Gå til innhold

Nordmenns syn på småmillionærer


Anbefalte innlegg

Hei! :)

 

Jeg er selv født og oppvokst i Sveits og det er noe jeg har lagt merke til med nordmenn, som jeg vil si er forskjellig fra sveitsere.

Det er i alle fall klare tendenser i TV2s "Vil du bli millionær!?". Jeg synes at småmillionærer i Norge blir behandlet urettferdig. Med småmillionærer tenker jeg på de som har fra 1-3 millioner kr, for å ta det som et utgangspunkt. I Norge skal alt være så åpent. Man kan fort finne ut hva en spesifikk person tjener, og i så fall hvor mange millioner han/hun har i banken eller som formue. I lokalavisene kan man se hvem som tjener og har mest osv. Slik er det, etter det jeg vet, ikke i Sveits. På en måte synes jeg at det ikke er så akspetert å ha noen millioner i Norge. Si man har 2 millioner i banken. Det er jo overhodet ikke mye, sånn sett. Hva med de som har spart opp pengene og skal ha noe å kjøpe dyre ting på!? F.eks. hus. Et romslig og fint nytt hus koster jo ofte 2 millioner eller mer. Er det ikke da fint å kjøpe et helt nytt hus uten å ta opp lån!? Det må være forferdelig å ha mye gjeld... Jeg har på følelsen av at man blir sett på som veldig rik om man f.eks. eier noen millioner i Norge. Det forventes at man skal bruke de så fort som mulig og leve i "luksus", dvs. kjøpe dyre ting osv. Ikke spare, altså. Slik synes jeg det er på "Vil du bli millionær!?" når noen vinner mye penger. Da skal man liksom dra på dyre ferier og reise jorda rundt osv. for da er man millionær :roll: Det er noe annet å være millionær i land som bruker Euro. En Euro er, sist gang jeg sjekket, 8 kr. Er man millionær da har man 8 millioner ca. og det begynner å bli en del. En annen viktig faktor er jo at Norge er et dyrt land. Syke bilpriser, avgifter og skatter. Da er det lurt å ha noen millioner for å leve som millionærer i andre, billigere land. Man kan altså si at Norge og mange nordmenn er ganske sosialistiske, "alt" skal være likt. Det blir ikke bedre av at staten favoriserer de med minst penger og legger mye skatt og avgifter på de som har litt penger.

 

Da har jeg sagt meningene mine. Noen som er enig eller uenig med meg? :)

 

Daniel :)

Endret av _Adler_
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vi får stygge blikk pga bilen vi kjører (den er ikke skranglekasse mildt sagt). Så det er noe poeng i det du sier. Jeg syns det lukter sterkt av jantelov til tider i samfunnet her.

 

Og jeg syns folk har et skrudd bilde av endel "rikinger". Det er faktisk mange som jobber hardt mange timer hver dag + overtid for å få så mye penger i kassa. Ikke alle sitter på ræva dagen lang uten noe annet å gjøre enn å sløse.

Lenke til kommentar

Ja, det er det jeg mener. Da foreldrene mine importerte bil fra Tyskland til Norge i 1997, en Opel Astra 1.7 l TDI med 68 hk, var jo denne bilen ekstremt moderne og ettertrakta. Opplevde mange ganger at folk ripa opp lakken på Astraen med bilnøkkelene sine, sikkert av ren misunnelse.... :roll:

 

Og jeg syns folk har et skrudd bilde av endel "rikinger". Det er faktisk mange som jobber hardt mange timer hver dag + overtid for å få så mye penger i kassa.
Ja, det er disse jeg tenker på. Slike er jo ofte småmillionærer og blir sett litt ned på av andre, når folk ser de har 2 millioner i banken f.eks.
Lenke til kommentar

Janteloven:

 

Du skal ikke tro at du er noe.

Du skal ikke tro at du er like mye verd som oss.

Du skal ikke tro at du er klokere enn oss.

Du skal ikke innbille deg at du er bedre enn oss.

Du skal ikke tro at du vet mer enn oss.

Du skal ikke tro at du er mer enn oss.

Du skal ikke tro at du duger til noe.

Du skal ikke le av oss.

Du skal ikke tro at noen bryr seg om deg!

Du skal ikke tro at du kan lære oss noe!

 

Axel Sandemose 1933

 

(http://www.jusshjelp.com/janteloven.htm)

 

Den råder i stor grad i Norge.

Lenke til kommentar
Vi får stygge blikk pga bilen vi kjører (den er ikke skranglekasse mildt sagt). Så det er noe poeng i det du sier. Jeg syns det lukter sterkt av jantelov til tider i samfunnet her.

 

Og jeg syns folk har et skrudd bilde av endel "rikinger". Det er faktisk mange som jobber hardt mange timer hver dag + overtid for å få så mye penger i kassa. Ikke alle sitter på ræva dagen lang uten noe annet å gjøre enn å sløse.

6111483[/snapback]

 

Samme her. Vi har en ganske ålreit bil, for å si det sånn.

 

 

Faren min har en egen bedrift, og jobber beinhardt hver dag. Mye overtid. Det har han gjort i 16 år nå, og det har gått delvis på bekostning av barndommen min. Uansett, det virker som om det er en forferdelig ting at faren min har realisert drømmen sin.

Lenke til kommentar
Ja, det er det jeg mener. Da foreldrene mine importerte bil fra Tyskland til Norge i 1997, en Opel Astra 1.7 l TDI med 68 hk, var jo denne bilen ekstremt moderne og ettertrakta. Opplevde mange ganger at folk ripa opp lakken på Astraen med bilnøkkelene sine, sikkert av ren misunnelse....

 

Dette skjedde også med kompisen min sin rustne mazda. Kan ihvertfall ikke ha hvert misunnelse, det skjønner alle som har sett den bilen.

 

 

Angående nordmenns syn på småmillionærer, ja det er mye misunnelse. Dette er da også helt naturlig, tenk deg selv hvis du jobber hardt og allikevel er fattig, da ville du vært misunnelig på folk som bare kan øse penger ut av vinduet og allikevel bare bli rikere.

 

I mine øyne er det hverken bedre eller verre å være misunnelig på rike enn å være rik.

 

Har ingenting imot folk som har jobbet seg opp en formue med ærlige midler. Desverre er det mange som ikke skal ha dette på seg, men slik har det vel alltid vært...

Lenke til kommentar
Har overhode ikke noen problemer med at folk tjener penger, om de tjener 300 000 eller 1 mill eller mere så lenge de betaler skatt og bidrar til fellesskapet. Da har overhode ingen noe med hva de har eller gjør med dem.
Ta det helt med ro, disse folkene er alle ytterst hellige kuer for statens pengeutdelere og betaler gjerne 80% skatt alt i alt.
Lenke til kommentar
Vi har hatt oljepengene til å sy puter under armene våre, så vi har aldri måttet ta stilling til det som er vanskelig.

6117403[/snapback]

 

Vår generasjon har sluppet billig unna, ja. Men Norge var rødt lenge før vi fant oljen, og janteloven kom allerede i 1933. Hvis noe som helst har oljen gjort oss mer bortskjemte og kravstore. Spesielt med tanke på skatter, avgifter, og individets friheter. Samtidig fikk vi en høyrebølge på 80-tallet, og i dag stemmer hver tredje nordmann FrP.

 

You do the math. ;)

Lenke til kommentar
Da har jeg sagt meningene mine. Noen som er enig eller uenig med meg? :)

 

Min far faller inn under den kategorien du beskrev over om småmillionærer, bortsett fra at han har den formuen i tillegg til stort dyrt hus og har allerede fordelt deler av formuen sin på barna sine. Dog bruker han ikke penger på dyre biler og slik.

 

Jeg har selvfølgelig fått høre nedlatende kommentarer opp gjennom oppveksten min ettersom andre med mindre penger vet hvem far min er og at han tjener penger og vet adressen vår. Dette strøket som en gang var for folk som var villige til å svi av litt ekstra for å bo rundt rolige mennesker som hadde felles interesser har nå blitt delvis kjøpt opp av kommunen og omgjort til trygdeboliger for alkiser, kriminelle og innvandrere, og kriminaliteten har derfor også økt, stillheten har forsvunnet, og folk som tidligere bodde der har begynt å flytte eller må bruke tusner på å sikre eiendommen sin.

 

Så for å svare på spørsmålet ditt: Ja jeg er helt enig med deg. Folk i Norge, og da spesielt politikerne, tåler ikke at andre har penger whatsoever. Den norske misunnelsekulturen.

Lenke til kommentar

Det jeg synes er rart med Norges sosialister er følgende: De kan lett akseptere en person som har blitt lotto-millionær. Det synes de nesten er romantisk spennende. Tenk så heldig han er! Nå kjøpern seg sikkert ny vaskemaskin og setter resten på bok!

 

Det de ikke klarer å akseptere er følgende: En person som har jobbet hardt hele livet gjennom, blitt suksessfull, skapet arbeidsplasser, betalt enorme summer i skatt livet gjennom, betalt arbeidsgiveravgifter, fylt ut tusenvis med skjemaer med sære regler for å få lov til å drive bedriften sin, og kanskje etter 40 år fått tjent seg opp en liten formue som han deretter skal betale enorme mengder formueskatt av. DET klarer ikke sosialistene å takle.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...