Gå til innhold

Problem med transition i Premiere Elements 2


Anbefalte innlegg

Jeg prøver å legge inn en vanlig overgang mellom to klipp i elements, men den blir kun på 3 frames! Standard er 1 sek. Dette skjer når de to aktuelle klippene ligger etter hverandre på timeline. Hvis jeg flytter det ene klippet opp på "video 2"-linja, kan jeg legge inn overgang på slutten og begynnelsen av klippene som vanlig. Men flytter jeg begge opp, oppstår det samme problemet igjen. Har forsøkt å legge begge klippene inn på nytt, uten at det har hjulpet.

 

Noen som vet hva dette kan skyldes? (Håper jeg har klart å forklare problemet på en forståelig måte...)

 

mvh

Jostein

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ein figur gjer det kanskje enklare å forklare det eg trur er årsaka:

post-21406-1146697219_thumb.png

 

Øvst ser du klippa før overgangen er lagt på. Nest øvst er med overgang (det grå). Dei to neste viser kor mykje av klipp A og B som eigentleg vert vist. Du ser at klipp B byrjer før kuttet, medan klipp A slutter etter kuttet. Det gjer, at når du skal ha ein overgang mellom to klipp, so må klipp A ha meir video etter der du har kutta det, og klipp B meir video før der du kutta det, elles har ikkje programmet noko å lage overgangen av.

 

Reknar med at Elements automatisk tilpasser lengda av overgangen, slik at den passer med det materialet den har å jobbe med.

 

Håper det var omlag forståeleg...

Lenke til kommentar

Jeg tror ikke det er det som er problemet, men takk allikevel. Jeg legger ved et par bilder av hvordan problemet arter seg rent praktisk:

 

post-92429-1146751779_thumb.jpg

Her ser du hvordan det blir hvis jeg legger klippene hver for seg, og det er jo slik det skal være også. Har brukt "Dip to Black-transition", men det blir likt med andre overganger også.

 

 

 

post-92429-1146751797_thumb.jpg

Her ser du hvordan det blir når jeg prøver å legge denne overgangen mellom/på begge klippene. Tidslinjen er doblet for å i det hele tatt se overgangen.

 

Jeg takker for svaret, men tror desverre ikke det er løsningen på problemet. Andre forslag?

 

 

mvh

Jostein

Lenke til kommentar

Ikkje for å vere vrang, men har du prøvd å trimme bort litt frå begge klippa, og so leggje på overgangen? Litt vanskeleg å sjå, men ser nesten ut som overgangen ikkje går over begge klippa, noko som plar skje om det ikkje er nok materiale til å lage overgangen av.

Endret av incanus
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...