Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

har ip vil vite hvem som eier den


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er kun internettleverandøren til fyren som sitter på den informasjonen, og de leverer ikke bare ut slikt. Det lengste du selv kan komme er å finne ut hvem denne leverandøren er og så anmelde saken til politiet. De kan da kreve adressen fra leverandøren. I tillegg kan fyren ha maskert og skjult sin IP-adresse gjennom proxyer.

 

Personvern vettu. Skal ha litt anononymitet på internett.

Lenke til kommentar

Beste måten å finne ut hvem noen er i en gjestebok er gjerne å logge mer enn bare ip, men også logge os, nettleser, osv... du kan da sammenligne dette med det du har i gjesteboka fra før. Det kan ikke gi identiteten til ukjente, men du kan ofte finne ut om noen du kjenner fra før (som også da har skrevet innlegg med kjent identitet fra før) er den nå anonyme skribenten.

Lenke til kommentar

Det nærmeste du kommer er at du kan spore opp hvilken nettleverandør IPen kommer fra.

 

Om eksen din har Telenor hjemme, or IP'en kommer fra et Bluecom nett f.eks. så er jo sjansene sansynligvis relativt liten for at det er henne.

 

Men det er altså så nærmt du kommer uten en politiannmeldelse og rettsordre inn mot ISP'en som eier adressen...

 

-Stigma

Lenke til kommentar
Dilly Man: Du kan ikke finne ut hvilken person det er, men du kan finne ut hvilken internettleverandør brukeren har, det gjør du her: http://ripe.net/

 

Hvis du smisker litt med leverandøren og sier at det er ei dame du vil ha kontakt med. Da kan du kanskje få ut e-post adressen eller telefonnummeret hennes :) Men det er ingen garanti.

6144617[/snapback]

 

Not a chance in helll... Ikke ved midnre han på andre siden er stein stokke dum. Det er faktisk ganske så alvorlig å gi ut slik info! Ikke bare pga. det er svindelmuligheter osv. men for alt han vet så kan det jo være det er noen som skal finne noen der for å knekke kneskålene hans... Fint å være delansvarlig for noe sånt liksom.

 

Dessuten så er det de færreste som har tilgang til sånne logger av sikkerhetsmessige hennsyn, selv innen ISP'er. Du ringer ikke bare inn til supporten og spør de som sitter der liksom.

 

Så nei, drop den Ideen. Mitt forslag er at du ligger igjen en kommentar med noe kontakt-info, så får du kanskje mail-kontakt med snuppa som kommenterte. Det enkle er oftest det beste.... (vent... quotet jeg nettop en rema1000 reklame? :hmm: )

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Å få tak i hvem som bruker en IP-adresse er ikke noe man gjør helt uten videre. Selv om man skulle gå til anmeldelse, vil ikke politiet gi deg noen navn sånn helt uten videre heller.

Den eneste 'sikre' måten er hvis man finner ut leverandøren han/henne bruker, og tilfeldigvis kjenner noen med nødvendig tilgang som jobber hos gitte leverandør. Jeg vil tro de fleste kundestøttedroner har slik tilgang, så man kan jo alltids være heldig å kjenne noen. Jeg gjør hvertfall det, men har ikke hatt behovet for å spore opp og knuse kneskåler enda ;)

Lenke til kommentar
Jeg vil tro de fleste kundestøttedroner har slik tilgang

6144938[/snapback]

 

 

Der tar du nok feil :). Det er vanligvis bare abuseavdelingen til ISP som har tilgang til slik info. Slik ejg ser det er det ingen grunn til at vanlig førstelinjesupport skal ha tilgang til å sjekke hvilken kunde som har hvilken IP

Lenke til kommentar

Du kan opprette en ny mail konto (så at din eks ikke vet hvem du er), og fra den kan du sende mail til henne. Det viktigste er å lokke henne til å trykke på "reply" og sende mail til deg. Når du får denne mailen kan du se om det er samme IP.

Forutsetnig er at hun ikke bruker modem oppkobling p.g.a. dynamisk IP.

Med ADSL pleier folk å ha samme IP adrese i flere måneder selv om den er dynamisk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...