Gå til innhold

Den Store Hundetråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Alt handler om hvordan dere er rundt han. Husk at hunder lever i nuet, ikke tenker tilbake på fortiden, selv om noen ting henger igjen (akkurat som en strømmet hund ikke går etter sauer). Hunder er ikke rasjonelle dyr, de klarer ikke koble sammenhengen på samme måte som mennesker. For om du bare tenker "stakkars hund, blir han redd om vi går her, kanskje han blir nervøs" og lignende så viser du det med kroppsspråket, og hunden oppfatter det. Bare vær helt vanlig, ikke stress hvis dere skal gå tur (om han bruker å bjeffe da).

Jeg tror ikke at han tenker på konkrete hendelser som har skjedd før. Men han bærer preg av at han ikke har blitt sosialisert med så mange mennesker, aldri kjørt bil før vi fikk han, lite miljøforandring, ikke gått med bånd osv. Ting som jeg ser på som kjempeviktig de første månende av en hunds liv. Vi fikk han da han var 8 måneder og han kan på mange måter sammenlignes med en omplasseringshund.

 

Jeg vet jeg har en del å jobbe med i forhold til det du skriver. Prøver å holde meg normal når vi møter andre, men synes det ikke er alltid like lett når jeg går med både barnevogn og to bikkjer. ;) Jeg tror forresten at han blir ekstra stresset av tispa vår. Hun kan være veldig voldsom på tur, finne på å jage biler etc. Så jeg prøver å gå noen turer med han alene og trene. Vet ikke om det er en god ide...?

 

 

Et eksempel: Du kjører bil, hunden piper og uler (fordi den er usikker på situasjonen). Hvis du da gir han oppmerksomhet, snakker rolig til han eller stryker for å berolige, så tenker ikke hunden det samme som du. Den oppfatter det som belønning for akkurat denne oppførselsen, nettopp piping og uling. Det beste i et slikt tilfelle er å ignorere og så vil det til slutt stoppe.

 

Ofte kan du se på kroppsspråket til hunden om den bjeffer fordi den vil ha oppmerksomhet eller fordi den er redd. Det er ikke feil å si nei til hunden, den trenger korrigering. Skjer dette på tur, så gå bare raskt forbi (uten å stramme båndet noe særlig) og totalt ignorer. Det er det beste som kan gjøres.

Takk for tips. :) (Vi har heldigvis ingen problemer med bilkjøring.)

 

Jeg sliter også med litt bjeffing hos min valp, kun når folk går fordi verandaen når hun er ute, men det er fordi hun vil at de skal hilse. Dette vil nok gå over så lenge de som går forbi ikke kommer bort, ved å si nei, eller å avlede hunden. Ikke kos eller noe, men bare slå litt i vinduet eller rope den inn.

Vi jobber også med avledning når han bjeffer på folk som går forbi. Det har kommet seg betraktelig, heldigvis. Det vi sliter mest med nå, er når det ringer på døra.

Endret av Mirann
Lenke til kommentar

Du sitter sannsynligvis med en veldig stor del av løsninga rett frampå egen nesetipp. Mestring er viktig også for hunder, det gir trygghet og sikkerhet. En hund som blir satt for store krav til som den ikke fikser kan lett bli usikker, voktende, kanskje litt stressa.

Du sier han tar ting litt sakte, men prøv å senk kravene litt. Start med det aller mest banale, og bygg opp selvtilliten derfra. Selvtillit og trygghet kommer ikke av seg selv bestandig, og noen må ha litt ekstra hjelp. Jeg ville også satsa mye på å fremstå som en trygg og god leder som er til å stole på. Vokter han på døra? Ikke la han gå ut før deg når dere skal ut. Gå først, lukk døra inntil, lat som du "sjekker ståa" utafor og hent bikkja ut etterpå. Slike ting kan om det gjøres riktig hjelpe bikkja til å overlate vokterjobben mer til deg, stole mer på deg, og sånn sett få ham til å føle seg tryggere og mer avslappa.

 

For å si det sånn; det er DU som skal vokte, lede, vise vei. Om bikkja føler han må ta den jobben kan det lett bli litt stress og usikkerhet rundt det, og kanskje spesielt om rollene ikke er helt tydelige.

 

Og for guds skyld - Leder, ikke Terrorist ;)

Takk for svar.:)

 

Vi har ikke så store forventinger, føler jeg selv. Men jeg skjønner godt poenget ditt og skal ha det i bakhodet. :)

 

Vi har jobbet mye i det siste med at vi trenger ikke voktes. Vi passer på oss selv, sier vi faktisk til han. Hehe. Det har hjulpet masse! Det med døra skal prøves ut, for det er i grunnen det vi sliter mest med nå.

Endret av Mirann
Lenke til kommentar

Uff, høres jævlig ut. Var selv livredd i forige uke. Romio måtte til dyrlegen fordi han hadde diare og kastet opp. Var hedligvis ikke noe alvorlig. Fikk litt medisiner og veske intravanøst og når gir vi han medisin i en uke. Kosta faen meg 3600kr så nå har vi tegna forsikring på han.

 

Er det vanelig at han hunder voldtar bamsene sine foresten?

Lenke til kommentar

Var på en måte min mor sin skyld, hadde ikke vår kjære gizzmo i bånd. så kom det ei lita ung jente som passet to kinesiske kamphunder mens eierne er på ferie. Trur ikke hun skjønte hva hun egentlig passet når hun nærmet seg oss. Den ene hunden hadde for mye bånd og gå på, så den gikk rett på vår hund og fille rista den. Min mor fikk ikke store skader når hun prøvde og gå imellom, kun noen kutt på hånda. Vi kommer ikke til og ta saken noe videre, egentlig kan vi vel heller ikke gjøre det. Vi har ikke loven på vår side, men vi snakket mye med hun som passet hunden og syns like mye synd på hun som på oss. Maks uflaks kan vi si, gått den samme runden i skogen hundrevis av ganger uten og ha møtt på noen personer. Men i dag måtte vi møte på to shar pei'r :(

 

Vår kjære hund, lagde ikke en eneste lyd med oss mens vi kjørte i hu og hast til dyreklinikken. Selv om tarmen og mye annet rart var utenfor huden. Hadde kun øyekontakt, trur dere den kan ha skjønt att vi prøvde og redde den? Eller slo kanskje et innstinkt inn som gjorde at den kun lå helt rolig tross av alle smerter?

Lenke til kommentar

Er trist å miste en hund som man er glad i :/ hunden min ble drept i morgens av en annen hund som angrep den mens moren min gikk tur. Var en helt fryktelig opplevelse å se den ligge på der død på opperasjonsbordet :(

Høres nesten ut som Pondus fra Bergen. :/

To ganger på like mange dager.

Lenke til kommentar

Uff... Lese sånnt om sharpiser er ikke hyggelig. Men å kalle det kinesiske kamphunder er bare tåpelig... er maaaange år siden dem i det hele tatt ble brukt til noe sånnt.

 

EDIT: Synd med hunden din btw. Ikke morro å miste sine kjære så brått.

Endret av RaW_DeNiM
Lenke til kommentar

to kinesiske kamphunder

 

Du tenker kanskje på shar pei, ikke kinesisk kamphund. Sjansen for at de var kamphunder er tilnærmet lik null.

 

Edit: ser nå at du skriver shar pei lenger ned i samme innlegget.

 

Jeg så for meg at du ikke visste hva rasen egentlig heter, og at det bare er noen som har sagt feil til deg.

Endret av DBM
Lenke til kommentar

Har en hund som er stor i kjeften og oppførselen. Skrekken min er at hun blir drept av en større hund, så har henne ALLTID i bånd. Tror hun har vært løs på en fotballbane i fem minutter to ganger det siste 1,5 året. Skummelt å ha små hunder! Men de er søte da :love:

 

audi071.jpg

 

audi108.jpg

 

audi114.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...