Gå til innhold

sette HDD i park f.eks under frakt?


Anbefalte innlegg

hallo

 

Min far mente at det skal gå an å sette en harddisk i "park" slik at leser/skriver hodet går ut på siden og ikke kan skade disken f.eks under frakt.

Han er litt old, og henger ikke med nå lengere, men han mente at når han jobbet på tanberg, måtte man sette harddisken i park før frakt..

 

Er dette noe som kun var aktuelt før? eller kan jeg ved en kommando eller slikt sette disken i "park"

Jeg har ikke hørt om park før, mulig det er blitt automatisert....

 

:dontgetit:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Stemmer dette, men det betyr i utgangspunktet kun det at leserhodet går helt ut i siden på disken(utenfor platene) og kan på den måten ikke skade selve platene dersom hodet skulle begynne å slå/vibrere.

 

På nye disker i dag går den dit automatisk etter hver operasjon. Men på gamle disker gjorde den ikke det. Bærbare disker(2.5") var de første som fikk denne funksjonaliteten.

 

Og derfor er det ikke heldig å slå av maskinen av ved å holde bryteren inne, eller trekke ut kontakten. Leserhodet vil da fortsatt ligge mellom platene, og et slag kan da være fatal for disken.

 

edit: leif was here and had a jolly good time...

Endret av nomore
Lenke til kommentar
På moderne disker er ikke dette noe problem. Det er en liten dynamo inni der som benytter diskens turtall og lager nok strøm til å trekke hodet på plass, selv om man trekker ut strømmen til disken :)

 

(kilde=IBAS)

6184608[/snapback]

 

Man lærer noe hver dag! :thumbup:

Lenke til kommentar

Mener å ha hørt at IBM la inn en spesiell funksjon for å beskytte disker for bærbare. Å dette i gulvet er noe som lett kan skje, og vil være meget skadelig for disken.

De bruker et akselerometer slik at de kan oppdage at enheten er i fritt fall, så innen den treffer gulvet har hodene blitt parkert.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...