Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

HP Switch og plassering på loft med stor varme.


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg lurer på å flytte en HP Switch (viftekjølt) opp på et lager/loft. Har er det om sommeren stor varme. Er dette dumt med tanke på levetiden og stabiliteten til switchen. Helt hvor varmt det er, er jeg ikke sikker på. Skal undersøke det.

 

Det er viktig at switchen er stabil, da denne er det mest sentrale koblingspunktet på nettverket (alt vill flippe ut dersom denne går ned). Switchen står på en barne- og ungdomsskole.

 

Noen som klarer å gi et fornuftig svar på dette utifra infoen dere har fått. Spør gjerne dersom dere trenger mer info!

 

På forhånd takk for hjelpen.

 

Mvh Christoffer Ege

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, varme har mye å si på stabiliteten.

 

Hvilken switch er det snakk om? Det enkleste er å sette switchen der, se hvor varm den blir, og sjekk med retningslinjene som står i dokumentasjonen. Det er da samtidig viktigt at du normalt ligger et stykke under denne temperaturen, da det alltid vil/kan bli varmere på forskjellige tidspunkter/dager.

 

Det at den er vifteavkjølt er så klart en veldig stor fordel. Men nå er det også viktig å hele tiden passe på at denne vifta fungerer.

Lenke til kommentar

Dersom dette er hovedswitchen til skolen, ville jeg vært veldig skeptisk til å plassere den på et loft, ikke bare på grunn av varmen, men også på grunn av faren for mye støv som i verste fall kan stoppe vifta.

 

Dessuten er det et sikkerhetsaspekt ved dette. Er loftet låsbart så ingen elever har adgang?

Lenke til kommentar

Skal finne mer info om switchen når jeg skal på jobb på mandag!

 

Når det gjelder dette med støv, skal switchen plassers i et tålig tett skap og loftet brukes lite og det er lite støv på det. Ja, ingen elever har adgang til dette (må gjennom lærerrommet for å komme til trappa opp!)

 

Skapet som er tenkt er dette: http://www.elhandel.no/catalog/product_inf...ucts_id=6909503

 

Ellers takk for gode tilbakemeldinger! Skal se om jeg kan spore opp en dinks som registere temperaturen og sjekke disse! (skal finnes på skolen)

Lenke til kommentar

Så lenge det dreier seg om 1-2 switcher, modem, router og patcher til ca 50 punkter, vil det være greit med plass i skapet.

 

Dog må du huske at jo mer elektronikk som puttes inn i skapet, jo høyere blir temperaturen, og i et rom som allerede er varmt, blir det uheldig.

 

Jeg har noen skap av nogenlunde samme størrelse hengende i mindre rom uten kjøling, men med god lufting rundt. I tillegg foretrekker jeg at rommene ikke har noen varmekilde.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...