Gå til innhold

Terminator Trilogien - Større plot-holes


Wheeljack

Anbefalte innlegg

Jeg hadde et lite Terminator-maraton fordagen, en god ting kan som kjent ikke gjentas for ofte. Mens jeg satt der og raste mellom alle tre filmene for ørtende gang begynte jeg å tenke litt på historien og fant noen plot-holes som er grunn til hodebry, prøv å heng med her, dette blir innviklet.

 

Ha også i bakhodet at vi følger filmens storyline her da, og går utifra at tidsreiser og denslags er mulig. Det er tross alt en Sci-Fi Thriller :p

 

Terminator 1: En soldat og en robot blir sendt tilbake til fortiden. Terminatoren (spilt av Arnold) har til oppdrag og drepe Sarah Connor, for å forhindre at hun føder en sønn som senere blir lederen for motstandsbevegelsen mot maskinene. Soldaten skal beskytte henne fra dette. Soldaten og Sarah har en kosestund som fører til at denne fremtids-soldaten blir far til John Connor. Terminatoren blir knust i ei presse.

 

Terminator 2: John er født og er 10 år gammal. Ny robot blir send tilbake for å kverke han med samme motiv som forrige film. Denne gangen blir det ikke shippa en soldat tilbake, men enda en robot. Robot 2 (spilt av Arnold) skal passe på John og forhindre at Robot 1 tar han av dage. Dem ødelegger i samme slengen også noen av delene fra Terminatoren fra forrige film, da disse blir brukt til å forske på kunstig intelligens og senere brukt i forsvarssystemer.

 

Terminator 3: Lo and behold, gjett handlingen? Joda. John Connor skal drepes igjen, denne gangen forsøker dem når han har blitt eldre. To roboter er sendt tilbake til fortiden igjen. Terminator nr 1 (mmm..Kristanna Loken) skal ta John av dage... Terminator nr 2 (jada.. Arnold igjen) skal nok en gang passe på John. Viser seg at menneskene har klart å utvikle kunstig intelligens alikevel basert på forskningen gjort i film nr 2. Nytt kaos og vi får faktisk se opptrinnene til Dommedag som dem har prøvd å unngå siden film 1.

 

Ok, da summerer vi opp følgene plot-holes jeg har kommet frem til.

 

- Siden menneskene klarte å finne opp kunstig intelligens ved å forske på chip'en fra Terminatoren fra den første filmen, hadde ikke D-dag skjedd dersom roboten ikke hadde blitt sendt tilbake. Det er her det blir kluss... siden terminatoren blir sendt tilbake, skapes det en "ny" fremtid, hvilket vil si at i den "forrige" fremtiden så eksisterte han ikke i utgangspunktet siden det var hans deler som revolusjonerte. (Klarte noen å få med seg den?)

 

- Tre forsøk ble gjort på å drepe John Connor. Ett før han ble født, ett mens han var guttunge og ett som voksen. Siden dem da har mulighet til tidsreiser. og dreit på draget første gangen, kunne dem bare ikke ha reist enda engang? Og hvorfor stadig fremover i tid? Når John blir eldre og flinkere. Hadde det ikke vært bedre og reist videre bakover til før Sarah ble obs på disse terminatorene som vil henne og hennes sønn så vondt? :p

 

- Videre så kunne jo bare robotene ha kverka Reese (fremtidssoldaten, faren til John) i deres nåtid så hadde heller ingenting skjedd.

 

- Sarah og Johns kamp mot maskinene i deres nåtid er preget av besøket fra termintatorene som kommer fra fremtiden, dette former dem såpass at John tilslutt da blir lederen for motstandsbevegelsen mot maskinene. Hvilket vil da i utgangspunket si at det var terminatoren som ble sendt tilbake i første filmen som startet hele utviklingen.

 

For å summere opp: Dersom ikke den første terminatoren hadde blitt sendt tilbake, hadde ingenting skjedd, så hvordan kan han eksistere siden i hans nåtid er det ingen som har brukt hans deler for å kunne lage kunstig intelligens, og derav hans eksistens. (puh..tunga rett i munnen nå)

 

Var det i det hele tatt noen som klarte å henge med her? lol Det var verre å sette ord på enn jeg trodde, men prøv alikevel. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kalles ett tidsparadoks. Det blir som å lure på hvordan du kan eksistere i det heletatt hvis du reiser tilbake i tid og dreper faren din før du er født.

 

Trikset er å ikke tenke for mye over det :tease:

 

Tingen med T3 filmene er at de går ut ifra at man ikke kan endre historien. Judgement day VIL intreffe, den blir bare utsatt av hendelsene som skjer. Hvis man så har det utganspunktet at historien ikke kan endres, blir det en selvoppfylene tidslinje.

 

At man ikke reiser lengre tilbake i tiden, vitner kanskje om begrensninger i tidsreise-teknologien. ( "kan bare reise X antall år tilbake fra dags dato" elller noe slikt). faktisk så forklarer en slik begrensning ganske mye. Det forklarer hvorfor skynet ikke sender en Terminator lengre tilbake i tid for å prøve å drepe Sarah Connor tidligere. Det forklarer hvorfor motstandsbevegelsen ikke sender folk tilbake for å stoppe forskningen som allerede er påbegynt som resultat av Terminatoren i første film... o.s.v..

 

 

Skulle gjerne likt å sen en T4 film, utelukkende fra fremtiden der litt av tingene blir forklart.

Lenke til kommentar

Var enda godt at noen skjønte hva jeg prøvde å få fram her, hehe.

 

Skal også sies at dette er jo ikke noe som plager meg, bare en litt interessant vinkel å se det hele fra og lurte på om noen andre delte samme tanker. Husker jeg satt med noe av det samme etter å ha pløyd igjennom "Tilbake til Fremtiden" trilogien... like stor hodepine da så jeg ga opp. :p

Lenke til kommentar

Dette er jo tanker man har hatt siden film nr 1. Mao...engang i 1984....

 

Det JEG synes er paradoksalt er at film nr 1 faktisk var borderline skrekk film....mens 2ern og 3ern er gladvold action filmer alla dødlig våpen filmene.

 

DET synes jeg var tabbe. Den første kan være scary. Denne robboten som ALDRI gir seg...dreper uten nåde og har ingen hensyn.

 

De skulle laget en ny nr 2...med de premissene.

 

Men joda...enig med alt du sier i post 1....men det har vært tenkt ut en del før, og de fleste ting blir forklart som han andre sa...tids paradokser. Med tidsreiser blir normale fysiske regler opphevet.

 

AKIRA

Lenke til kommentar
Terminator 3: Lo and behold, gjett handlingen? Joda. John Connor skal drepes igjen, denne gangen forsøker dem når han har blitt eldre.

 

 

- Tre forsøk ble gjort på å drepe John Connor. Ett før han ble født, ett mens han var guttunge og ett som voksen. Siden dem da har mulighet til tidsreiser. og dreit på draget første gangen, kunne dem bare ikke ha reist enda engang? Og hvorfor stadig fremover i tid? Når John blir eldre og flinkere. Hadde det ikke vært bedre og reist videre bakover til før Sarah ble obs på disse terminatorene som vil henne og hennes sønn så vondt?  :p

 

Nei .. det er bare gjort 2 førsøk på å drepe John..

i T3 så klarte de ikke å finne han så da sendte de robot for å drepe hans hjelpere og andre helter fra krigen

er ikke før roboten oppdager at John har vert hos dyrlegen at han blir målet ..

men orginal oppdraget var å drepe de mindre folka og hjelpe Skynett overta

 

og når det gjelder T4 så etter hva jeg husker skal den handle om de første årene av krigen . så er godt mulig Skynet ikke får laget Arnie modellen før etter det..

men nå er det bare spekulasjon..

desuten må arnie tape et valg først :p

Endret av Kebab GUD
Lenke til kommentar
Har bare sett T3, og det er noe av det verste jeg har sett fra Hollywood.

6221738[/snapback]

2'ern er den desidert beste!

3'ern har jo så og si ingen ny historie og byr kun på ren action-underholdning.

6221744[/snapback]

3'ern er ikke en James Cameron film, ergo dårlig film.

 

Og hvorfor stadig fremover i tid? Når John blir eldre og flinkere. Hadde det ikke vært bedre og reist videre bakover til før Sarah ble obs på disse terminatorene som vil henne og hennes sønn så vondt?

Det er nok fordi at handlingen i hver film er i den tidsperiode den er laget. Å lage en hel by f.eks. fra 70-tallet (hvis filmen blir laget i 03) hadde kostet mer enn å bare spille inn i en av gatene i LA elns.

Endret av Pels
Lenke til kommentar
Det er nok fordi at handlingen i hver film er i den tidsperiode den er laget. Å lage en hel by f.eks. fra 70-tallet (hvis filmen blir laget i 03) hadde kostet mer enn å bare spille inn i en av gatene i LA elns.

6232013[/snapback]

 

Jada, det er jeg klar over. Tenkte mere handlingsmessig sett jeg, ikke hva dem hadde teknikk og kapasitet til. :)

 

Nei .. det er bare gjort 2 førsøk på å drepe John..

i T3 så klarte de ikke å finne han så da sendte de robot for å drepe hans hjelpere og andre helter fra krigen

er ikke før roboten oppdager at John har vert hos dyrlegen at han blir målet ..

men orginal oppdraget var å drepe de mindre folka og hjelpe Skynett overta

I stand corrected.

Tenkte bare siden når terminatoren sjekker blodet på den filla hos vetrinæren der så får hun (den?) opp "Primary Target" at joda, John skulle kverkes igjen. Men det er riktig som du sier, den skulle først drepe generalene og undersåttene hans.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...