Gå til innhold

Norton ghost - gammel version


Anbefalte innlegg

Hei!

Med nyeste version av norton ghost må jeg sette inn orginalcd'en før jeg bruker backupcd'en jeg har lagd av HDD'en. Latterlig.

 

Mener å huske at dette ikke var nødvendig på eldre versioner av programmer (evt. før det byttet navn). Noen som vet hvilken version som er den "nyeste" der jeg bare kan sette inn EN optisk disk for å kjøre recovery?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ghost 2003 er siste versjon av det opprinnelige Ghost programmet. Det er egentlig et DOS program, og det kan brenne direkte til en CD/DVD som du deretter kan boote.

 

De nyere Ghost versjonene er egentlig PowerQuest Drive Image, som er basert på en helt annen filosofi, og må kjøres i Windows.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
De nyere Ghost versjonene er egentlig PowerQuest Drive Image, som er basert på en helt annen filosofi, og må kjøres i Windows.

6040266[/snapback]

 

det stemmer ikke helt. du må restarte maskinen med en bootcd slik du må ved tidligere utgaver av Norton Ghost. forskjellen nå er at etter at Norton kjøpte opp Powerquest byttet de filformatet på backup-filene fra gho til v2i. Frem til Ghost 2005 kunne du bruke en slik floppydisk som beskrives, men fra og med Norton Ghost 2005 (Ghost 9) må en bruke Norton Rescue disk for å rulle ut image-filer. Denne skal ha fulgt med Ghost da dette ble anskaffet.

 

Boot maskinen med rescue disken så er det meste ganske selvforklarende. Tok meg 10 minutter å rulle ut en image.

 

Grunnen til overgangen fra gho til v2i-filformatet er at dette er en forbedring av hvordan backupen blir tatt og lagret.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...