Gå til innhold

Oppsummering av pressekonferansene


Anbefalte innlegg

Ja dere, da var det over og en nye dag truer. MS avsluttet det hele og flere mener vel mye om det meste som ble servert på disse tre konferansene. Ble forventninger innfridd? Var gjennomførelsen bra? Manglet det noe?

 

Tenkte jeg skulle skulle lage en kort og grei oversikt om hvordan jeg opplevde det hele. Andre må gjerne føye inn sine opplevleser om konferansene. Dette skal ikke bli en fanboykrangel, men en personlig mening om det som ble servert, prioritert osv i høflig ordelag.

 

Sony

Dette var som forventet på en måte. Siden deres konferanse var hypet og hadde desidert høyest forventningsnivå, er fallhøyden størst. Sony presenterte kule spill og noe cgi-trailere. Sony Live-funksjonen (Xbox Live) ble nesten ikke nevnt og denne ser jeg på som særdeles viktig siden MS har gjort det så bra og og onlinespilling er prioritert. Gi oss mer "Sony Online" Sony!

At konsollene er nedgradert er forsåvidt greit, men at de to versjonene aldri kan bli helt like var ikke bra. Man kan ikke kjøpe en wifi og HDMI-inngang senere til den billigste modellen.

 

Grand Turisimo HD imponerte ikke, men utvikler presiserte at dette ikke var det ferdige produkte. Kontrolleren var egentlig grei. Den gamle fungerer og da er det jo greit å bare spikke litt på den og lansere den på nytt, blir kult med gyro-funksjon. Nye Eye-toy saker så interessante ut, det samme med Singstar. "Footplanting" høres ut som en teknologi jeg har savnet, den betyr forhåpentligvis slutten på moonwalking i spill. Karakterene henger fast i bakken for en gangs skyld. Endelig!

 

PSP

RSS, utvidet UMD video profiler voice over IP, kamera, og GPS-støtte til PSP var veldig bra. PSP virker mer og mer som en altmuligmaskinmaskin, og mindre som en ren spillmaskin.

 

 

Nintendo

Nintendo hadde selvfølgelig størst fokus på kontrolleren sin, og for en kontroller. Noen mener sikkert den er ren og skjær idioti, men jeg liker dens enkle ytre. I bruk virket den overraskende enkel og intuitiv. Nintendo vil nok selge Wii med denne kontrolleren, og det tror jeg de klarer. Min sønn på 4 spiller Burnout: Revenge på 360, når han vil svinge tiltes kontrollen i den retningen han vil svinge. Dette er noe alle til en viss grad gjør og Nintendo har tatt tak i dette og skapt kontrolleren sin. Tennismatchen på scenen med fire spillere viste hvor enkelt det er å lære seg å bruke kontrolleren. At den også har innebygd lyd kom som en overraskelse, så nå hørers man lyden av lyssabelen når denne holdes i angrepsposisjon.

Grafikken var det egentlig ingen som fokuserte på, og da slo det meg at flesteparten på Sony og MS sine pk nettopp fokuserte på det, mens hos Nintendo var det underordnet. Nintendo har oppnådd noe.

 

At Wii og DS får Opera-nettleser må vi her på bjerget applaudere. Flere nye DS-spill ble anonnsert.

 

Når Reggie vil invitere alle opp på scenen, men heller velger å invitere vinneren av en konkurranse opp på scenen, vitner det om hva Wii handler om: Gøy og moro. Nintendo fokuserer veldig på det, og har nesten ingen tech-prat. Det snakker til bestemor, til søster, til bestefar..osv. Bli med å ha det gøy! Denne fokusen tror jeg kan lønne seg i det lange løp.

 

"We wanted to reach people who had never played games. "

 

 

Microsoft

Jeg vil vel si at for meg var MS sin pk den som leverte mest. Ikke fordi jeg har en 360 (ok, litt derfor), men fordi de kom med en stor overraskelse som kalles Live Anywhere. I tillegg snakket Gates om en plattform jeg hadde glemt: Pc. Jeg har alltid spilt på pc og her vil DX10 gjøre underverker sammen med Vista. Forenklingen i Vista, som iflg Gates var deginet for gaming, var formidabel.

Den største overraskelsen var jo GTA4 ("tatovert" på armen til Moore). Andre spill som GOW, Lost Planet og et som så veldig interessant ut, Shadowrun, ble vist. Shadowrun skulle implentere saker og ting inn i fps-gendren vi ikke hadde sett, så det gjenstår å se.

MS vi ha alt, med alt mener jeg pc`en din, konsollen din, og også mobilen din. Når de har alt dette vil de at alt sammen skal prate sammen, med et tastetrykk slik at også bestemor klarer det. Menysystemet skal være det samme på alle platformene. Det beste, iflg meg, med dette er at man kan spille mot hverandre uansett plattform. F.eks kan jeg sende en "vil du spille"-melding til en kompis til hans pc fra min 360. Derettter kan han spille wasd, mens jeg kan spille på konsoll, alt etter hva man foretrekker. Veldig bra.

 

 

Det er sikkert endel jeg har glemt, men dette er min enkle opplevelse av konferansene. Skal man gå i dybden kan man sikkert skrive 8 sider.

 

Hvordan var din opplevelse?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Men i bunn og grunn tror jeg ikke hype/E3/oppturer og nedturer i designfasen etc. vil ha så mye å si for hvordan de enkelte konsollene vil selge. Tenk hvor ufattelig mange som kjøper en xbox360/PS3/Wii pr. person som f.eks leser dette forumet.

 

Tror konsollene vil gå til de som eide og likte forrige generasjon av samme merke.

 

For min del så kjøper jeg den som først blir hacket/cracket/chippet sønder og sammen. :p

 

Ingenting slår alt en kan gjøre med en chippet xbox.

 

-TwiiK

Lenke til kommentar
Xbox live.

 

:!:

 

Er bare å slå av chippen. :)

 

Men synes det er så stas å spille halo med fler enn 4 i stua at jeg aldri engang har vurdert live. Spille over internett gjør jeg på pc'n.

 

Tror ikke mitt syn på Live vil endre seg med de nye konsollene. :p

 

-TwiiK

Lenke til kommentar
Xbox live.

 

:!:

 

Er bare å slå av chippen. :)

 

Men synes det er så stas å spille halo med fler enn 4 i stua at jeg aldri engang har vurdert live. Spille over internett gjør jeg på pc'n.

 

Tror ikke mitt syn på Live vil endre seg med de nye konsollene. :p

 

-TwiiK

6074507[/snapback]

Da bør du virkelig prøve live på X360, som er en ganske stor forbedring fra den gamle verisjonen. Det er også så utrolig mye enklere og mer gjennomført enn noe annet system på PC til dags dato, så at du bare spiller online på PCen taper du litt på vil jeg si. Men det er nå min mening.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-t9DveYkZ

Synes egentlig konferansene ble avholdt i en slik rekkefølge at best kom sist. Sony var skuffende, Nintendo gjorde det veldig bra, og Microsoft leverte mye bedre enn jeg håpet på.

Synes Nintendo sin var relativt unik, da Nintendo var mye mer lekne enn de andre - Sony var bare veldig seriøse og down-right cocky ("The next generation doesn't start until we say it does")

Lenke til kommentar

Synes det blir veldig overdrevet hvor dårling Sony liksom gjorde det. De hadde kanskje ikke de mest imponerende spillene(Utenom MGS 4 og FFXIII), men strategien deres virker solid. En nedlastningsfunksjon som minner om iTunes for Singstar, og Mysingstar for deling av det man har sunget virker totalt genialt for å få casual spillere til konsollen. Eyetoy brukt til å spille kort er også genialt og har digert salgspotensiale(Det eneste som kan ødelegge for det er hvis Nintendo gjør det samme med Pokemon). En super måte å få kids´ene med på laget. Onlinetjeneste som ligner Live men er gratis er igjen helt strålende. Det viktigste de sa er det som flest har glemt, nemlig at de vil utvide konsollens levetid fra rundt 5 år til over 10 år. Dette er helt i tråd med hva Nintendo har sagt om at grafikk nærmer seg et toppnivå av hva som er nødvendig, og helt i tråd med tiden det kommer til å ta for å utnytte Ps3 hardwaret ordentlig. Dette betyr også at i de neste par årene så kan Ps2 ennå være hovedmaskinen deres, og Ps3 kan være for spesialinteresserte. Noe som forklarer prisen. Kontrollen virket som et desperat mottrekk mot Nintendo, men siden man vet at kontrolltypen har funket på PC-spill fra 1999 av, så er det jo ikke et dårlig tillegg. Alt i alt, litt uengasjerte folk, men glimrende strategi fra Sony.

 

Microsoft var overraskende bra. LiveAnywhere virker som et godt konsept, og de viste tonnevis av bra spill, og greide å stjele GTA4 annonseringen(Veldig lurt, men sikkert også veldig dyrt). Vanlig hyperactivt hipt Xbox prat, men det er jo overbevisende. Synes de har gjort mye tullete med harddisk, HD, HD-DVD og lignende, men selve spillene imponerer jo stort så tror de kan ordne opp i småtabbene.

 

Nintendo.... Ja.... Ingen pris eller dato på Wii, så godt som ingenting om hardware, ingenting om online, ingenting om nedlastningstjenestene, bare om spillbarhet. Og siden det tok rundt 10 sekunder av tennisspillet før salen var overbevist, og ALLE hands-on inntrykk blir bare mer og mer positive, så tror jeg man kan si med trygghet at de har skutt gullfuglen. Når DS line-up´en er den sterkeste man har sett på en håndholdt noensinne, er det vel liten tvil om hvilket selskap som kommer til å imponere mest dette E3.

 

Nintendo > Sony/Microsoft.

Lenke til kommentar
Today Microsoft dropped a little surprise at its E3 media briefing in LA. Grand Theft Auto IV will release simultaneously on Xbox 360 and PS3 in on October 16, 2007.

 

To keep inline with his tattoo tradition, Peter Moore revealed a GTA IV tattoo on his arm, signifying GTA's first day-one release on an Xbox platform.

 

The last three GTA iterations have always released exclusively on the PS2, so a parallel release is great news for Xbox 360 gamers.

 

Endelig! Rockstar har tatt til vet :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...