kyrsjo Skrevet 2. juni 2006 Del Skrevet 2. juni 2006 Uansett, om det er skjerming eller ei, du spiser jo maten som du koker inni der...så den skjermingen er vel til ingen nytte. 6213257[/snapback] At maten avgir stråling etter å ha vært varmet i mikrobølgeovn er like sannsynlig som at den begynner å lyse etter at du har brukt lommelykt på den... 6230285[/snapback] Det er vel faktisk mindre sannsynlig - lysbølgene er mer energirike pr. foton Lenke til kommentar
.V. Skrevet 2. juni 2006 Del Skrevet 2. juni 2006 (endret) http://en.wikipedia.org/wiki/Microwave_oven Har kanskje ikke så mye med saken å gjøre, men det ser ikke ut til å være noen russisk oppfinnelse. Tipper wikipedia ville nevnt det om den var totalforbudt i Russland også. Edit: Fra en (om ikke akkurat pålitelig) random side om hvor farlig mikrobølgeovnen er: "As a result microwave ovens were banned in Russia in 1976; the ban was lifted after Perestroika." Endret 2. juni 2006 av E-Ton Lenke til kommentar
Dr_VingTor Skrevet 3. juni 2006 Del Skrevet 3. juni 2006 (endret) Jeg hadde en tråd om mikrobølgeovner for en stund siden også... https://www.diskusjon.no/index.php?showtopi...3&hl=mikrobølge Endret 3. juni 2006 av Dr_VingTor Lenke til kommentar
GolfBag Skrevet 3. juni 2006 Del Skrevet 3. juni 2006 Hahaha, påstandene om at mikrobølgeovnene er farlige kan gå rett inn i tråden om vitenskapssprøyt. Fornøyelig lesning å se at det var mange som klarte å gi riktige argumenter da. Lenke til kommentar
Oscillo Skrevet 21. juni 2006 Del Skrevet 21. juni 2006 Heisann folkens! Dette med oppvarming av mat med mikrobølger er noe jeg har undersøkt litt nærmere de siste dagene. Jeg har i lengre tid lagd det meste av mat i en mikroovn med crisp- og varmluftfunksjon, og hadde store problemer med å se troverdigheten i artikler som denne: Følgende artikkel virker derimot en del mer troverdig, og kan være god lesning for dere som har blitt skeptiske til mikrobølgemat. Lenke til kommentar
Ozelot Skrevet 21. juni 2006 Del Skrevet 21. juni 2006 Uansett, om det er skjerming eller ei, du spiser jo maten som du koker inni der...så den skjermingen er vel til ingen nytte. 6213257[/snapback] At maten avgir stråling etter å ha vært varmet i mikrobølgeovn er like sannsynlig som at den begynner å lyse etter at du har brukt lommelykt på den... 6230285[/snapback] Det er vel faktisk mindre sannsynlig - lysbølgene er mer energirike pr. foton 6230818[/snapback] men en mikrobølgeovn er vel på...500 watt. De fleste lyspærer er på maks 20 watt, så helt sammenlignbart er det ikke. Lenke til kommentar
kyrsjo Skrevet 21. juni 2006 Del Skrevet 21. juni 2006 Joda - det er mange FLERE fotoner, så en mikrobølgeovn kan påvirke FLERE molekyler pr. tidsenhet. Men hvert av disse fotonene er ganske pinglete, og påvirkningen er kvantisert - det vil si at ett foton reagerer med ett molekyl/atom. Og fordi det er så pingle, så greier det bare å varme opp bittelitt, ikke endre kjemiske bindinger Men hvorfor skulle egentlig mikrobølger være "skumlere" enn f.eks. en varm stekepanne, eller en åpen flamme på en grill, eller rett og slett kokende vann? Lenke til kommentar
Überadri Skrevet 21. juni 2006 Del Skrevet 21. juni 2006 Jeg så en video (på YouTube e.l.) en gang hvor noen puttet en (helt vanlig) lyspære inn i en microbølgeovn. Når de skrudde ovnen på lyste pæren sterkt lilla, dimmet sakte over til blått og så til flere farger. Noen som vet hvorfor dette skjer? PS: Skal se om jeg finner videoen ... Lenke til kommentar
Neophus Skrevet 22. juni 2006 Del Skrevet 22. juni 2006 Mikrobølge-ovner er alt fra 4-500W til 1200-1300W. Vanligste ligger vel på 650-900W, tror jeg. Lenke til kommentar
Khaya Ivorensis Skrevet 23. juni 2006 Del Skrevet 23. juni 2006 (endret) Jeg har opplevd å brenne meg på en mikrobølgeovn. Var på besøk hos en fyr, og skulle varme meg mat i mikrobølgeovnen hans. Det jeg ikke visste var at bryteren som gjør at ovnen slår seg av når du åpner døra var ødelagt. Så når jeg skulle sjekke om maten var varm, så åpnet jeg døra, stakk inn hånda for å ta ut maten, og ovnen var enda på. Kjentes ut som jeg hadde putta hånda nedi en bolle glovarmt vann. Ikke moro . Men, hånda mi muterte ikke iallefall Endret 23. juni 2006 av Erlend_G Lenke til kommentar
endrebjo Skrevet 23. juni 2006 Del Skrevet 23. juni 2006 Men, hånda mi muterte ikke iallefall 6367044[/snapback] Og det er heller ikke mulig i en mikrobølgeovn.Det eneste som kan skje er at hånden blir kokt fra innsiden (og hånden sprenger?). Lenke til kommentar
Khaya Ivorensis Skrevet 24. juni 2006 Del Skrevet 24. juni 2006 Vet at det ikke er mulig, prøvde derfor å være litt ironisk. Lenke til kommentar
Navyshark Skrevet 24. juni 2006 Del Skrevet 24. juni 2006 Det eneste som kan skje er at hånden blir kokt fra innsiden (og hånden sprenger?). 6369943[/snapback] Blir vell omlag som å koke ei pølse, trykket stig når vatnet i pølsa kokar, noko fører til at pølsa (eller handa) sprekk. Lenke til kommentar
anon12234 Skrevet 28. juni 2006 Del Skrevet 28. juni 2006 (endret) om du befinner deg i terreng hvor det er radarer. snu hvis du blir blind, øynene er det første som svikter Endret 28. juni 2006 av Henrik2k Lenke til kommentar
endrebjo Skrevet 28. juni 2006 Del Skrevet 28. juni 2006 om du befinner deg i terreng hvor det er radarer. snu hvis du blir blind, øynene er det første som svikter 6396941[/snapback] ...og ballene. Lenke til kommentar
kyrsjo Skrevet 28. juni 2006 Del Skrevet 28. juni 2006 Ballene burde greie seg temmelig bra, de har god kjøling. Grunnen til at øynene svikter er at de har "dårlig kjøling" - hornhinnen har veldig få blodårer som kan frakte vekk varmen og dumpe den mindre sensitive/påvirkede steder eller i nærheten av svettekjertler etc. Forøvrig er grå stær en ganske langsom prosess Lenke til kommentar
Firesky Skrevet 28. juni 2006 Del Skrevet 28. juni 2006 Ballene burde greie seg temmelig bra, de har god kjøling. Grunnen til at øynene svikter er at de har "dårlig kjøling" - hornhinnen har veldig få blodårer som kan frakte vekk varmen og dumpe den mindre sensitive/påvirkede steder eller i nærheten av svettekjertler etc. Forøvrig er grå stær en ganske langsom prosess 6399885[/snapback] litt offtopic men... er det derfor man blunker med øynene, fordi at øyelokka kjøler eller varmer ? eller om øynene er tørre eller våte osv.. Lenke til kommentar
ManagHead Skrevet 28. juni 2006 Del Skrevet 28. juni 2006 Blunker vel fordi øynene tørker ut hvis ikke. Lenke til kommentar
kyrsjo Skrevet 28. juni 2006 Del Skrevet 28. juni 2006 Øyelokk fungerer vel mest som "vindusviskere". Får ikke kjølt/varmet så veldig mye i løpet av 1/10 sekund nå og da Men det kan være at du ved en "overoppvarming" eller "overnedkjølings"-situasjon vil føle en trang til å lukke øynene for å beskytte. Lenke til kommentar
anon12234 Skrevet 28. juni 2006 Del Skrevet 28. juni 2006 Ballene burde greie seg temmelig bra, de har god kjøling. Grunnen til at øynene svikter er at de har "dårlig kjøling" - hornhinnen har veldig få blodårer som kan frakte vekk varmen og dumpe den mindre sensitive/påvirkede steder eller i nærheten av svettekjertler etc. Forøvrig er grå stær en ganske langsom prosess 6399885[/snapback] mikrobølger koker både øyna og ballene på 2 sek. spiller ingen rolle hva slags kjøling de har. tror det er fordi øynene består av mest vann at de koker først. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå