Gå til innhold

Tilbake med Swastika (ikke la nazistene få æren!)


Anbefalte innlegg

Jeg er forresten anti-rasist bare så det er sagt for å unngå noen tvil!

 

Alikevel er jeg imot de som bruker swastika (nazi-tegnet) i forbindelse med antirasisme da dette har opphav fra mange gode kulturer før tyskerene begynte å bruke det... ved å bruke et sånt tegn støter man egentlig også den enda eldre kulter som var før første og andre verdenskrig, og jeg vil ikke at nazistene skal få æren for det symbolet... fant også denne siden angående saken (http://www.reclaimtheswastika.com/) etter at jeg fikk fiks ide om temaet og så etter info og andre symboler.

 

Fant ikke noen andre symboler jeg likte hvor jeg følte at det var et budskap på noe jeg stod FOR (noe som viser tolleranse ovenfor alle farger) og IKKE et anti-symbol for en gruppe. Lager et eget symbol med klar tale som jeg har lyst til å bruke, men hva er andres synpunkter på saken når det gjelder å få tilbake røttene til swastika?

 

 

 

su - "good"

asti - "to be, to exist"

ik - "what is in existence, and will continue to exist"

a - "denotes feminine gender"

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis vi alle hadde gått med på det motsatte så måtten nok nazister finne et nytt tegn... og på lengre sikt så vil de nok bli noe vi lærer i historietimene uten å tenke noe særlig mer over det. Dessuten så er mange av symbolene relativt forskjellige, noe som vil gi det mer tolleranse da selve hakekorset står på skeiven og som regel har hvit og rød bakgrunn.

 

Jeg tror alt har en motpart og at det trenger like mye energi og arbeid til for å vende noe tilbake til utgangspunktet. I dag er det arbeidet mye bedre fordelt, man kan blandt annet lettere kommunisere over intrenett og spre budskap fordi andre arbeider for å gjøre det mulig.

 

Kanskje jeg er litt for opptimistisk eller at det begynner å bli litt vel seint for å diskutere slike visjoner...

 

 

 

Er litt lei av at tegn og uttrykk som ikke har noe med nazisme skal bli symbolisert med det... går man med en genser med det norske eller sør-statlige flage til USA kan man bli forbundet med rasisme, går man med viking-smykker kan man bli assosiert med rasisme, går man med svart kan man bli assosiert med rasiame (ironisk nok), hvis man kaller en neger for en neger er man rasist (hva er mer rasistisk å ikke kunne bli kalt det man egentlig er?), i USA har de en grei ordning på det... de har laget et eget ord "arfo-amerikaner" (eller, vent litt... hva er egentlig galt med å BARE være afrikaner da USA?), osv.

 

Hvis vi ikke gjør noe med det kan det ende opp i at vi må holde oss oppdatert på hva som er rasistisk og ikke til en hver tid, vi kan ikke utykke oss slik vi vil fordi kultur og historie blir til rasisme. Jeg synes personer skal få lov til å mene det de vil så lenge man holder seg innenfor loven, det gjelder begge sider, men la da kulturen og historien få lov til å leve og finn på noe eget! Så er det opptil nazister og anti-nazister og spre budskap på en seriøs og sakelig måte.

Endret av tuxerator
Lenke til kommentar

i USA har de en grei ordning på det... de har laget et eget ord "arfo-amerikaner" (eller, vent litt... hva er egentlig galt med å BARE være afrikaner da USA?), osv.

 

6007257[/snapback]

 

Tja, kanskje det faktum at de er amerikanere?

 

ellers god ide, men veldig vanskelig å gjennomføre hvis ikke ALLE i samfunnet vet om det...

Lenke til kommentar
Hvis den vanlige mann i gaten hadde begynt å gå med swastika rundt halsen, tror jeg nazistene hadde blitt småforbanna. Da hadde de funnet seg et nytt tegn.

6007815[/snapback]

Nazi-symbolet ville fått mer problemer med å symbolisere for det nazistene står for når tegnet blir så allment ja.

 

Tja, kanskje det faktum at de er amerikanere?

 

ellers god ide, men veldig vanskelig å gjennomføre hvis ikke ALLE i samfunnet vet om det...

6007841[/snapback]

Hehe, joa...

 

Synes det jeg også, når jeg forklarer hvorfor jeg ikke ville gått med et anti-rasistisk symbol med swastika så er det få som vet om tegnets opprinnelse og er forsovidt enig.

 

Det var vel en grunn til at de tok i bruk det symbolet også, selv om det stod for lykke i mange kulturer ble det jo også brukt blandt MANGE kulturer med raser som nazistene var i mot og han viste nok at når det tegnet ville leve lenge og ødelegge symboler for mange kulturer i lang (om ikke evig) tid.

Endret av tuxerator
Lenke til kommentar
Tanken er grei, men jeg tror nok den må vente til den generasjonen som opplevde nazimen direkte på kroppen har dødd ut. Symbolene vekker for sterke følelser og minner.

6008244[/snapback]

Det er ganske sant, uansett form og farge så vil det kanskje være en stor påkjenning for de som har opplevd andre verdenskrig.

 

Det er ikke selve symbolet som vekker mange, men budskapet.

6008512[/snapback]

Når du ser dette symbolet, så vekker det nok minner om nazismen.

 

Men når man ser blandt annet disse:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm...wastika.svg.png

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f...aliSwastika.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e...istswastika.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8...alun_emblem.png

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm...alaFlag.svg.png

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f...swastika%29.png

så er det menneskers uvitenhet som gjør dem rasistiske (bortsett fra det JBlack påpekte), anti-swastika symboler kan være ganske støtende for kulturer der de blir brukt og står for noe helt annet lenge før nazistene brukte det som symbol! Selve betydningen og litt av budskapet av swastika står i første post.

Endret av tuxerator
Lenke til kommentar

Nazistene skapte ikke Swasticka`en, men tok den til seg.

Swasticka symbolet er over 1000 år gammelt.

Også et lignende symbol var også et Norrønt symbol for sola.

Jeg ser ingen grunn til at et symbol som har blitt brukt i over tusen år før nazismen så dagens lys, skal være bannlyst for evig og alltid.

 

Det har vært mange andre symboler gjennom historien som har blitt brukt av massemordere men som er helt aksepterte den dag idag.

Endret av simerix
Lenke til kommentar

Samme her.

 

Jeg har hanekam og av en eller annen merkelig grunn så var det en som sa at jeg bare manglet et par hakekors på en relativt spydig måte. Det er lenge siden jeg har hørt noe så idiotisk og provoserende... ikke nok med at han antydet at jeg var rasist, men han viste ikke forskjellen mellom hakekorset og nazikorset.

 

Jeg tviler på at jeg kommer til å høre noen slike utsagn fra han igjen, jeg ble rimelig høylytt!

 

Er det noen som vet hvor jeg kan finne info om symbolikken til hanekam? Har lett og finner ikke noe særlig, men vet at det ofte blir eller har blitt brukt blandt indianere, i noen asiatiske kulturer, blandt punkere og blitzere, og som mote (selv om dette ikke virker like godtatt som tatoveringer og piercinger er i dag tydligvis!).

Lenke til kommentar
Er det noen som vet hvor jeg kan finne info om symbolikken til hanekam? Har lett og finner ikke noe særlig, men vet at det ofte blir eller har blitt brukt blandt indianere, i noen asiatiske kulturer, blandt punkere og blitzere, og som mote (selv om dette ikke virker like godtatt som tatoveringer og piercinger er i dag tydligvis!).

6053752[/snapback]

1 down, 2 to go. ;)

 

Jeg synes det er noe utrolig pirrende med hakekorset, nettopp fordi folk ser på det som et symbol på hat og elendighet.

Lenke til kommentar

Jeg for min del syns folk skal bruke hakekors til det de måtte finne for godt, og redefinere det.

 

Nazi symboler bør ødelegges slik at nazister ikke kan bruke det. For de fleste symboler så betyr det å ta de i bruk til andre formål.

 

Men det er for mange lav-intelligente rundtomkring som ikke skjønner noe. De tror gjerne du er satanist om du bruker pentagram, rasist om du har hanekam, eller er nasist om du er skinhead.... etc etc.

Skremmende hvor mange slike snevre personer som finnes. En slektning av meg hadde langt svart hår i gamle dager. Han ble omtalt som satanist, til tross for at han var uber-kristen og kanskje en av de snilleste personene du kunne oppdrive. Selv folk som kjente ham (tanter og gamlinger stort sett da) var mer opptatt av hvordan han så ut enn andre ting. Til slutt så knakk mora hans gråtende sammen, og han måtte klippe seg for å unngå at mora havna på mentalen.

 

I militæret så får du permnekt om du er skinhead med grunngivning at man ser nazi ut.

 

Men jeg syns det er en god måte å skille folk på. Idioter er opptatt av utseende, mens de med litt oppi skallen tar deg for den du er.

Lenke til kommentar
men vet at det ofte blir eller har blitt brukt blandt indianere, i noen asiatiske kulturer, blandt punkere og blitzere, og som mote (selv om dette ikke virker like godtatt som tatoveringer og piercinger er i dag tydligvis!).

6053752[/snapback]

1 down, 2 to go. ;)

6054027[/snapback]

EDIT: ehh... litt seint, skjønte nå... :blush:

 

I militæret så får du permnekt om du er skinhead med grunngivning at man ser nazi ut.

6054047[/snapback]

Haha, dummeste jeg har hørt.

6054064[/snapback]

alt det andre i innlegget til DarkSlayer var veldig bra kommentert, men dette hørtes litt drøyt ut selv om det ikke skulle forundre meg om det har forekommet i et enkelt tilfelle.

Endret av tuxerator
Lenke til kommentar

vel - mulig det har endra seg på .... 7år?

 

Vi ble trua med det. Men så hadde vi en pr-kåt ledelse i avdelingen som flippa ut for den minste ting (som gikk på bekledning, utseende og tilbehør).

 

Ingen fra garden som kan kommentere dette? Eller andre avdeligner som enten får mye fint besøk, eller skal tas bilde av i tid og utide? (utenlandsstyrkene, de som jobber på div hovedkvarter etc)

Endret av DarkSlayer
Lenke til kommentar

Man glemmer ikke 50 millioner tapte liv, selv etter 61 år. Det er så enkelt som det. Swatsikaen har gått fra symbol for lykke (og var et hyppig symbol på postkort i USA før andre verdenskrig) til et symbol for hat, rasisme og rasediskriminering.

 

Man kan bare ikke glemme de 6 årene med forferdelse som skjedde i europa under krigen, man kan ikke glemme de som måtte lide under dette tegnet, tyskere som jøder som alle. Uansett hvor mye vi "tilgir" symbolet, hva det står for for mange er noe man ikke kan endre. Uansett hvor mange underskrifts kampanjer man lager, uansett hvor mange debater som er, det er et symbol for død nå. Man kan ikke slette de millioner med bilder av Hitler med symbolet på armen, vi kan ikke slette millioner av bilder med offiseere og soldater som tar livet av kvinner og barn. Det er for mange kontraster som settes i gang når symbolet kommet frem at det kan bare ikke slettes.

 

Folk må bare bruke tegnet så mye de vil, men vi kan ikke endre hva det mener for folk helt uten videre. Men for de fleste er det et symbol på alt sadistiske som skjedde mellom første og andre verdenskrig, andre verdenskrig og hva tilhengere av det gjør i dag. Kan bare ikke glemmes.

 

Et bilde sier mer enn tusen ord. Vis Swatsikaen til en jøde og si "se, det er symbolet for lykke" og han vil svare "se, det er symbolet for død og fordervelse". Det kan bare ikke endres.

Lenke til kommentar
Et bilde sier mer enn tusen ord. Vis Swatsikaen til en jøde og si "se, det er symbolet for lykke" og han vil svare "se, det er symbolet for død og fordervelse". Det kan bare ikke endres.

6058586[/snapback]

Men vi skal ikke glemme det nazistiske symbolet, det er relativt klare linjer for hvordan det ene symbolet ser ut, det som er viktig er å skille mellom det og de andre...

 

Alt kan endres... det spørs bare om det er verdt det... det er kanskje ikke det, men det er synd å se at et generelt swastika symbol kan bli asosiert med rasisme. Det er nok kulturer som fortsatt bruker dette i dag, og det er synd hvis noen skal se på dem som rasister fordi de bruker et symbol som er en del av deres kultur...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...