Gå til innhold

Sier du gulost eller hvitost?


Even.

Heter det hvitost eller gulost?  

2 040 stemmer

  1. 1. Heter det hvitost eller gulost?

    • Gulost
      982
    • Hvitost/kvitost
      1003
    • Annet...
      54


Anbefalte innlegg

Hvitost?

HALLO! Er du en av de som ser japan spille med røde drakter, og ser bare noen hoder og bein sprette rundt på banen.

Så lenge du ikke er fargeblind skjønner du at den er gul.

Synd ikke flere tenker før de snakker/lager nye ord.

Hvor mange ganger må vi gjenta dette? Har du sett gule gulrøtter, grønne tomater eller hvit hvitvin?

6365664[/snapback]

 

Hvor mange ganger må jeg gjenta dette? Det finnes ingen utbredte alternative ord for hvitvin, grønnsak, eller gulrot. Gjennomsiktighetsvin klinger allikevel bedre enn hvitost.

 

Hvis det er to forskjellige navn på et produkt, begge har navnet på en farge, eller en gråskala i seg, hvilket er da riktig, det med feil farge, eller det med riktig farge?

 

Majoriteten av all gulost er gul, derfor heter det gulost. Har fremdeles ikke sett noe logisk argument for hvitost, men at osten er gul er i seg selv et logisk argument for å kalle den gulost. Gulost leder for øyeblikket 1 - 0. Én er uendelig mye mer enn ingenting, altså er gulost uendelig mye mer korrekt enn hvitost.

Endret av superseven
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Majoriteten av all gulost er gul, derfor heter det gulost. Har fremdeles ikke sett noe logisk argument for hvitost, men at osten er gul er i seg selv et logisk argument for å kalle den gulost. Gulost leder for øyeblikket 1 - 0. Én er uendelig mye mer enn ingenting, altså er gulost uendelig mye mer korrekt enn hvitost.

Jeg mener å ha hørt snakk om hvite oster som blir tilført kunstige stoffer som den gul.

Endret av Skarstad
Lenke til kommentar

Hvor mange ganger må jeg gjenta dette? Det finnes ingen utbredte alternative ord for hvitvin, grønnsak, eller gulrot. Gjennomsiktighetsvin klinger allikevel bedre enn hvitost.

 

Hvis det er to forskjellige navn på et produkt, begge har navnet på en farge, eller en gråskala i seg, hvilket er da riktig, det med feil farge, eller det med riktig farge?

 

Majoriteten av all gulost er gul, derfor heter det gulost. Har fremdeles ikke sett noe logisk argument for hvitost, men at osten er gul er i seg selv et logisk argument for å kalle den gulost. Gulost leder for øyeblikket 1 - 0. Én er uendelig mye mer enn ingenting, altså er gulost uendelig mye mer korrekt enn hvitost.

6365886[/snapback]

 

Blankvin kanskje? Oransjerot?

 

Poenget er at et navn på et matprodukt ikke trenger å gjenspeile fargen. Du kan heller ikke komme her å si at det ikke heter hvitost, når det faktisk gjør det (jf. ekspertuttalelser fra både språkforskere og Tine). Det er litt vanskelig å argumentere for noe, når gulostinger benekter virkeligheten.

 

Det er helt greit at folk sier gulost, men... det heter hvitost, som (igjen) er det produkttekniske ordet for denne typen oster.

Lenke til kommentar
Majoriteten av all gulost er gul, derfor heter det gulost. Har fremdeles ikke sett noe logisk argument for hvitost, men at osten er gul er i seg selv et logisk argument for å kalle den gulost. Gulost leder for øyeblikket 1 - 0. Én er uendelig mye mer enn ingenting, altså er gulost uendelig mye mer korrekt enn hvitost.

Jeg mener å ha hørt snakk om hvite oster som blir tilført kunstige stoffer som den gul.

6365920[/snapback]

 

Sluttproduktet er allikevel gult, dermed heter det gulost.

Lenke til kommentar

Hvor mange ganger må jeg gjenta dette? Det finnes ingen utbredte alternative ord for hvitvin, grønnsak, eller gulrot. Gjennomsiktighetsvin klinger allikevel bedre enn hvitost.

 

Hvis det er to forskjellige navn på et produkt, begge har navnet på en farge, eller en gråskala i seg, hvilket er da riktig, det med feil farge, eller det med riktig farge?

 

Majoriteten av all gulost er gul, derfor heter det gulost. Har fremdeles ikke sett noe logisk argument for hvitost, men at osten er gul er i seg selv et logisk argument for å kalle den gulost. Gulost leder for øyeblikket 1 - 0. Én er uendelig mye mer enn ingenting, altså er gulost uendelig mye mer korrekt enn hvitost.

6365886[/snapback]

 

Blankvin kanskje? Oransjerot?

 

Poenget er at et navn på et matprodukt ikke trenger å gjenspeile fargen. Du kan heller ikke komme her å si at det ikke heter hvitost, når det faktisk gjør det (jf. ekspertuttalelser fra både språkforskere og Tine). Det er litt vanskelig å argumentere for noe, når gulostinger benekter virkeligheten.

 

Det er helt greit at folk sier gulost, men... det heter hvitost, som (igjen) er det produkttekniske ordet for denne typen oster.

6365929[/snapback]

 

Det produkttekniske ordet for tannkrem er tannpasta. Navnet på et produkt trenger selvfølgelig ikke å gjenspeile en farge, en gråtone, eller en nyanse, men å oppkalle produktet etter en gråtone det ikke har blir for dumt.

 

Igjen: At Tine er fargeblinde er ikke noe logisk argument for hvitost.

Lenke til kommentar
Sluttproduktet er allikevel gult, dermed heter det gulost.

Jeg vil tro at osten var hvit i "gamle dager", da osten ikke ble masseprodusert i fabrikklokaler. Så har de fornuftige av oss, videreført det navnet.

6365936[/snapback]

 

Kan du bevise det? I filmer, og tilsvarende gjenskapninger av middelalderen er osten alltid gul.

Lenke til kommentar
Kan du bevise det? I filmer, og tilsvarende gjenskapninger av middelalderen er osten alltid gul.

Kan ikke si at jeg er ekspert på mathistorie, men jeg mener bestemt at "gulost" laget på gamlemåten er hvit.

6365985[/snapback]

 

Har fremdeles til gode å se hvit Jarlsberg.

 

ph300lg.jpg

 

jarlsberg.jpg

 

Da er det avgjort; osten er gul, og all logikk er på gulostingenes side. Tråden kan stenges.

 

Edit: Og hvorfor skulle et stoff tilsettes med eneste hensikt å gjøre osten gul?

Endret av superseven
Lenke til kommentar
Edit: Og hvorfor skulle et stoff tilsettes med eneste hensikt å gjøre osten gul?

6366011[/snapback]

Av samme grunn som at mange bruker sukkerkolør i brunsaus.

6366032[/snapback]

 

Ok, omformulert: Hvis osten opprinnelig var hvit, hvorfor skulle det da tilsettes et stoff som gjør osten gul? Og hvorfor hevder noen hvitostinger fremdeles at osten er hvit?

 

Uansett er sluttproduktet gult, derav navnet gulost.

Lenke til kommentar
Hvitost?

HALLO! Er du en av de som ser japan spille med røde drakter, og ser bare noen hoder og bein sprette rundt på banen.

Så lenge du ikke er fargeblind skjønner du at den er gul.

Synd ikke flere tenker før de snakker/lager nye ord.

Hvor mange ganger må vi gjenta dette? Har du sett gule gulrøtter, grønne tomater eller hvit hvitvin?

6365664[/snapback]

 

Gule gulrøtter? ehh, ja, så godt som. Grønne tomater? Skjønner ikke hvorfor de skal være grønne, men JA. De er grønne før de blir røde smartass.

Hvit hvitvin? ahh, ja. Har ikke du?

 

PS! Bare så du veit det, finnes det meget med nyangser av forskjellige farger.

Endret av Justin_Sane
Lenke til kommentar
Gule gulrøtter? ehh, ja, så godt som. Grønne tomater? Skjønner ikke hvorfor de skal være grønne, men JA. De er grønne før de blir røde smartass.

Hvit hvitvin? ahh, ja. Har ikke du?

6366042[/snapback]

Tomat = grønnskak.

 

Hvor har du sett hvit hvitvin?

Lenke til kommentar
Hvitost?

HALLO! Er du en av de som ser japan spille med røde drakter, og ser bare noen hoder og bein sprette rundt på banen.

Så lenge du ikke er fargeblind skjønner du at den er gul.

Synd ikke flere tenker før de snakker/lager nye ord.

Hvor mange ganger må vi gjenta dette? Har du sett gule gulrøtter, grønne tomater eller hvit hvitvin?

6365664[/snapback]

 

Gule gulrøtter? ehh, ja, så godt som. Grønne tomater? Skjønner ikke hvorfor de skal være grønne, men JA. De er grønne før de blir røde smartass.

Hvit hvitvin? ahh, ja. Har ikke du?

6366042[/snapback]

 

Atter et godt argument som kommer til å bli oversett av hvitostingene.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...