Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Bredbåndstelefoni fra UPC


Anbefalte innlegg

Noen som har erfaring med bredbåndstelefoni fra UPC?

 

De tilbyr en pakke til 149.- pr måned til kunder som har kabelTV/bredbånd fra dem. Den inkluderer gratis trådløs telefon, fri bruk til fasttelefon m.m. til en pris på nivå med det jeg idag betaler for linjeleie til Telenor.

 

Andre har billigere bredbåndstelefoni, men de forutsetter bredbånd via telenettet. Fint å kunne kutte ut hele Telenor-kabelen.

 

Hvor er ulempen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

UPC tilbyr telefoni også til kunder som ikke har bredbånd. Telefonmodemet kobles direkte til coax-uttaket fra kabel-TV via et T-ledd, og UPC må åpne opp for trafikk til/fra modemet. Slike løsninger kan neppe de andre leverandørene tilby.

 

Men dersom en allerede har bredbånd fra UPC og telefonmodemet kan kobles til en svitsj "bak" UPCs Internett-modem kan sannynligvis alternative leverandører benyttes uten at de må betale kabelleie.

 

I informasjonen fra de alternative tilbydere står det: "Dersom du kjøper bredbåndstelefoni og samtidig sier opp ditt fasttelefon-abonnement, kan det medføre en økt månedskostnad på bredbåndsabonnementet ditt på mellom 60 - 80 kr/mnd." Dette gjelder vel da ikke UPC.

 

Er også bredbåndsløsninger med 128 kb/s upload tilstrekkelig til å fungere som en fullgod erstatning for tradisjonell telefoni, også dersom Internett benyttes samtidig som telefonen er i bruk??

Endret av nojac
Lenke til kommentar

Jeg ville vært *veldig* skeptisk til å bytte ut fasttelefon med IP-telefon, mtp. nødanrop etc., samt "hva skjer dersom jeg laster ned på bittorrent samtidig som noen prøver å snakke i telefonen"...

 

128 upload er *treigt* Jeg har 256 (2 mbit telenor ADSL) og det suger. Tør ikke tenke på hvordan 128 hadde vært...

Lenke til kommentar

"Samtalekvaliteten påvirkes ikke av hastighet på bredbåndsforbindelsen eller din egen internettbruk, den eneste forskjellen du vil merke er en vesentlig lavere telefonregning. " Sitat fra UPC.no

 

UPC kobler sitt telefonmodem direkte til coax-kabelen, ikke via Internett-modemet slik de øvrige tilbydere må. Og da er det kanskje verd merprisen?

 

For UPCs tilbud er prismessig ikke i nærheten av f.eks. Phonzo: kr. 99 per mnd inkludert fri bruk til fasttelefon i Norge, samt 60 minutter fri bruk til mobil i Norge.

 

Men å dele bredbåndsforbindelsen mellom telefon og Internett høres i utgangspunktet ikke så lovende ut....

Endret av nojac
Lenke til kommentar

Info fra UPCs kundeservice:

 

"Når du bestiller digital telefoni fra UPC, får du et modem som du bruker til både

internett og telefoni. Dette modemet kobles fra kabel-tv uttak med coax-kabel, og

har et eget telefon-uttak der du kobler inn telefonen. Det er reservert plass på

kabelen til telefoni-delen, slik at dette blir helt upåvirket av din

internett-forbindelse. Det er derfor heller ikke nødvendig å abonnere på

internett for å kunne benytte digital telefoni fra UPC, da telefonimodemet allerede

har holdt av bredbånd til telefoni. "

 

Så denne løsningen må vel være vesentlig bedre enn bredbåndstelefoni fra andre tilbydere for oss som allerde har internett fra UPC.

 

Erfaringer med denne løsningen mottas med takk.

Lenke til kommentar

Vi har kabeltv(analogt), Chello Pluss, samt bredbåndstelefon fra UPC. Noen kommenterer om at de er skeptiske til IP telefoni. greit nok, men dette er ikke IP telefoni, det er telefon via bredbåndet.

 

Vi fikk nytt kabelmodem fra UPC når vi bestilte telefoni. Her er det en tilkobling for internett (har koblet på en trådløs ruter) og to koblinger for telefon.

 

Løsningen fungerer glimrende og som en vanlig telefonlinje slik at du kan koble på faks osv. Å snakke i telefon har 0 innvirkning på internett (eller TV) og å laste ned for fulle mugger påvirker heller ikke det å snakke i telefonen.

Lydkvaliteten er den samme som vi hadde tidligere med ISDN.

 

Finnes sikkert billigere løsninger; så lenge du er tilknyttet internett står du helt fritt til å kjøpe IP telefoni fra hvem du vil, men her i huset er vi godt fornøyd med bredbåndstelefon fra UPC. Har selvf. spart masse penger allerede på å si opp Telenors dobbelte ISDN linje.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...