at velstyret skal gå i dialog med BBmas for å få strekt ut fiber til mitt området. Jeg er jo ikke imot bredbånd, bare at staten skal sponse utbygging på det nåværende tidspunkt.

Lenke til kommentar

Prøv å være saklige folkens, dette er nemlig ganske interresant. Anders har da rett til å ha sine synspunkter uten å bli rakka ned på.

 

Har lest gjennom alt som anders har sagt, og ser ikke på noe sted noen grunn til personangrep som det begynner å lukte noen steder. Kom med motargumenter istedet :smile:

 

Nå skal jeg ut og drekka, så skal vi se om jeg ikke kommer på noen argumenter i morgen.

 

Ha en glimrende helg folkens :smile:

Lenke til kommentar

Å utvikle noe nytt, å bygge veier, broer, høyhastighetsnett og annet innebærer kostnader. Selvfølgelig ville det kostet Staten å bygge ut et nett. Det ville ikke vært lønnsomt nå, det har du helt rett i. Men du må også se på den store sammenhengen, kjære gutt =)

 

Jeg er bare forundret over at folk ikke "ser bjelken i Statens øye", som det så fint heter. Vi sløser milliard på milliard. Ville vært morsomt å se Anders og dere andre ta opp debatten om f.eks Opera'en i Bjørvika, eller svenskehandelen. Neida...man skal rakke ned på sine egne. Det er viktigere at Norge betraktes som et fint land fra utsiden, enn at vi faktisk har det bra. Snakker selvfølgelig ikke i denne sammenhengen bare om bredband.

 

MEN! Nu skal jeg drikke litt ihjelpriset og avgiftstynget Whiskey, og da forsvinner de fleste problemer. Vi sneiks =)

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-11 19:54, skrev Ripsta:

Men du må også se på den store sammenhengen, kjære gutt =)


 

Se her småen, om vi ikke bygger ut nå gjør ikke det at vi ikke kan begynne å bygge ut senere. Om vi derimot bygger ut nå så er det værre å få tilbake pengene om det viser seg å være misslykka :wink:

 

Quote:

Vi sløser milliard på milliard. Ville vært morsomt å se Anders og dere andre ta opp debatten om f.eks Opera'en i Bjørvika, eller svenskehandelen.


 

Opera: Helt j'vlig at vi skal betale så sykt mye for at 500 oslofolk skal nyte opera!

 

svenskehandel: Jeg har ingenting imot at privatpersoner importerer masse kjøtt og alkohol og jeg mener at prisene er helt sinnsyke i Norge.

 

Quote:

Det er viktigere at Norge betraktes som et fint land fra utsiden, enn at vi faktisk har det bra.


Selvsagt ikke! håper btw at du har merka deg at de fleste faktisk ikke vil ha bredbånd

 

Litt om mitt politiske ståsted: Jeg er imot det meste av distriktspolitikk, jeg liker ikke sponsing av bedrifter som ikke er økonomisk lønnsomt, jeg er for stort frihet til å gjøre hva du vil og strenge straffer om du ikke klarer å følge loven(dvs liberale sjenkeregler, streng straff for de som slår ned folk etter en tur på by'en). Avgiftene på bil er helt forferdelige og avgiftene burde kun vært på grunnlag av miljø og sikkerhet.

 

Idealistisk er er jeg litt anarkist så jeg ser helst at kommuner får stor makt og staten mindre. Merk at jeg ser at anarki ikke går ikke praksis, og selvsagt funker ikke den ekstreme formen for anarki med null styre som de fleste tror anarkister ønsker

 

legg merke til det at jeg er generelt negativ til distrikspolitikk og sponsing av ulønnnsomme prosjekter. Det forklarer kanskje noe min negative holdning? I byene er det jo lønnsomt å bygge bredbånd og der kommer/finnes det :smile:

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-11 16:09, skrev Anders Leipsland:

Quote:


Den 2002-10-11 15:23, skrev Ripsta:

Det er en ting du glemmer Anders. Jeg vet ikke hvilken planet du har falt ned fra, men hva som er lønnsomt for staten kan da neppe være et bra argument. La meg nevne et par ting.


* Hvem er Staten? Er Staten en egen bedrift? Hvem er det Staten skal tjene? Seg selv eller folket?



 

"Staten er folket" og staten tjener folket best ved ikke å sponse bredbånd på det nåværende tidspunkt.

 

Staten bør stort sett gjøre det som er lønnsomt da dette vil komme folket til gode :smile:

 

Hvorfor skal jeg sponse bredbånd til DEG? Selvsagt skal jeg ikke det sålenge du ikke trenger det. Er mye viktigere ting enn bredbånd her i verden

 

 

Hvorfor skal jeg betale skatt, når jeg veit at en del av penga går til helse-sektoren og når jeg veit at jeg aldri er sjuk og havner på sjukehus?! Hvorfor skal jeg gidde å betale skatt for at kanskje du skal holde deg i live på et sjukehus? Blir akkurat det samma...

Lenke til kommentar

Enig med fyren ovenfor, hvorfor skal jeg betale NRK lisens når jeg personlig hater akkurat den kanalen?

Hvorfor skal jeg betale penger som går til andre plasser der det skal bygges bredbånd?

Skal det ikke være likt for alle?

Norge har mye penger, og Telenor har MYE penger og er styrt en god del prosent av staten, og de gir **** i landsbygda siden de ikke ser at det er lønnsomt.

Dem vil at folk skal leve i bygda, men det blir ikke å skje hvis dem ikke får fikset diverse ting, iallefall vil ungdommen flytte vekk.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-14 01:08, skrev As}{antii:


Hvorfor skal jeg betale skatt, når jeg veit at en del av penga går til helse-sektoren og når jeg veit at jeg aldri er sjuk og havner på sjukehus?! Hvorfor skal jeg gidde å betale skatt for at kanskje du skal holde deg i live på et sjukehus? Blir akkurat det samma...



 

hva er viktigst, at du får bredbånd eller at naboen din holdes i live?

 

Du kan *flytte* om du absolutt vil ha bredbånd. Naboen din kan ikke flytte for ikke å bli syk.

 

1/6 er interessert i bredbånd her i landet og jeg skal garantere at langt over 1/6 har hatt behov for en tur på sykehus.

 

Det blir ikke akkurat det samme, det er forskjell på materielle luksusgoder og livsviktige institusjoner.

 

og du kan jommen meg ikke *vite* at du aldri blir syk.

Lenke til kommentar

Trur det er ein ting vi gløymer angåande staten her. Staten har eit ansvar, eit ansvar for at alle skal bli likt behandla. Då er det ikkje rettferdig om byane skal bli satsa på, medan distrikta blir gløymt.

 

Det at du (anders) er imot distriktspolitikk tar eg som eit teikn på at du ikkje heilt veit kva du snakkar om. Nokre av dei mest lønnsame bedriftene i landet ligg i "distrikta". Men om folk ikkje finn det fint å bu der, vil slike bedrifter gå under. DERFOR er det viktig med velferdstilbod som f.eks. bredbånd. Det er viktig for at folk skal ville flytte til distrikta. (sjølvsagt er det mange ting om er meir viktige, men eg håpar du forstår poenget.)

 

Eg kjem sjølv frå eit "distrikt" og tru meg, om kommunane skal få meir makt, så hadde ting ikkje fungert i det heile tatt. Med kommunar som har fot lite pengar til å begynne med, vil det at dei må styre meir skjølv berre føre til problem.

 

Ein stor del av grunnen til at folk ikkje vil ha bredbånd er enkel: det er nytt. kom an, gi det litt tid. Folk er alltid skeptiske til nye ting. Nordmen er skeptiske til alt. Folk må bli kjent med det først, så vil ting løsne.

 

Og angåande operaen... kultur? Den kostar kanskje litt vel mykje, men ein opera er ikkje berre ein bygning. Det er eit kultursenter av dei store. Eg er for operaen, sjølv om eg tvilar på at eg kjem til å besøke den noko særleg. Operabygget er eit monument over kultur, vi treng kultur og.

Lenke til kommentar

Fullt enig med deg Øystein, hvor ligger fiskeindustrien som er blant de _største_ eksportvarene vi har i landet? I distriktene ja, kanskje i en del store byer også.

Skoler osv har også bruk for bredbånd, og det er flere enn 1/6 av folket som vil/trenger bredbånd vil jeg tro, hvor har du de tallene fra Anders? :smile:

Vi betaler skatt og ønsker dermed å stå likestillt med folk som bor i byen, jeg skal ikke "tvangsflyttes" bare for at jeg vil/trenger bredbånd til meg privat eller en bedrift.

Hvis alle skulle plutselig flytte inn til byen p.g.a mangel på bredbånd i bygda ville det blitt et rent *elvete...

Staten har med å gjøre det likt for alle.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...